Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

siakowa 08:04, 09 paź 2015

Idealne!!!! tez tak bede robic jak tylko plac zabaw zlikwiduje za 2 lata
Margarete 13:09, 09 paź 2015

Znów odrabiam zaległości u ciebie.....ale czytam dokładnie bo ciekawe te dyskusje o różach i to jakie autorytety różane tu sie wypowiadały...fiu, fiu
Piekne te fotki u ciebie Mandżen, cały czas sie zastanawiam nad tym twoim hasłem o "zatrawkowaniu" ogrodu kiedy ty juz prawie na full masz "zatrawkowany" ogród
Podoba mi sie ujecie Tytusa na tle twoich rabat, jak Sfinks tylko z uszami, tak mi sie skojarzył leżąc na tej trawie....

Jakie ty masz te ambrowce - kolomnowe ? jaka to odmiana ? mnie marzy sie jeden ambrowiec jako soliter po środku trawnika......ale to może na wiosne.....
Wracam do czytania zaległych postów, jeszcze mam tak ....z 15 stron i bede na bieżąco
Margarete 13:11, 09 paź 2015

Acha , jeszcze zapomniałam dołozyc swój głos w dyskusji, w dwóch kwestiach :
- moje proso rózgowate sie nie pokłada....na szczęście
- z 4 małych rozplenic little Bunny 2 mi po zimie szlag trafił, chyba uschły bo mrozu przeciez nie było....
Margarete 13:29, 09 paź 2015

Uff....nadrobiłam
Buziam!
Malgosik 14:42, 09 paź 2015

Marzena pachnie Twoja róża Golden Celebration?
Co o niej powiesz? O pokroju, kwitnieniu, sposobie przekwitania, zachorowalności i wymaganym nasłonecznieniu?
Madzenka 22:00, 09 paź 2015

Monic - w tzw miedzyczasie machnęłam mini rewolucje na 4 rabatach

Mysza - macham

Malkula kulanie mam lenia ogrod a kase na nekrdzewke na ścianie wydałam dzisiaj na ciuchy... I powiem Ci w skrytości, ze wcale nie załuje. Dosć zakopywania kasy w ziemi!

Makkaksia porownanie Lavender i Novalis planowane. Niedziele

Mała Mi ja tam wróżbitom nie wierze, bedzie jeszcze cieplo

Kasaya Ty nie prowokuj zimy! Karmnik podlewaj

Ensata - dobrze, ze na zdjecie wczoraj looknęłam , co do ciurkania sciany wodnej.., slychac ja na całej ulicy , nie tylko na tarasie... Ale długa wąska powierzchnia wody to moje marzenie

Pszczolko ja chetna.kupuje u mnei 25 kg za 45 zł.... A ten element wodny doda perspektywy ogrorodwi

Rench - to nie pomysł, to marzenie...

Łuki - widziłam i sie zachywciłam Polarem. ale moje limelight maja olbrzymie głowy. Czy ma ktos Bobo?

Milką - jeszcze nie posadziłam cebul, dzisiaj spedziłam urlop u mamy z lekarzami.spotykamy sie pod kawiarenkim w OB. Gdzie ona jest to ja nie kojarze. Napisze na watku

Siakowa z pergola jest problem w postaci M, nie chce podstawy pergoli wylać betonem...

Margaret jakze ja lubię to Twoje skrupulatne czytanie Sfinks ogrodowy to od dzisiaj ksywa Tytusa Moje ambrowce to slender sillouthe

Małosik - Golden Celebration czy pachnie? Nie mam bladego pojecia bo róż nie wącham...pokrój - to wielka róża, u mnie w 4 sezonie wypuściła prawie 2 M pędy w czasie jesiennego kwitnienia. Musisz sie liczyc z tym ze szybko osiągnie 1,5-1,7 M wysokosci. Kwitnie wielokrotnie , co najmniej 3-4 razy, kwitnie kisciami kwiatów na końcach pędów. Na poczatku jest jasno żólta a w miare przekiwtania robi sie kremowo-biała. Nawet gdy pojedyncze kwiaty w kisciach przekwitają, kolejne nadal kwitną. U mnie rośnie na rabacie północno -zachodniej, która ma słonce od ok 14:30 do końca dnia i w zupełności jej to wystarcza. Jak każda asutinka łapie plamistość ale nie jest jakoś wybitnie na nią podatna . To jedna z najpiekniejszych róż w moim ogrodzie, bardzo obficie kwitnąca. Gorąco polecam
Madzenka 22:12, 09 paź 2015

Kasya napisał(a)
A jaki mroz zniszczy roze ? bo chcialabym wczesniej do wazonu sciac
w weekend ma byc -5 w nocy

Jesli zapowiadaja dłuższe niz jednodniowe morozy to mozna okopczykować, ale za kilka dni ma nadjeść ocieplenie. Ja bym nie kopczykowała jeszcze , chyba ze masz młode tegoroczne róze?
tusiawka 22:47, 09 paź 2015

Z rybami potwierdzam, wystarczy jedna i komarów nie ma.
Z płaską płytką wodą może być problem, że szybko jej ubywa.
U mnie jak w ściance na noc wodospadu nie wyłączę, to rano w korytku 1/3 poziomu wody.
W tym roku nic mi nie zieleniało, rośliny + preparat do oczek zrobiły robotę.
ren133 22:58, 09 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Jesli zapowiadaja dłuższe niz jednodniowe morozy to mozna okopczykować, ale za kilka dni ma nadjeść ocieplenie. Ja bym nie kopczykowała jeszcze , chyba ze masz młode tegoroczne róze?

Czyli jeśli mam posadzone pod koniec lipca róże to powinnam już je okopczykować?
siakowa 23:02, 09 paź 2015

A jak inaczej em chce zamocowac pergole ?