Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 21:22, 26 lut 2016

W poszukiwaniu wiosny- dalszy ciąg. Ostróżki pokazaly swoje pierwsze liście. Teraz spokojnie mogę powyciągać suche patyki, tylko w tym miejscu jest bardzo mokro. Czekam, aż obeschnie.

Udało mi się zrobić porządek przy tujach. Kanciki nie wychodzą mi pod linijkę, niestety.

Anusia 21:24, 26 lut 2016

ren133 napisał(a)

Moje są na etapie tych Twoich co to dopiero z ziemi nieśmiało wyglądają
Pięknie Ci rosną

Te akurat tak ladnie wyszły(zdjęcie z folkowej rabaty). Najpóżniej wschodzą z Biedry. Zaledwie wyściupiają noski.
Anusia 21:27, 26 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Aniu, ale będzie u Ciebie pięknie tulipankowo

Liczę na to. Nie wiem co za mix będę miała przed Limkami. Dostałam je od sąsiadki, prawdopodobnie ma być sporo czerwonych.
Anusia 21:38, 26 lut 2016

Gardener27 napisał(a)

Widzę że zamówienie już złożone Jeśli mnie pamięć nie myli od marca zaczyna się wysyłka zgodnie z kolejnością zamówień
Jak dojdą koniecznie się pochwal
Pytałaś o odległość Sea Foam na murku Myślę że co 0.5 m też będzie ok

U Ciebie tulipany dużo większe niż u mnie na rabatach Smagliczka piękna Mam nadzieję że moja też się wysiała

Chciałam zamówić Swany, u Ciebie bardzo mi się podobała. Wybrałam jednak Sea Foam, nie wiem jak do końca będzie wyglądała tak live. Nie chciałam też abyśmy wszyscy zamawiali te same odmiany. To byłoby za nudne
Tulipanowy serial się zapowiada to prawda o ile moje koty nie zainteresują się nimi wcześniej
Smagliczna pewnie i u mnie się wysieje ale jestem zaopatrzona w nasionka tylko czekać jak zrobi się ciepło.
MirellaB 03:06, 27 lut 2016

Ania super fotki
W tym roku zrobię jak Ty mix smagliczkowo-gipsówkowy
W kwietniu wysieję, ale jednak do doniczek torfowych, tak mi łatwiej

Anusia 08:20, 27 lut 2016

Mirella zrobisz jak uważasz, każdy sposób jest dobry. U mnie w doiniczkach wzeszły ostrózki niebieskie oraz biały łubin. Nawet Trytomę posiałam ale nie widać jej jeszcze.
olga80 08:32, 27 lut 2016

Smagliczkę kupiłam białą i filetową i chyba wysieje obie w jednym miejscu zobaczę jak się będzie to prezentowała z moimi różami. Twój kamień wygląda jak by na obłoczku leżał
MirellaB 12:55, 27 lut 2016

Ania smagliczka się sama wysiewa?
Anusia 20:46, 27 lut 2016

olga80 napisał(a)
Smagliczkę kupiłam białą i filetową i chyba wysieje obie w jednym miejscu zobaczę jak się będzie to prezentowała z moimi różami. Twój kamień wygląda jak by na obłoczku leżał

To dzięki gipsówce, nadała takiej lekkości całej kompozycji
Anusia 20:47, 27 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Ania smagliczka się sama wysiewa?

Wszędzie piszą, że się rozsiewa, więc powinna. Ja miałam ją pierwszy rok, więc sie okaże.