Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Morze woni i kolorów...

Morze woni i kolorów...

Kasya 20:29, 07 lip 2016

ale kolekcja !

juz wiem co musze kupic
Imienniczka 20:32, 07 lip 2016

Kasya napisał(a)
ale kolekcja !

juz wiem co musze kupic

Nie wszystkie jeszcze kwitną. Uzależniłam się od nich
Gruszka_na_w... 21:22, 07 lip 2016

Takie uzależnienia popieram. Nie będziemy Cię "terapeutyzować".
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Luki 23:11, 07 lip 2016

Jakoś mam w tym roku mniejszą sympatię do liliowców, ale chyba wypadłoby też jakieś zdjęcia zacząć im robić Oczywiście jakość zdjęć jak zwykle mnie zachwyca.
Imienniczka 09:27, 08 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Takie uzależnienia popieram. Nie będziemy Cię "terapeutyzować".

Jak miło, że nie masz takiego zamiaru )))
Imienniczka 09:28, 08 lip 2016

Luki napisał(a)
Jakoś mam w tym roku mniejszą sympatię do liliowców, ale chyba wypadłoby też jakieś zdjęcia zacząć im robić Oczywiście jakość zdjęć jak zwykle mnie zachwyca.

Dlaczego Łukaszu nie masz do nich sympatii? Sprawiają Ci jakiś problem?
Koniecznie zrób im zdjęcia

Pozdrawiam.
Luki 09:38, 08 lip 2016

Straciłem w tym roku po zimie kilka bardzo cennych odmian, do tego narobiłem się przy nich ogromnie bo całą rabatę musiałem przygotować od nowa i prawie 50 przesadzić przez co ucierpiały i kwitną przez to słabiej, a najgorsze w tym wszystkim jest to, że chociaż nie wiem jak bym chciał nie mam już miejsca na ani jednego liliowca Takie to mam na nie żale, a ten ostatni najgorszy
aniula 11:58, 08 lip 2016

Bajkowy ogród!
Trafiłam do Ciebie Mirko w poszukiwaniu liliowcowych inspiracji i zakochałam się...
Kiedyś też miałam sporo bylin, ale w czasie moich studiów zostały bardzo zaniedbane, więc potem wiele wyrzuciłam i nasadziłam trochę krzewów. W moim niewielkim, wąskim ogrodzie jednak nie bardzo się sprawdzają - potrzebują miejsca, więc powoli wracam do bylin i jednorocznych. Po spacerze u Ciebie utwierdzam się, że to dobry kierunek.
aniula 12:00, 08 lip 2016

A co to za roślinka? Wysiały się jej u mnie całe łany. Wiosną większość wyrwałam myśląc, że to chwast, a teraz tak uroczo zakwitła...
Imienniczka 15:30, 08 lip 2016

Luki napisał(a)
Straciłem w tym roku po zimie kilka bardzo cennych odmian, do tego narobiłem się przy nich ogromnie bo całą rabatę musiałem przygotować od nowa i prawie 50 przesadzić przez co ucierpiały i kwitną przez to słabiej, a najgorsze w tym wszystkim jest to, że chociaż nie wiem jak bym chciał nie mam już miejsca na ani jednego liliowca Takie to mam na nie żale, a ten ostatni najgorszy

Zaskoczyłeś mnie, że straciłeś liliowce po zimie. Moim jeszcze nigdy nic nie zaszkodziło. Sądziłam, że to bardzo wytrzymałe kwiaty.
Moje też przesadzałam. Prawie wszystkie