Żaluzje sie nie zwinęły z powodu czujnika wiatru , ktory nie zadziałał bo nakryła go torba foliowa i sie zablokował....
A kolejne wiatry dopełniły fali zniszczeń....
Normalnie przy silnych porywach wiatru żaluzje automatycznie sie zwijają i nie grozi im uszkodzenie. Mimo wszytsko uważam, że do moich przeszkleń żaluzje fasadowe sa idelanym rozwiązaniem , chronią przed słoncem latem, nie musze miec firan ani zasłon.
Gdy montowałam w 2009 roku te żaluzje to wszyscy myśleli, ze budujemy biurowiec.... A w Niemczech i Austrii były juz popularne.... Dodatkowo maja ten atut, ze tak jak zwykłych żaluzjach można przekręcać kąt ustawienia lamelek i sterować iloscią światła wpadającego do domu. Jednak podstawowy atut to fakt, ze odbijają promienie słoneczne latem a przypominam, ze ogród zimowy mam od strony południowej.
Nalraiwamy raz a porzadnie, takie zdarzenie losowe z workiem nie jest standardem. Licze teżjestem kiedys wybudowany zostanie od zachodniej strony, ktory osłoni nas orzed wiatrami
Dzisiaj dotarły hoenycom w kolorze szarym, czarnym i bladym rozu. Dekoracja w salonie powstanie w sobotę
A choinka bedzie biała jak rok temu, bardzo mi się podobała