Nie przejmuj się Reniu, że mikrusy. Po wsadzeniu do ziemi i zasileniu z pewnością ruszą i jesienią będą Cię cieszyć Moje młode roślinki też się przewieszają, one chyba później dopiero nabierają sztywnosci.
Stioy Halinko sadzone wiosną, ale... ubiegłego roku To zasluga braku zimy, ze tak wyrosły.
Ogrodowisko już mnie nauczyło, że nie można bać się cięcia. Wcześniej to myslałam, że krzywdę okropną roślinkom robię... Mówisz, że azalię cięłaś? A fotki som?
Aż tak dobrze to nie jest... Chwasty rosną też
w celu zwiększenia plantacji traw dziś próbowałam dzielić evergoldy, ale chyba jeszcze za wcześnie. Młode przyrosty muszą się troszkę wzmocnić.
Uwierz Beatko, że te 10-centymetrowe urosną. Moje też takie były, więc jest nadzieja Ja zupełna ignorantka w tym temacie byłam, w zeszłym roku po raz pierwszy stipę na oczy ujrzałam... I jakoś roślinki sobie poradziły
A dlaczego nie masz stipy? Przegapiłaś wiosną czas, gdy na wszystkich wątkach sianie było?!
Widziałam gdzieś sadzonki, ale nie wiem jaka cena była. Zresztą stipa dobrze wygląda w większej ilości, więc praktyczniej wysiać samemu. Zapisz w kalendarzu w zakladce prace wiosenne 2016