Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 18:03, 10 paź 2015

Malgosik napisał(a)
gratuluję 900!
dopiero założyłaś nowy wątek?????????
dziękuję za info o Golden Celebration
a jaki szeroki krzew?
mocniej w górę idzie niż w szerz?

Na szerokośc nie jest taka straszna, może ma 1 M, ma pokrój fontannowy, mocniej idzie w górę. Moja rośnie przy trejażu i jesli sie rozłazi to ją podwiązuję
Madzenka 18:05, 10 paź 2015

Kasya napisał(a)

No właśnie, takie wybryki gorsze chyba niż mrozne zimy, kiedy to Roslinki Juz śpią
Pamiętasz jak cieplutko było jak byłaś tu w okolicy niedawno a teraz nagle -8

Kasiu jeszcze bedzie ciepło. A zima ma byc łagodna wiec te wybryki roślinom nie zaszkodzą, szybciej przejdą w stan spoczynku
Madzenka 18:07, 10 paź 2015

Milka napisał(a)
Nie możemy na pogodę narzekać, jak jechałam było już plus 8, w ciągu dnia i tak cieplej i słonecznie
Ja dojadę na 11, pewnie kolejki po bilety będą, ale musze tez Adze dać rośliny, to gdzieś was wyhaczę
p.s. Astrid przesadzam, cos kiepsko kwitnie

Moja Astrid to rozczarowanie roku... Ale dam jej szansę i poczekam na czarowanie Anno Domini 2016
Madzenka 18:09, 10 paź 2015

Ensata napisał(a)
Listki, to ja obrywam jak grzeszę przesadzaniem w lipcu z pąkami Na jesień nie mam sentymentu, sadzę i już tylko zawsze skracam przy jesiennym sadzeniu korzenie. Pózniej ubranko, kopczyk z obornika przekompostowanego z ziemią i tyle. Ubranko dla nowosadzonych, reszta się aklimatyzuje do zimna. Część zostawiam nawet z pąkami, by się zorientowały, ze juz czas

Dla mnie u Ciebie tylko stalowa pergola

Jak ja mam 100% pewniśc to działam szybko a z tą pergola bujam sie od dwóch lat.... Stal pomalowana na kolor taki jak ramy okien byłaby git i wiatr byłby jej niestraszny....
Ale podstawę tak czy owak trzeba zrobic....
Madzenka 18:10, 10 paź 2015

Zgajanka, Irenka, Kasia macie moja komorke M jakby co to google maps nas pokieruje
Madzenka 19:00, 10 paź 2015

Przedpłocie 2013. Gdy zaczęto nam robić drogę podjęłam decyzję o uporządkowaniu chwastowiska. Wcześniejszych zdjęć nie pokazuję bo albo były chwasty albo stały tam materiały budowlane.

Wiosna 2014 porządki i sadzenie miskantów zebrinus , kostrzewy sinej i lawendy

Miskanty wygladały strasznie, chwasty panoszyły, berberysy nie wpsółgrały kolorystycznie z niebieską kostzrewą i lawendą. Jesienią zapadła decyzja o rewolucji

Oj jak długo się szuka fotek w tych tysiącach zdjęć ogrodu

Madzenka 19:18, 10 paź 2015

Wiosna 2015 - położyliśmy szmatę, wykopaliśmy miskanty i rozsypaliśmy żwirek... I w Wielki Piątek gdy ukończyliśmy prace dowiedzieliśmy się, ze rura na wodę wymaga powiększenia i będą ryć...

Lato przed urlopem

i 5 lipca ... wielkie rycie

Reanimacja rabaty

nicol21 19:28, 10 paź 2015

A jak rabata prezentuje się teraz, jesienią? Świetna historia!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 19:31, 10 paź 2015

Lawenda padła, kostrzewa niemal uschła. Wymieniłam 15 z 20 lawend, kostrzewy podlewałam ale marnie wyglądają
W miejsce berberysów w nogach grabów posadziłam dzisiaj kostrzewę Maire'a. To największa kostrzewa, kule tej trawy mają średnicę nawet 1 m. Na razie nie wygląda ani an duża ani na kulistą trawę...

I teraz nie pozostaje mi nic innego jak podlewać i czekać aż wszystko urośnie. Pod warunkiem, ze rozbudowa osiedla nie będzie wymagała kolejnych modyfikacji rurociągu
Mam nadzieję, ze grab przeżyje bo widać jak wykopywanie odchorował

Tusiala 19:43, 10 paź 2015

Marzenko w jakich odległościach od siebie najlepiej posadzić wiśnie "Kiku-S-Z.."? Planuję wsadzić takie na 2m pniach i nie wiem ile miejsca potrzebują by się ładnie stykały ale nie za mocno pokrywały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies