Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

MirellaB 21:22, 04 mar 2016

Asiuniaa napisał(a)

Fajne połączenie . Ja chcę rozplenicę rubrum z surfinią do donic latem a na wiosnę stokrotki

Również fajne zestawienie

Pamiętam Beatki kompozycję w donicy z ubiegłego roku, którą sobie zapisałam do inspiracji: żółte surfinie na tle trawy vertiego

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5256-prawie-jak-ogrod?page=147&quoted_post_id=2085796
Dominika11 21:27, 04 mar 2016

super te kompozycje
olga80 11:27, 05 mar 2016

obłędna ta stipa , pięknie wygląda dokupiłam jeszcze 2 opakowania i siać jeszcze będę. Te kulki na pniu to co to jest ?
szemusia 14:24, 06 mar 2016

Asiuniaa napisał(a)

Fajne połączenie . Ja chcę rozplenicę rubrum z surfinią do donic latem a na wiosnę stokrotki

Asia, na pewno będzie to ładne połaczenie. Kiedyś też miałam rubrum, w zeszłym roku pojawiły się u nas dopiero w sierpniu, trochę już późno i odpuściłam sobie.
szemusia 14:26, 06 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Beatko to OK prawie wszystko wiem

W donicach zarówno mogę mieć sterczącą jak i przewieszającą się

Tak Iwonka miała w instrukcji jak piszesz z tym podziałem, ale ja może mam taką odmianę, która się nie dzieli? Poczekam jeszcze może do przyszłego weekendu, jak nie będzie się dzieliła to pikuję, bo jest już dość wysoka

Widziałam u Ciebie, że już popikowałaś - super CI poszło Niech zdrowo rośnie
I przecież pięknie podzielona była...
szemusia 14:26, 06 mar 2016

Dominika11 napisał(a)
super te kompozycje

Jak sobie pooglądam stare zdjęcia to już by się chciało takich widoków
szemusia 14:29, 06 mar 2016

olga80 napisał(a)
obłędna ta stipa , pięknie wygląda dokupiłam jeszcze 2 opakowania i siać jeszcze będę. Te kulki na pniu to co to jest ?

To też będziesz zastipowana
Olga, te kulki to jakieś tuje, nie znam odmiany. Jedną kupiłam, przytargałam do domu i skojarzyłam, że przecież rosną u mnie identyczne iglaki. Przymierzłam, wzrostem prawie pasowały, więc te moje też przerobiłam na kulki i wsadziłam na jedną rabatę. Moje jeszcze trochę jejowate, ale pracuję nad nimi
szemusia 14:32, 06 mar 2016

Z raportu ogrodowego:
- pocięłam wczoraj hortensje, bardzo nisko za radą Bożenki z Hortensjady, patyczki wetknęłam w ziemię - moze coś wyrośnie,
- przycięłam część miskantów,
- trochę poplewiłam, ale chwastów zatrzęsienie

Co robicie z kostrzewą siną? Wygląda okropnie, część sucha, ale widać, że już odbijają nowe źdźbła. Przyciąć?
Kacha123 14:35, 06 mar 2016

Ja ciachnęłam kostrzewę bardzo krótko w zeszłą sobotę, suche od dołu wyskubałam i widzę, że nowe przyrosty już są wyższe od "jeża"
szemusia 14:37, 06 mar 2016

O, to super Kasiu Jutro wszystko przytnę bo wnerwia mnie straszliwie