Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 10:47, 10 paź 2015

Kasya napisał(a)

+4 ? ale zazdroszczę...
I mnie -8 było, masakra ogrodowa

Kasaya i Malkul własnie czytałam, ze przy gruncie na wschodzie było -12.... Północna , centralna i wschodnia Polska zaatakowana mocnym mrozem. Nie jakos lajtowo -2-3 tylko od razu -8 -12....
U nas na szczęście delikatne przymrozki daja czas roślinom przystosować sie do zmiany pory roku. Dzisiaj mam być u mnie w okolicach zera
Madzenka 10:50, 10 paź 2015

Kuba napisał(a)

U mnie obcasy leża w szafie... Kolano coraz bardziej mnie boli i puchnie, wczoraj kupiłam sobie ortezę i zaraz ja założe... Bo juz znow po kopaniu boli mnie noga...

Ale nikt nie powiedział, ze nei moge sobie kupic nowych kozaczków na płaskim obcasie

Bedziesz jutro w Ogrodzie Botanicznym?
ren133 10:54, 10 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Nie ,jesli je podlewałaś i sie ukorzeniły to wystarczy je okopczykować jak pozostałe roze. Jesli sa wątke i podsuszenie to mozsz je szybciej okopczykować ale ja jestem przeciwniczka wczesnego kopczykowania roz. One w sposob naturalny musza sie przygotować do zimy

Wyjatkiem są swiezo sadzone jesienia róze, te kopczykujemy od razu

Czekam na moje, ciekawe kiedy zaczna wysyłac

Dzięki Marzenko Uspokoiłaś mnie Moja Pastella kwitnie jak gdyby nigdy nic
Kasya 10:55, 10 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Kasaya i Malkul własnie czytałam, ze przy gruncie na wschodzie było -12.... Północna , centralna i wschodnia Polska zaatakowana mocnym mrozem. Nie jakos lajtowo -2-3 tylko od razu -8 -12....
U nas na szczęście delikatne przymrozki daja czas roślinom przystosować sie do zmiany pory roku. Dzisiaj mam być u mnie w okolicach zera

No właśnie, takie wybryki gorsze chyba niż mrozne zimy, kiedy to Roslinki Juz śpią
Pamiętasz jak cieplutko było jak byłaś tu w okolicy niedawno a teraz nagle -8
Milka 10:58, 10 paź 2015

Nie możemy na pogodę narzekać, jak jechałam było już plus 8, w ciągu dnia i tak cieplej i słonecznie
Ja dojadę na 11, pewnie kolejki po bilety będą, ale musze tez Adze dać rośliny, to gdzieś was wyhaczę
p.s. Astrid przesadzam, cos kiepsko kwitnie
Ensata 11:34, 10 paź 2015

Listki, to ja obrywam jak grzeszę przesadzaniem w lipcu z pąkami Na jesień nie mam sentymentu, sadzę i już tylko zawsze skracam przy jesiennym sadzeniu korzenie. Pózniej ubranko, kopczyk z obornika przekompostowanego z ziemią i tyle. Ubranko dla nowosadzonych, reszta się aklimatyzuje do zimna. Część zostawiam nawet z pąkami, by się zorientowały, ze juz czas

Dla mnie u Ciebie tylko stalowa pergola
Juzia 12:08, 10 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Oficjalnie po 15 .10 ale u Ciebie biegun zimna i ja juz bym przekopała gdybym musiała (znaczy dusiła sie z powodu braku rewolucji ) Ma być w kolejnym tygodniu troche cieplej to nic złego sie nie wydarzy. Ja nigdy listków nie obrywałam ale tak doradzała Ensata, wiec mozesz oberwać.
Wiec Juzia wg mnie działaj

Przyjrzę się dzisiaj tym różom...i zadecyduję
Juzia 12:10, 10 paź 2015

Ensata napisał(a)
Listki, to ja obrywam jak grzeszę przesadzaniem w lipcu z pąkami Na jesień nie mam sentymentu, sadzę i już tylko zawsze skracam przy jesiennym sadzeniu korzenie. Pózniej ubranko, kopczyk z obornika przekompostowanego z ziemią i tyle. Ubranko dla nowosadzonych, reszta się aklimatyzuje do zimna. Część zostawiam nawet z pąkami, by się zorientowały, ze juz czas

Dla mnie u Ciebie tylko stalowa pergola

To mam swoich nie kopczykować jeszcze? Tzn jak już je przesadzę...to nie?

Zagajanka 13:20, 10 paź 2015

Madzenka napisał(a)
A i komunikat
Jesli ktoś z ogrodowiczan planuje sie z nami jutro w Ogrodzie Botanicznym spotkac to zbiorka o 10:00 w kawiarence OB (chyba). Jakby co to napisze.

Jak dzieć mi jeszcze bardziej nie zachoruje, to też chetnie z wami jutro się zobaczę ponownie

A ta kawiarenka tam to gdzie się znajduje?
Milka 13:38, 10 paź 2015

Chyba jak główne wejsćie i na prawo, jeśli dobrze pamietam bo sa chyba 2?