Noo to mogę spać spokojnie , a jutro z samego rana sekator w dłoń i do dzieła. Dzięki rozjaśniło mi się...
Jutro pochwalę się jak mojej rabacie do twarzy z nimi
Asiu, limki masz śliczne. Ty masz te większe, więc są bardziej rozkrzewione, niż moje. Zielona fajnie ci doradziła, ja ci poobcinałam jedną, kaskadowo tnij, te cieniutkie gałązki wytnij całkiem, resztę nad oczkiem. :
jak będziesz sadzić, to stroną z niżej podciętymi gałązkami do przodu, z wyższymi do tyłu kaskadowo. Dodaj kwaśnej ziemi wymieszanej z rodzimą.
Ja tnę w tzw. kieliszek, aby ładny kształt miały. Środkowe pędy nad oczkiem 3, a boki nad 2. I zawsze pączek skierowany na zewnątrz zostawiam. Dobrze Ci pójdzie.
Ładne, rozkrzewione sadzonki, szybko będą Ci się pięknie prezentować na rabatach cieszę się, że tu trafiam i zapisuję zdjęcie pokazujące przycinanie, w przyszłości na pewno mi się przyda
Dziś jadę na zakupy ogrodnicze na rabatę pod domem, natomiast rabata pod świerkami czeka na konkretny plan . Poziomki , które chcę dać przy wrzosowisku przyjechały z hortensjami - równie ładne. Mogłabym dziś kupić różaneczniki na koniec rabaty widoczny w górnej części zdjęcia .