Jeszcze nie ciełam, muszę przygotować się do lekcji na jego temat. Na liatry sama się naciągnęłam W tym roku ograniczyć chcę ilość rutbeki na folkowej. Może będzie bardziej przejżyście, chociaż lubię taki busz jak mi wyrasta. Zobaczymy co mi wyjdzie
Dziękuję za zaproszenie. Dokładnie tak samo bym musiała podłączyć kropelkowanie u siebie dopinając się do lezących węży z moim szlauchem. Niestety mąż za późno się obudził i w B już po asortymencie było. Będę musiała poczekać do kolejnej promocji.
Bardzo mi się spodobało Twoje zdanie, że nie tylko rad, ale i aprobaty przy działaniach w ogrodzie mi potrzeba. Do tej pory czaiłam się na Ogrodowisku właśnie bojąc się pokazać swoich chaotycznie skomponowanych rabat właśnie ze względu na krytykę, ale gdy pobyłam na forum zrozumiałam, że jeśli krytyka to wyłącznie konstruktywna i pomocna i więcej mogę zyskać przy Was niż stracić.
U mnie też dopiero początki i niewiele tego mam. Zaczęłam organizować teren wokół domu dopiero poprzedniej wiosny. Przytulone wokół domu rośliny posadziłam dosyć przypadkowo korzystając z tego, że jedynie tu mam nawiezioną ziemię. A trochę zielonego wykopałam z poprzedniego przyblokowego mojego ogrodu. W tym roku przyszła kolej na ogarnięcie terenu 31x40m2. Będę szczęśliwa, gdy uda mi się zasiać trawnik na tym terenie. Rabaty będą leżeć odłogiem i czekać na zasadzenia w miarę napływania funduszy i w miarę Waszej pomocy co do gatunków nasadzeń. Jedynie bukszpany posadziłam z odzysku oraz szpaler tuji. Póki jest mąż na urlopie pomaga mi glebogryzarką teren przygotować, potem zostanę sama na placu boju. Ogród pokażę. Ośmielona ciepłym przywitaniem do utworzenia własnego wątku przygotowuję się od kilku dni.
Mam nadzieję, że przyjmiecie zaproszenie
LyraBea widzę, że masz a raczej miałaś takie podejście jak ja ja też strasznie się wstydziłam pokazać choć kawałek swojego ogródka dalej mam większość nieuporządkowaną ale powoli powstają moje rabatki na początku w głowie i na papierze czytam, notuję roślinki, połączenia itp.
powoli damy radę i też będziemy miała śliczne ogródki, w których będziemy się dobrze czuły
Mirella w pojemnikach wysiałam samą niebieską ostróżkę. Ta w ogrodzie jest w różnych kolorach. Jak będziesz chciała to zbiorę Ci nasiona z fioletowej czy niebieskiej, którą będziesz chciała. Jest łatwa w uprawie, więc dasz sobie radę