Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:22, 06 paź 2015

Nie chce wam robic nadziei z ta woda, nie wiem czy uda sie to zrealizowac......ale pomarzyć mozna
ren133 21:58, 06 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Nie chce wam robic nadziei z ta woda, nie wiem czy uda sie to zrealizowac......ale pomarzyć mozna

Od marzeń wszystko się zaczyna
Sebek 22:37, 06 paź 2015

eee_taam napisał(a)
ja sobie taką wodę do ogrodu wymyśliłam ...na takich kamieniach 1-3 elementy na żwirku ..tylko nie wiem jaki kształt kamieni ...będe mysleć ...ale tego typu rozwiązanie mi się podoba napewno nie będę robić takiego kanału!

zdjęcia z tej strony ...tylko dziadowsko się ogląda to kopiuje.

http://www.florera.nl/moderne-minimalistische-tuinen-loungetuinen
]

Jak na to patrzę to jakby polecieć po taniości to nawet zwykła płytka chodnikowa by sue do tego nadała

Żałuję, ale cóż...
Mala_Mi 01:13, 07 paź 2015

Sebek napisał(a)

Jak na to patrzę to jakby polecieć po taniości to nawet zwykła płytka chodnikowa by sue do tego nadała

Tylko tej płytki nie oczyścisz za cholerę. Miałam wodę z 3 kamieni granitowych.. i została się tylko z jednego kamienia.. jeden zielony glut wystarczy Karcherem o dużej mocy jest nie do umycia, trzeba by go czyścić co tydzień.

W moim oczku widzę każdy kamyk na dnie.. ale glony są na wszystkim..
Jesteś pedantka.. i ciekawi mnie jak to strawisz Masz wodę pod swoją ścianką wodna i wiesz jak z nią jest. Jak tam dajesz radę to i z potoczkiem dasz..

Ogólnie taki potoczek mi się bardzo podoba.. i zniosłabym zazielenienie Tylko nie wiem jak jest z taką wodą z chemią dla zwierząt.. bo Tytus będzie z tego pił na pewno. I ptaki.. dlatego ja nie daje chemii ..
Milka 06:21, 07 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Na razie proso wyglada u mnie jak chwast i wcale nie zachwyca..... Zobaczymy czy sie pokochamy

Dopoki proso nie kwitnie, wyglada super, lepiej szybko kwiatostany scinac, wtedy na nowo ladne.
Czytam o nowych pomyslach, bardzo ciekawe....ale czekam na razie na twoja pergole
Milka 06:25, 07 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Asiu świetnie pamiętasz ale skoryguję
Mam little Bunny i Little Boy. Boy to odmiana wyhodowana przez Tomka Grochowskiego i jest trochę wyższa.
Little boy uwielbiam , to te rosnace przy moich kulkach berberysowych. Ale co roku 1-2 szt mi po zimie nie odbijaja, wymarazają lub wygniwają

U mnie podobnie, w tym roku mimo podlewania, praktycznie nie kwitną, dlatego zdecydowanie wymieniam na Milki, jest bezobslugowa i trzyma
poziom
06:48, 07 paź 2015
Mala_Mi napisał(a)

Tylko tej płytki nie oczyścisz za cholerę. Miałam wodę z 3 kamieni granitowych.. i została się tylko z jednego kamienia.. jeden zielony glut wystarczy Karcherem o dużej mocy jest nie do umycia, trzeba by go czyścić co tydzień.

W moim oczku widzę każdy kamyk na dnie.. ale glony są na wszystkim..
Jesteś pedantka.. i ciekawi mnie jak to strawisz Masz wodę pod swoją ścianką wodna i wiesz jak z nią jest. Jak tam dajesz radę to i z potoczkiem dasz..

Ogólnie taki potoczek mi się bardzo podoba.. i zniosłabym zazielenienie Tylko nie wiem jak jest z taką wodą z chemią dla zwierząt.. bo Tytus będzie z tego pił na pewno. I ptaki.. dlatego ja nie daje chemii ..

najgorzej z tymi glutami

czyli takie płyki trzeba zamówić u kamieniarza, szlifowane na wysoki połysk, żeby ograniczyć przyczepność....przynajmniej ja sobie tak to wyobrażam.

u mnie woda w ogrodzie nie jest jeszcze priorytetem ..więc też koncepcja może się zmienić ....ale dziś robiłabym coś na ten wzór
ana_art 07:42, 07 paź 2015

Zapewne przypominasz sobie, że też miałam takie zapędy od dawna, mam sporo inspiracji na pin. Dzisiaj wiem, że trudno będzie utrzymać wodę w idealnym stanie, a tylko taka by wchodziła w grę
Kasya 08:23, 07 paź 2015

Czy to normalne ze rozplenice Juz zolkną ?
Te większe maja po kilka żółtych liści ale little bunny juz sporo ...Jest wyraźnie żółta
Kasya 08:26, 07 paź 2015

I jeszcze prośba, czy mógłby ktoś krzyczeć jak przyjdzie ten czas żeby okopczykiwac roze ?