Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

GosiaJoanna 14:50, 22 lut 2016

Anusia napisał(a)

Nie zapomnę Sis W przszłym tygodniu wyślę Ci biżu i dorzucę nasionka
Ten tydzień rezerwuję dla Darii i nigdzie się nie wybieram w głąb miasta. Liczyłam na poprawę pogody a tu nadal mokro. Całą noc padało i wiało.
Aaa jeszcze mam dobre wieści Łubin od Ciebie mi wykiełkował

Super ja tez musze posadzic go jeszcze raz bo zjadly mi go opuchlaki :/ u mnie tez deszczowo ale cieplo zaliczylismy z Miesiem dzis wszystkie kaluze
MirellaB 14:58, 22 lut 2016

Ania będziesz sadziła w tym roku smagliczkę?
W zeszłym sezonie cudną miałaś
Ja chyba zamienię smagliczkę na gipsówkę tego roku
Anusia 15:03, 22 lut 2016

GosiaJoanna napisał(a)

Super ja tez musze posadzic go jeszcze raz bo zjadly mi go opuchlaki :/ u mnie tez deszczowo ale cieplo zaliczylismy z Miesiem dzis wszystkie kaluze

Ooo to super mieliście zabawę hehe . U mnie też mojego fioletowego podżarły ale nie wiem wyzbierałam kilka sztuk. Jak robiłam pożądki na folkowej rabacie to widziałam, że jest tylko patrzeć wiosną jak wypuści liście.
Anusia 15:06, 22 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Ania będziesz sadziła w tym roku smagliczkę?
W zeszłym sezonie cudną miałaś
Ja chyba zamienię smagliczkę na gipsówkę tego roku

Ach dziękuję.
Koniecznie wysiewam i w tym roku. Mam już nasionka. Moja była wsiana na przemiennie z gipsówką, dlatego taki efekt był. Tobie też radzę wysiać z gipsówką, zobaczysz będzie pięknie!
GosiaJoanna 15:27, 22 lut 2016

Ja Aniu mialam te robale tylko na łubinie dlatego go wyrwalam i spalilam a dol po nim zlalam wrotyczowa 100 % gnojowica aby te larwy zabic....zobaczymy czy pomoglo :/
Agatek 09:40, 26 lut 2016

Napiszesz mi priv gdzie zamawiasz róże?
olga80 09:45, 26 lut 2016

Smagliczkę mam a gipsówkę dokupię i też będę miała pięknie Pozdrawiam piątkowo
Anusia 18:50, 26 lut 2016

GosiaJoanna napisał(a)
Ja Aniu mialam te robale tylko na łubinie dlatego go wyrwalam i spalilam a dol po nim zlalam wrotyczowa 100 % gnojowica aby te larwy zabic....zobaczymy czy pomoglo :/

Ja też w tym roku muszę zrobić gnojówkę z wrotycza, koniecznie. Pogoda się nieco stabilizuję, więc czas pryskać miedzianem. Za kilka dni ma być trochę cieplej, więc będę mogła podziałać.
Anusia 19:00, 26 lut 2016

Dzisiaj złożyłam zamówienie e-milem w Rosarium. Ostatecznie padło na róze okrywowe Sea Foam w ilości 10 sztuk. Nie wiem czy nie będzie za mało. Zdecydowałam się na nie ze względu na ich skórzaste ciemnozielone liście, wysokość( bo chciałam wyższe) oraz długość pędów. Powinny ładnie się przewieszać przez murek.
Dalej zamówiłam 2 x Chopin, New Dawn- pnąca na pergolę oraz Gefylt. Ta ostnia to róża w kolorze czerwonym, półpełna na folkową rabatę.
Anusia 19:01, 26 lut 2016

Agatek napisał(a)
Napiszesz mi priv gdzie zamawiasz róże?

Zamawiam po raz pierwszy z tej szkółki. Sprawdzona przez dziewczyny, więc powinno być ok.