Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

Mysza 22:46, 07 cze 2015

Cudna ta rabata ze stipami
Pięknie wyrosły.
MirellaB 23:47, 07 cze 2015

A ja nadal nie mam stipy
szemusia 16:35, 08 cze 2015

ren133 napisał(a)
Stipy olbrzymy normalnie!!!
Ja wyhodowałam sobie w tym roku troszkę, ale moje, pomijając już, że mikrusy, to nie są takie sztywne, przewieszają się. Czy one z czasem się zmieniają?

Nie przejmuj się Reniu, że mikrusy. Po wsadzeniu do ziemi i zasileniu z pewnością ruszą i jesienią będą Cię cieszyć Moje młode roślinki też się przewieszają, one chyba później dopiero nabierają sztywnosci.
szemusia 16:37, 08 cze 2015

zawitka napisał(a)
Beatko kurde kiedy Ty te stipy sadziłaś chyba w pażdzierniku bo takie wielgachne ?????A co do cięcia to się nie bój bo potem roślina lepiej wygląda .Wczoraj pierwszy raz przycięłam azalię japońską po obejrzeniu programu o japońskich azalkach Pozdrówka ślę

Stioy Halinko sadzone wiosną, ale... ubiegłego roku To zasluga braku zimy, ze tak wyrosły.
Ogrodowisko już mnie nauczyło, że nie można bać się cięcia. Wcześniej to myslałam, że krzywdę okropną roślinkom robię... Mówisz, że azalię cięłaś? A fotki som?
szemusia 16:41, 08 cze 2015

Ala106 napisał(a)
Z trawami to masz rację .
Dołączam się do zachwytów nad stipami.
Zresztą wszystko śliczne, zdrowe i rośnie jak na drożdżach.

Aż tak dobrze to nie jest... Chwasty rosną też
w celu zwiększenia plantacji traw dziś próbowałam dzielić evergoldy, ale chyba jeszcze za wcześnie. Młode przyrosty muszą się troszkę wzmocnić.
szemusia 16:42, 08 cze 2015

Juzia napisał(a)
I ja się pozachwycałam stipskami

Określenie w 100% adekwatne - stipska Pożarły mi bukszpany...
szemusia 16:45, 08 cze 2015

beata_m napisał(a)
wow to moje dokładnie takie ledwo 10 cm!!! Super naprawdę super!

Uwierz Beatko, że te 10-centymetrowe urosną. Moje też takie były, więc jest nadzieja Ja zupełna ignorantka w tym temacie byłam, w zeszłym roku po raz pierwszy stipę na oczy ujrzałam... I jakoś roślinki sobie poradziły
szemusia 16:47, 08 cze 2015

Kacha123 napisał(a)
Pamiętam jak je przycięłaś, aż trudno uwierzyć, że tak szybko wystrzeliły w górę

A wiesz jak bałam się ciąć? Opinie były różne... Ale posłuchałam rad Joasi, która mnie tą stipą zaraziła. I się udało
szemusia 16:49, 08 cze 2015

Mysza napisał(a)
Cudna ta rabata ze stipami
Pięknie wyrosły.

Dziękuję Gosiu Też jestem z nich dumna Ale to wszystko zasługa Ogrodowiska i baaardzo pozytywnie zakręconych ludzi...
szemusia 16:51, 08 cze 2015

MirellaB napisał(a)
A ja nadal nie mam stipy

A dlaczego nie masz stipy? Przegapiłaś wiosną czas, gdy na wszystkich wątkach sianie było?!
Widziałam gdzieś sadzonki, ale nie wiem jaka cena była. Zresztą stipa dobrze wygląda w większej ilości, więc praktyczniej wysiać samemu. Zapisz w kalendarzu w zakladce prace wiosenne 2016