Ooo to super mieliście zabawę hehe . U mnie też mojego fioletowego podżarły ale nie wiem wyzbierałam kilka sztuk. Jak robiłam pożądki na folkowej rabacie to widziałam, że jest tylko patrzeć wiosną jak wypuści liście.
Ach dziękuję.
Koniecznie wysiewam i w tym roku. Mam już nasionka. Moja była wsiana na przemiennie z gipsówką, dlatego taki efekt był. Tobie też radzę wysiać z gipsówką, zobaczysz będzie pięknie!
Ja Aniu mialam te robale tylko na łubinie dlatego go wyrwalam i spalilam a dol po nim zlalam wrotyczowa 100 % gnojowica aby te larwy zabic....zobaczymy czy pomoglo :/
Ja też w tym roku muszę zrobić gnojówkę z wrotycza, koniecznie. Pogoda się nieco stabilizuję, więc czas pryskać miedzianem. Za kilka dni ma być trochę cieplej, więc będę mogła podziałać.
Dzisiaj złożyłam zamówienie e-milem w Rosarium. Ostatecznie padło na róze okrywowe Sea Foam w ilości 10 sztuk. Nie wiem czy nie będzie za mało. Zdecydowałam się na nie ze względu na ich skórzaste ciemnozielone liście, wysokość( bo chciałam wyższe) oraz długość pędów. Powinny ładnie się przewieszać przez murek.
Dalej zamówiłam 2 x Chopin, New Dawn- pnąca na pergolę oraz Gefylt. Ta ostnia to róża w kolorze czerwonym, półpełna na folkową rabatę.