Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Karabela 23:11, 13 lis 2015

Madzenka napisał(a)

W stosunku do moich limelight wszystko jest za niskie. Moje w 3 sezonie miały prawie dwa metry , mimo ciecia bardzo niskiego......
Posadziłam przed nimi adagio, jest podobny do ML ale niski

U tesciowej posadziłam naprzemiennie gracillimusy i grandiflora i sa takiego samego wzrostu w drugim sezonie ok 180 cm

u mnie limki na tle swierkow syberyjskich to mam nadzieję że nie przerosna a z przodu bukszpany
Kuba 08:20, 14 lis 2015

Piękną jesień pokazałaś
dziwne, bo u mnie takie kolory były 2-3 tygodnie temu a teraz już tylko szaro- buro
Madzenka 10:32, 14 lis 2015

Sebek napisał(a)
Jak wyszło?

Malowanie Sebciu? Tak samo jak poprzednio tylko czyto. I spory misz masz meblowy zrobiliśmy. Dodatkow machnęłam sobie na biało orzedpokój bo był brudny a M dzisiaj pomaluje sciane orzy schodach.... A ja jedną sciane w spiżarce.
Dzisiaj układanie wszytskiego i sprzątanie.
Madzenka 10:33, 14 lis 2015

Pawlus napisał(a)

Poprzednio karmnik sadziłaś zaraz przy zakładaniu ogrodu? Teraz po tych kilku latach myślę że problemu z chwastami nie powinno być.

Nie wiem jak chwasty to robia ale wyrastały pod karmnikiem i go orzebijaly. Niesty chwasty sieją mi sie cały czas z okolicznych działek... Wiec lepiej raczej nie będzie ale mozna go rzeczywiscie raz na kilka lat wymieniać.
Madzenka 10:35, 14 lis 2015

Karabela napisał(a)

u mnie limki na tle swierkow syberyjskich to mam nadzieję że nie przerosna a z przodu bukszpany

Mam w tyłu miejscach hortensje , ze wariant z bukszpanami tez jest
malkul 10:36, 14 lis 2015

malowanie ?-co ja słyszę
Madzenka 10:36, 14 lis 2015

Kuba napisał(a)
Piękną jesień pokazałaś
dziwne, bo u mnie takie kolory były 2-3 tygodnie temu a teraz już tylko szaro- buro

Dzisiejsze nocne wichury ogołociły mi drzewa.... I wyrwały żaluzje... Aktualnie nie mam jednej ... Trzeba bedzie umyć okno bo brud widac...
10:45, 14 lis 2015
nudzi ci sie? to malujesz

pokażesz co namodziłaś?
Madzenka 10:55, 14 lis 2015

malkul napisał(a)
malowanie ?-co ja słyszę

Tylko drobiazgi, odświeżanie tego na ci nie mogę patrzeć,, czyli wszystkie białe fragmenty w domu a wbrew pozorom jest tego niewiele, bo krolują u mnie szarosci a na pietrze również tapety
Zmiana tynków w salonie wiosna lub nigdy bo nie mam koncepcji co zrobić ze ścianami
Madzenka 10:58, 14 lis 2015

eee_taam napisał(a)
nudzi ci sie? to malujesz

pokażesz co namodziłaś?

Ale ja nic ni zmieniam, odświeżam to co brudne... Na namodzenie nie mam koncepcji. A nerwa mam na wiatry bo mni czeka duzy wydatek - wymiana zaluzji na parterze... W piatek będe znała wycenę...a na razie podniesiona i zwisa zmętnienie z boku, który wyrwało...a ja mam nerwa . W nocy o mało mi szyb nie stłukłam, była akcja ratowania domu....
W czwartek wymienialiśmy pompę od wody od ogrzewania bo po 5 latach nie pompowała ciepła na gore.....popsuł mi sie okap.... Czarna seria.. Ale po 5 latach to sie chyba zasze wszystko sypie? I jeszcze musze kilka zamków w meblach kuchennych powymieniać... Bo bezuchwytowe drzwi sie popsuły i teraz sie nie domykają automatycznie. Wiecie jak to wyglada? Wrrr mam nerwa i zakwasy po malowaniu i jodze Ide zatem do roboty bo marudzę....

Wrrrr trawnik cały w lisciach.... Wrr donica z lauem połamała mi obwodke bukszpanowa.... Wrr mam mieszanke żwirku jasnego z grafitowym, będe teraz przebierać jak Kopciuszek.... Wrr spadam sie zmęczyć bo was zamęczę....