Monic - w tzw miedzyczasie machnęłam mini rewolucje na 4 rabatach
Mysza - macham
Malkula kulanie mam lenia ogrod a kase na nekrdzewke na ścianie wydałam dzisiaj na ciuchy... I powiem Ci w skrytości, ze wcale nie załuje. Dosć zakopywania kasy w ziemi!
Makkaksia porownanie Lavender i Novalis planowane. Niedziele
Mała Mi ja tam wróżbitom nie wierze, bedzie jeszcze cieplo
Kasaya Ty nie prowokuj zimy! Karmnik podlewaj
Ensata - dobrze, ze na zdjecie wczoraj looknęłam , co do ciurkania sciany wodnej.., slychac ja na całej ulicy , nie tylko na tarasie... Ale długa wąska powierzchnia wody to moje marzenie
Pszczolko ja chetna.kupuje u mnei 25 kg za 45 zł.... A ten element wodny doda perspektywy ogrorodwi
Rench - to nie pomysł, to marzenie...
Łuki - widziłam i sie zachywciłam Polarem. ale moje limelight maja olbrzymie głowy. Czy ma ktos Bobo?
Milką - jeszcze nie posadziłam cebul, dzisiaj spedziłam urlop u mamy z lekarzami.spotykamy sie pod kawiarenkim w OB. Gdzie ona jest to ja nie kojarze. Napisze na watku
Siakowa z pergola jest problem w postaci M, nie chce podstawy pergoli wylać betonem...
Margaret jakze ja lubię to Twoje skrupulatne czytanie

Sfinks ogrodowy to od dzisiaj ksywa Tytusa

Moje ambrowce to slender sillouthe
Małosik - Golden Celebration czy pachnie? Nie mam bladego pojecia bo róż nie wącham...pokrój - to wielka róża, u mnie w 4 sezonie wypuściła prawie 2 M pędy w czasie jesiennego kwitnienia. Musisz sie liczyc z tym ze szybko osiągnie 1,5-1,7 M wysokosci. Kwitnie wielokrotnie , co najmniej 3-4 razy, kwitnie kisciami kwiatów na końcach pędów. Na poczatku jest jasno żólta a w miare przekiwtania robi sie kremowo-biała. Nawet gdy pojedyncze kwiaty w kisciach przekwitają, kolejne nadal kwitną. U mnie rośnie na rabacie północno -zachodniej, która ma słonce od ok 14:30 do końca dnia i w zupełności jej to wystarcza. Jak każda asutinka łapie plamistość ale nie jest jakoś wybitnie na nią podatna . To jedna z najpiekniejszych róż w moim ogrodzie, bardzo obficie kwitnąca. Gorąco polecam