Mam trzmielinę Emerald'n Gold jako ok 70 cm obwódkę wokól tarasu. chciałabym dla urozmaicenia dać tam 3 róże w szpalerze. Fajnie by było gdyby pachniały i miały wzniesiony, zwary pokrój do ok 1,2 m. Powiem szczerze, że pierwszą moją myslą była MW, potem stwierdziłam że może jednak kontrast za duży i pomyślałam o delikatnych różowych....
Wiliam przecudny
Chyba zróbmy test- przyłożę purpurowego i baldorózwego kwiatka i zobaczymy co z emerald gold lepiej wyglada. Obstawiałabym jednek purpurę. Bladawce przy zóltych kolorach marnie wygladają. Chyba ze kupisz zołte róze? MW jest jednak niższa niz 1,2 , osiąga max 1 M w trzecim seoznie u mnie. Mysle, ze Ascot mogłaby byc idealna. Ma cudowny wyprostowany zwarty pokrój i do tych żółtawych kolroów taka malina mogłaby byc piekna.ale musimy poczekac na kwitńienie Ascot do testu..na razie w pąkach
Ze studni. Więc kosztem jest ekspoloatacja urządzeń (popmp, filtrów) i prąd. Ze strumienia to na bieżąco doniczki. Ona jest "głębinowa". I mineralna na dodatek.
ja bym z tą trzmieiną widziala nawet cos mocniejszego, ciemniejszego w kolorze np roza Barbara ma tak ciemne aksamitne platki ze az prawie czarne miejscami, ale ona nie pachnie
Ascot piękna i faktycznie ładnie prezentowałaby się na tle zółtego.
Tylko doczytałam, że ona nie lubi mocnego słońca, a u mnie byłaby na całodziennej patelni. Myslisz, że dałaby radę ? Na jakim stanowisku rośnie u Ciebie ?
Niesamowity ten Twój William Szekspir, takie kiście kwiatów,moj po przerwie wypuścił zaledwie jeden kwiat.
Jak długo go masz?
Moja The alnwick też jakas spłaszczona,jak u Ewy,ale przejrzałam rózne strony internetowe z tą róża i też takie kwiaty mają niektóre, czy Twoje na całym krzaku sa w kształcie kulistym?