Udały nam się trawniczki, tfu tfu c by nie zapeszać
No uwielbiam linie proste bardzo ale u kogoś zawsze fale mega mi się podobają, jednak u siebie nie umiałabym takich zrobić. Jakos mi się wydaje, że z prostymi jest łatwiej. Matko nie przrabiaj, masz taki śliczny ogród!
Iwonko - stół już tam stoi na takim kawałku wyłożonym kostką brukową. Początkowo stał właśnie na trawie, ale wiadomo - trawa nie wyglądała zbyt dobrze... Więc troche zmieniłam linię rabat i wcisnęłam go przy chodniku. Obok mam grill.
Tu takie zdjęcie robocze całości
CZęść garażową docelowo mają zasłonić miskanty - już rosną, ale przez tegoroczną suszę jakieś mikre i nie spełniły swojej roli. W przyszły roku muszę bardziej przyłożyć sie do podlewania, to zasłonią mi te bramy.
Ewcia - zdjęcia przekłamują...
Rabaty pojedyncze ok, ale całość jeszcze wiele do życzenia pozostawia...
Kostka musiałaby zostać, a co do linii rabat nie byłoby to jakimś mega wyzwaniem. A tak jak piszesz, też mam wrażenie, ze z prostymi liniami łatwiej. I jakoś bardziej mi leżą
Z wątku Ewci wklejam informacje o mączce bazaltowej, tak ku pamięci:
... Niby się pownno 10-15kg/100m2, czyli można przyjąc że ten 30kg worek na 200m2, ...
... Nie wiem ile wrzucam na kompost... sypię sukcesywnie na warstwy...wychodzi 3-5kg? Nigdy się nie zastanawiałam. Ale fakt jest taki, że mączka i tak wraz z kompostem wyląduje na rabatach. I nie ma obawy, że przedawkujemy ...
Zakupiłam wreszcie 30 kg i staram się to mądrze rozplanować...
Przejarzaam az dla przypomnienia kilkanaście ostatnic zdjęć i widzę piękny, zadbany ogród ale wiadomo, że on ma się Tobie podobać. Choć ostatnio mam wrażenie, że ja chyba ciągle bym coś zmieniała...