Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 09:08, 10 paź 2015

ren133 napisał(a)

Czyli jeśli mam posadzone pod koniec lipca róże to powinnam już je okopczykować?

Nie ,jesli je podlewałaś i sie ukorzeniły to wystarczy je okopczykować jak pozostałe roze. Jesli sa wątke i podsuszenie to mozsz je szybciej okopczykować ale ja jestem przeciwniczka wczesnego kopczykowania roz. One w sposob naturalny musza sie przygotować do zimy

Wyjatkiem są swiezo sadzone jesienia róze, te kopczykujemy od razu

Czekam na moje, ciekawe kiedy zaczna wysyłac
Madzenka 09:10, 10 paź 2015

siakowa napisał(a)
A jak inaczej em chce zamocowac pergole ?

No własnie on jej ni chce i robi mi dywersje. A że ja mam jeszcze koncepcje na stalowa pergole to go nie poganiam....bo cały czas bije sie myślami czy to wielkie cięzkie drewno bedzie pasowac do bryły mojego domu...... Chyba postawie stalowa ale musze ja wycenić....
Madzenka 09:11, 10 paź 2015

tusiawka napisał(a)
Z rybami potwierdzam, wystarczy jedna i komarów nie ma.
Z płaską płytką wodą może być problem, że szybko jej ubywa.
U mnie jak w ściance na noc wodospadu nie wyłączę, to rano w korytku 1/3 poziomu wody.
W tym roku nic mi nie zieleniało, rośliny + preparat do oczek zrobiły robotę.

Ryb nie mam i nie planuje w ogrodzie, roslin tez do oczka chyba nie posadze, mam grzybienia i nie kwitnie.. Pozostaje pompa i filtry...
Kuba 09:16, 10 paź 2015

Madzenka napisał(a)

kase na nekrdzewke na ścianie wydałam dzisiaj na ciuchy... I powiem Ci w skrytości, ze wcale nie załuje. Dosć zakopywania kasy w ziemi!

Ach jakie to kobiece też ostatnio trochę uległam, dosyc chodzenia w gumiakach i trampkach, czas na obcasy
Madzenka 09:17, 10 paź 2015

Meldunek pogodowy składam. Starszna piździawka ale słońce świeci i +4 rano było. Z tego powodu u mnie wciąż jesieni w ogrodzie nie widac.....
Ide sadzić kostrzewę na przedpłociu, ułożyć szmatę i wysypać reszte żwirkiem bo dojedzie za poł godziny. I uprzedzam oficjalnie na forum, ze jesli po zrobieniu przedplocia znów mi postanowią jakas rurę połozyc wzdłuz płotu to albo sie wyprowadzę albo pozwolę przedolociu zarosnąć chwastami!!!!!!
Madzenka 09:18, 10 paź 2015

A i komunikat
Jesli ktoś z ogrodowiczan planuje sie z nami jutro w Ogrodzie Botanicznym spotkac to zbiorka o 10:00 w kawiarence OB (chyba) . Jakby co to napisze.
aga Pe czy mam zabrac monardę?
malkul 09:21, 10 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Meldunek pogodowy składam. Starszna piździawka ale słońce świeci i +4 rano było. Z tego powodu u mnie wciąż jesieni w ogrodzie nie widac.....
Ide sadzić kostrzewę na przedpłociu, ułożyć szmatę i wysypać reszte żwirkiem bo dojedzie za poł godziny. I uprzedzam oficjalnie na forum, ze jesli po zrobieniu przedplocia znów mi postanowią jakas rurę połozyc wzdłuz płotu to albo sie wyprowadzę albo pozwolę przedolociu zarosnąć chwastami!!!!!!

mój mąż dziś w warszawie, przesłał mi rano focie ma tam -6 stopni
Kasya 09:40, 10 paź 2015

Madzenka napisał(a)

+4 ? ale zazdroszczę...
I mnie -8 było, masakra ogrodowa
Juzia 10:02, 10 paź 2015

Madżen...a jak u mnie już tak zimno...to mogę te róże już przesadzić i od razu kopczykować?
Czy czekać jeszcze?
Liście obrywać? Ciąć coś???

Kurka...czuję się jak lajkonik
Madzenka 10:45, 10 paź 2015

Juzia napisał(a)
Madżen...a jak u mnie już tak zimno...to mogę te róże już przesadzić i od razu kopczykować?
Czy czekać jeszcze?
Liście obrywać? Ciąć coś???

Kurka...czuję się jak lajkonik

Oficjalnie po 15 .10 ale u Ciebie biegun zimna i ja juz bym przekopała gdybym musiała (znaczy dusiła sie z powodu braku rewolucji ) Ma być w kolejnym tygodniu troche cieplej to nic złego sie nie wydarzy. Ja nigdy listków nie obrywałam ale tak doradzała Ensata, wiec mozesz oberwać.
Wiec Juzia wg mnie działaj