Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

aga_pe 12:24, 30 lis 2015

Madzenka napisał(a)
Wyszłam z domu w południe a wrociłam o zmroku. Zaliczyłam obiad w miescie i Jarmark Bozonardozeniowy na rynku. Zatem fotek nie będzie... Musicie poczekać tydzien.... Zołza jestem
A i przytargałam wielki 50 cm podkład ze świetka na wianek ogrodowiskowy. Czyli świerk + czerwona kokarda do powieszenie na bramie wejściowej .. U mnie na gabionie

Że też nie pomyślałam o swojej bramie. To już wiem co będę robić w najbliższą sobotę
Sebek 15:18, 30 lis 2015

Spieszę donieść, ze lampki w T. ogarnąłem - zdzierstwo Ale dzisiaj w Ikei za 10 zł widziałem na ciut grubszym kabelku, a przede wszytkim dłuższe i jakieś takie lepsiejsze w wyglądzie

Miałem w tym roku nie wieszać wiankow na bramie, ale przecież to już nasza tradycja - a te ponoć mus pielęgnować Jeszcze nad tym pomyślę
Kuba 15:21, 30 lis 2015

Madzenka napisał(a)
Wyszłam z domu w południe a wrociłam o zmroku. Zaliczyłam obiad w miescie i Jarmark Bozonardozeniowy na rynku.

też tak wczoraj spędziłam niedzielę, ale w tym tłumie nic dziwnego że się nie widziałyśmy ja niczego nie przytargałam, poza plastikową świecącą różą i wiadrem waty cukrowej
Madzenka 19:21, 30 lis 2015

Kolejna nocna walka z żaluzjami...wiatry zniszczyły mi juz 3 szt... Wpłaciłam zaliczkę czekam na naprawę, bedę gola i wesoła na świeta....zatem nic nie kupuje, żadnych stron juz nie oglądam, prosze mnie nie kusić .

Cała noc nie spałam, biegaliśmy po ogrodzie i ratowaliśmy żaluzje, ktore sie podniosły automatycznie w czasie wichury. Mam uraz psychiczny do wiatrów i ulewnych deszczy. Sama nie wiem jak ten dzien w pracy przetrwałam a był wyjatkowo wymagający. Idę zaraz spac.....
Cale szczęscie rok temu zmieniłam dekorację choinki. Zatem w tym roku będzinadal biel i srebro, niczym nie będe zaskakiwać
19:53, 30 lis 2015
Madzenka napisał(a)
Kolejna nocna walka z żaluzjami...wiatry zniszczyły mi juz 3 szt... Wpłaciłam zaliczkę czekam na naprawę, bedę gola i wesoła na świeta....zatem nic nie kupuje, żadnych stron juz nie oglądam, prosze mnie nie kusić .

Cała noc nie spałam, biegaliśmy po ogrodzie i ratowaliśmy żaluzje, ktore sie podniosły automatycznie w czasie wichury. Mam uraz psychiczny do wiatrów i ulewnych deszczy. Sama nie wiem jak ten dzien w pracy przetrwałam a był wyjatkowo wymagający. Idę zaraz spac.....
Cale szczęscie rok temu zmieniłam dekorację choinki. Zatem w tym roku będzinadal biel i srebro, niczym nie będe zaskakiwać

hmmm ....wiesz...chyba bym z tymi żaluzjami sie rozstawała pomału i wprowadziłabym opcje ...żaluzje/rolety od środka.

aaaaa przypomniały mi się "Wielkie Projekty" ....nie pamiętam odcinka i domu ...ale były tam szyby elektryczne ...które mogą być przeźroczyste lub mleczne ...zależy czy prąd włączony czy nie

PS. wymiana szyb mogłaby cię pokonać .....nie namawiam ...ale warto zapamietać ...może kiedyś...
Zagajanka 20:14, 30 lis 2015

Madzen, moze zainwestujesz w rolety zamiast zaluzji?
Wiem, ze to nie to samo, ale chyba u was wiatry nagle wiac nie przestana, wiec nie masz zadnej gwarancji, ze to ostatnia ( tfu tfu oczywiscie) naprawa...
nawigatorka 21:16, 30 lis 2015

twarda jestes z tymi wymianami ja bym się poddała
ren133 21:36, 30 lis 2015

Madzenka napisał(a)

Marzenko ... ale masz jazdę z tymi żaluzjami ... nie zazdroszczę ...
Chciałam Cię zapytać jak można obejrzeć Twój poprzedni wątek?
Madzenka 22:57, 30 lis 2015

Nie ma opcji, nie wyobrazam sobie innych żaluzji na ogrodzie zimowym. Żaluzje fasadowe były, są i beda. A żaluzje zostały wyrwane bo worek z okolicznej budowy przyleciał na czujnik wiatru i sie nie podniosły przy silnych porywach. Nie wyobrazam sobie innej osłony przed słońcem, ktora by jednocześnie nie nadawała wygladu potworkowatego mojemu domowi.
A jak sie nie ma rozumu i kupuje działke na wygwizdowie to trzeba podnosić konsekwencje....
Madzenka 22:59, 30 lis 2015

eee_taam napisał(a)

hmmm ....wiesz...chyba bym z tymi żaluzjami sie rozstawała pomału i wprowadziłabym opcje ...żaluzje/rolety od środka.

aaaaa przypomniały mi się "Wielkie Projekty" ....nie pamiętam odcinka i domu ...ale były tam szyby elektryczne ...które mogą być przeźroczyste lub mleczne ...zależy czy prąd włączony czy nie

PS. wymiana szyb mogłaby cię pokonać .....nie namawiam ...ale warto zapamietać ...może kiedyś...

Jesli wygram w lotto to się zaintersuję na razie nie ma kasy na głupoty ( i dobrze bo M sie wścieka)