Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Agatek 09:44, 15 kwi 2016

ee tam do lżejszych prac takie ładne rękawiczki mogą być
lojalna_ 09:59, 15 kwi 2016

Anusia napisał(a)

Moja droga w zwoju jest 15m za 39,90. Cena myslę, że dobra. Można go wkopać w ziemię w/g ulotki 70% oszczędza wodę skutecznie nawadniając. Sie okaże w rzeczywistości.

To czekam na Twoje prace i bede podglądać bo musze cos wreszcie w tym temacie podziałać
olga80 16:29, 15 kwi 2016

Anusia napisał(a)
Moje gadzety przygotowane. Ponieważ nie mam systemu nawadniania dokupiłam w B linię kroplującą oraz nowe rękawiczki

świetne zakupy
Ewa777 18:42, 15 kwi 2016

Rękawiczki super, też lubię takie w kwiatki
A wczoraj kupiłam śliczne dziecięce dla córeczki
LyraBea 08:36, 16 kwi 2016

Anusia napisał(a)
Moje gadzety przygotowane. Ponieważ nie mam systemu nawadniania dokupiłam w B linię kroplującą oraz nowe rękawiczki

Dzień dobry Aniu.
Ja dopiero zaczynam sobie wydreptywać ścieżki po waszych ogrodach odwiedzając wątki i to moje pierwsze wpisy i nieudolne próby "zakolegowania się" z Wami. Witam się więc tu z Tobą.
Podpatrzyłam na wątku u drugiej Ani, że zaopatrzyłaś się w wąż zraszający. Ja również nie mam rozprowadzenia wody. U mnie straszna susza. Niewiele u mnie jeszcze rośnie a i tak godzinami chodzę po ogrodzie ze szlauchem żeby podlać ogród. taka linia kroplująca bardzo by mi ułatwiła życie. Jak się sprawdza? Już rozłożyłaś u siebie? Masz na stałe podłączoną i sobie kropelkuje cały czas czy włączasz, gdy potrzebujesz podlać?
Rękawiczki świetne
Anusia 16:33, 16 kwi 2016

Paulina, Tereniu dziękuję za pochwały Codziennie coś dłubię w ogrodzie. Warzywka posiane, trawnik skoszony mogę troszkę odpocząć
Anusia 16:36, 16 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)

To czekam na Twoje prace i bede podglądać bo musze cos wreszcie w tym temacie podziałać

Zeszłoroczna susza dała się we znaki moim tujkom i pozostałym roślinom dlatego priorytetem było zrobienie coś w tym kierunku.
Anusia 16:37, 16 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Rękawiczki super, też lubię takie w kwiatki
A wczoraj kupiłam śliczne dziecięce dla córeczki

To teraz będziesz miała pomocnicę odpowiednio przygotowana do sezonu
Anusia 16:37, 16 kwi 2016

Witaj LyraBea
Fajnie, że zajrzałaś. Koniecznie załóż swój wątek, wtedy łatwiej będzie Ci nawiązać kontakt. Wiele osób na pewno przyjdzie Ci z pomocą Większość z nas buduje dopiero swój ogród od podstaw i potrzebujemy rad a nawet aprobaty w realizacji planów.
Co do lini kroplującej, tak naprawdę dopiero w tym roku się okaże jak jest skuteczna. Na ścianie od garażu mam zamontowany kran. Do niego mam podłączony krótki wąż, ten natomiast podłączony jest do wózka ze zwiniętym zwykłym wężem. Linie kroplujące będą na rabacie folkowej oraz przy tujach. Obie rabaty są długie i proste, więc nie muszę robić zawijasów itp. Rozkłożę linie wzdłóż na jednej i drugiej rabacie przy roślinach. Co dalej zrobię, rozwinę wąż z wózka i umocowaną złączką podłonczę do lini kroplującej. Każdy z węży ma szybkozłączki, więc nie jest trudno podłączyć lub rozłączyć je.
Fajnie by było jakbyś pokazała swój ogród, u mnie to dopiero początki. Pozdrawiam i zapraszam częściej.
Anusia 17:43, 17 kwi 2016

Powiadomienia nie działają u Was też?
Tulipany szykują się do rozkwitu