Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Prawie - jak ogród

Prawie - jak ogród

eVka 09:35, 31 sie 2018

szemusia napisał(a)
Ostatnie dni sierpnia:

Red baron świeci

Stipa również

I rabata w pełnej krasie - wreszcie mogę się pochwalić całością - zasiałam nowy trawnik i od razu lepiej

Noo pięknie! Jednak trawy to trawy, zawsze wyglądają pięknie w ogrodzie i jeszcze z nowym trawnikiem - miodzio
szemusia 09:38, 31 sie 2018

Trochę brzozowej - ciągle w realizacji

Żurawki coś mnie nie lubią ostatnio - wypadają jedna po drugiej Nie wiem czy pies sika, czy susza... Pewnie zastąpie je trawami.

Ewidentnie brakuje tła - ale miskanty dopiero rosną. Na przyszły rok powinno byc już lepiej

szemusia 09:42, 31 sie 2018

Ewcia - trawnik siany w podobnym terminie jak Twój - u CIebie widziałam, ze też już full wypas

Korcą mnie linie proste- tak, tak, między innymi to Twoja zasługa droga Koleżanko I dumam czy by nie zacząć przerabiać...
Iwk4 09:43, 31 sie 2018

Z trawnikiem super. Tam pójdzie stół?
marba 09:46, 31 sie 2018

szemusia napisał(a)

Basiu, to może się wreszcie poznamy

Ja już w zeszłym roku planowałam wyjazd, wszystko było dograne, ale pogoda się nie spisała i odpuściłam... Mam nadzieję, ze teraz się uda

Byłoby pięknie, gdyby się udało. Zobaczymy.
eVka 09:52, 31 sie 2018

szemusia napisał(a)
Ewcia - trawnik siany w podobnym terminie jak Twój - u CIebie widziałam, ze też już full wypas

Korcą mnie linie proste- tak, tak, między innymi to Twoja zasługa
droga Koleżanko I dumam czy by nie zacząć przerabiać...

Udały nam się trawniczki, tfu tfu c by nie zapeszać
No uwielbiam linie proste bardzo ale u kogoś zawsze fale mega mi się podobają, jednak u siebie nie umiałabym takich zrobić. Jakos mi się wydaje, że z prostymi jest łatwiej. Matko nie przrabiaj, masz taki śliczny ogród!
szemusia 09:55, 31 sie 2018

Iwk4 napisał(a)
Z trawnikiem super. Tam pójdzie stół?

Iwonko - stół już tam stoi na takim kawałku wyłożonym kostką brukową. Początkowo stał właśnie na trawie, ale wiadomo - trawa nie wyglądała zbyt dobrze... Więc troche zmieniłam linię rabat i wcisnęłam go przy chodniku. Obok mam grill.

Tu takie zdjęcie robocze całości

CZęść garażową docelowo mają zasłonić miskanty - już rosną, ale przez tegoroczną suszę jakieś mikre i nie spełniły swojej roli. W przyszły roku muszę bardziej przyłożyć sie do podlewania, to zasłonią mi te bramy.
szemusia 09:57, 31 sie 2018

Ewcia - zdjęcia przekłamują...
Rabaty pojedyncze ok, ale całość jeszcze wiele do życzenia pozostawia...

Kostka musiałaby zostać, a co do linii rabat nie byłoby to jakimś mega wyzwaniem. A tak jak piszesz, też mam wrażenie, ze z prostymi liniami łatwiej. I jakoś bardziej mi leżą
szemusia 12:08, 31 sie 2018

Z wątku Ewci wklejam informacje o mączce bazaltowej, tak ku pamięci:

... Niby się pownno 10-15kg/100m2, czyli można przyjąc że ten 30kg worek na 200m2, ...

... Nie wiem ile wrzucam na kompost... sypię sukcesywnie na warstwy...wychodzi 3-5kg? Nigdy się nie zastanawiałam. Ale fakt jest taki, że mączka i tak wraz z kompostem wyląduje na rabatach. I nie ma obawy, że przedawkujemy ...

Zakupiłam wreszcie 30 kg i staram się to mądrze rozplanować...
eVka 13:22, 31 sie 2018

szemusia napisał(a)
Ewcia - zdjęcia przekłamują...
Rabaty pojedyncze ok, ale całość jeszcze wiele do życzenia pozostawia...

Kostka musiałaby zostać, a co do linii rabat nie byłoby to jakimś mega wyzwaniem. A tak jak piszesz, też mam wrażenie, ze z prostymi liniami łatwiej. I jakoś bardziej mi leżą

Przejarzaam az dla przypomnienia kilkanaście ostatnic zdjęć i widzę piękny, zadbany ogród ale wiadomo, że on ma się Tobie podobać. Choć ostatnio mam wrażenie, że ja chyba ciągle bym coś zmieniała...