Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

Kuba 11:22, 02 lut 2016

ładnie wygląda Twój plan,ale przed miskantami dałabym 3 sztuki jednego gatunku- albo kule na pniu albo same aurea nana, ale raczej kule- bardziej elegancko

a która to jest rabata na dużym planie, bo nie mogę jej znależć?
Asiuniaa 11:28, 02 lut 2016

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5345-asi-ogrodek-pod-swierkami?page=6

Na tym planie z linku to ta przy sadzie. Może faktycznie 3 jednakowe dam. dzięki za radę. Ale co dalej? Uwielbiam trawy, ostatnio spodobały mi się krwawniki u reni.Co posadzić przed 3 na pniu ?
Kuba 11:51, 02 lut 2016

tu już za wiele nie podpowiem ale plamę jakiegoś innego koloru- albo ciemny zielony- jakaś trawa, albo bordo- może żurawki, bo po obu stronach masz różowe byliny, ale plama carex i szałwia powinna zrównać wielkość z tą niezagospodarowaną bo są nieproporcjonalne, ale gdzie jeszcze w tym krwawnik- w jakim chcesz kolorze? to nie wiem
Asiuniaa 12:02, 02 lut 2016

Kuba napisał(a)
tu już za wiele nie podpowiem ale plamę jakiegoś innego koloru- albo ciemny zielony- jakaś trawa, albo bordo- może żurawki, bo po obu stronach masz różowe byliny, ale plama carex i szałwia powinna zrównać wielkość z tą niezagospodarowaną bo są nieproporcjonalne, ale gdzie jeszcze w tym krwawnik- w jakim chcesz kolorze? to nie wiem

Dziękuję za rady . Krwawnikowi dam już spokój znajdę miejsce dla niego na innej rabacie . A myślisz, że wystarczające będą trawy do przesłonienia malin i sadu? Ok szałwię z carex dałam na większym obszarze.Żurawek w tym miejscu nie chciałabym.
Kuba 12:17, 02 lut 2016

Sama nie wiem, miskanty zanim osiągną docelową wysokość będzie sierpień, maliny mogą być wyższe od nich nie mówiąc o reszcie drzew. Może zamiast traw ekran strzyżony z graba, będzie cały rok, ew. Przed nim dla lekkości, jeśli starczy miejsca, ML?
Karol99 13:57, 02 lut 2016

Jak bym zrobił tak jak mówi Ewa. Miskanty osiągną docelową wysokość dopiero w lipcu
Asiuniaa 14:04, 02 lut 2016

Karol99 napisał(a)
Jak bym zrobił tak jak mówi Ewa. Miskanty osiągną docelową wysokość dopiero w lipcu

A co Ty byś proponował Karolu jeśli nie ekran? Boję się, że nie podołam temu zadaniu z grabem.
Toszka 22:04, 02 lut 2016

z tego co wnioskuje to maliny zostana odciete od slonca, bo przysloni je szpaler/plecy powstajacej rabaty. I jesli dobrze zrozumialam, to powstajaca rabata bedzie na poludnie (patrzymy z ktorej strony slonce pada)
czy tak?
Asiuniaa 09:27, 03 lut 2016

Słońce pada z zachodu na tą rabatę.Na dużym planie mam kierunki świata,gdzieś na poczatkowych stronach wątku.
ren133 10:25, 03 lut 2016

Czyli będzie docierało duzo słońca do malin? Bo raczej musi