Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

Asiuniaa 13:20, 20 mar 2016

ana_art napisał(a)
Asiu wstrzymałabym się z zakupem kulek w tej chwili... to tak z własnego doświadczenia i innych dziewczyn które kupowały na przedwiośniu...

Niestety kupiłam już. Myślę, że będzie ok. To sprawdzona szkółka ale w razie czego myślę, że nie będzie problemu z reklamacją.
MirellaB 13:40, 20 mar 2016

Bardzo ładne dekoracje
Asiuniaa 13:58, 20 mar 2016

Jeszcze stokrotki i wczorajsza kulka bukszpanowa w donicy po liftingu

No i nowe ogrodzenie wzdłuż którego muszę przerobić rabatę. Myślę żeby dać tu drzewa szczepione na pniu tylko nie wiem jakie? Może Hakuro? Co zaproponujecie? A w nogi lawendę ze stipą ?
Asiuniaa 23:51, 20 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Bardzo ładne dekoracje

Dziękuję Mirello
MirellaB 00:42, 25 mar 2016

Ogrodzenie super

Hakuro bardzo lubię, ale w tym miejscu jakoś mi nie pasują.

Może lepiej śliwy wiśniowe Pissardii, albo Nigra.

A może graby Fastigiata?
szemusia 17:09, 25 mar 2016

Asiu, dekoracje cudne
Cięłaś już bukszpany? Ja się jeszcze waham, ale takie poczochrane też mnie wnerwiają. Po świętach je wygolę

Szykuje się piękne ogrodzenie
Przy słupkach będą gabiony?
Hakuro Danusia nie poleca. Szybko się starzeje i ciągle musiałabyś ciąć, zeby utrzymać ładny kształt. Przy takim ogrodzeniu (no, właściwie płotku jeszcze nie widziałam ) bardziej pasowałyby wysoko szczepione drzewka. Dziewczyny mają właśnie pisardii lub nigrę. Mogą być jeszcze klony. Albo platany
Asiuniaa 17:34, 25 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Ogrodzenie super

Hakuro bardzo lubię, ale w tym miejscu jakoś mi nie pasują.

Może lepiej śliwy wiśniowe Pissardii, albo Nigra.

A może graby Fastigiata?

Diekuj3ę.Muszę poczytać o śliwach w takim razie.☺
Asiuniaa 17:45, 25 mar 2016

szemusia napisał(a)
Asiu, dekoracje cudne
Cięłaś już bukszpany? Ja się jeszcze waham, ale takie poczochrane też mnie wnerwiają. Po świętach je wygolę

Szykuje się piękne ogrodzenie
Przy słupkach będą gabiony?
Hakuro Danusia nie poleca. Szybko się starzeje i ciągle musiałabyś ciąć, zeby utrzymać ładny kształt. Przy takim ogrodzeniu (no, właściwie płotku jeszcze nie widziałam ) bardziej pasowałyby wysoko szczepione drzewka. Dziewczyny mają właśnie pisardii lub nigrę. Mogą być jeszcze klony. Albo platany

Beata bukszpanów nie ruszyłem narazie. Ta pogoda mnie wnerwia ale mimo to z bukszpanami do kwietnia lepiej poczekać. Cieszę się że dekoracje Ci się podobaja i ogrodzenie.Tak gabioby. Muszę je wypełnić. Jesteśmy na etapie poszukiwania odpowiedniego kamienia.Też znam Danusi zdanie o hakuro.Chyba spróbuję znaleźć śliwy jak tak mówicie .Platany i klony odpuszczę raczej.Nie chcialabym tez aby bardzo zaslaniały podjazd.Nie wiem ile sztuk.A w dół co dać ? pomiędzy tuje?
Skonczylismy rabatę kulkową.Bukszpan z hakone i zawilcami i Cię wrzucę zdjęcia.
szemusia 20:23, 25 mar 2016

Ja tu widzę coś wysoko szczepionego, żeby tego płotu nie zasłonić
Co pod? Ja zakochana jestem w trawach, więc np. rozplenice bym dała Pisałaś wcześniej, ze myslisz o lawendzie ze stipą. Połączenie super U mnie się sprawdziło. A masz tam słońce? Bo i jedno i drugie na nasłonecznione rabaty.
Asiuniaa 20:28, 25 mar 2016

szemusia napisał(a)
Ja tu widzę coś wysoko szczepionego, żeby tego płotu nie zasłonić
Co pod? Ja zakochana jestem w trawach, więc np. rozplenice bym dała Pisałaś wcześniej, ze myslisz o lawendzie ze stipą. Połączenie super U mnie się sprawdziło. A masz tam słońce? Bo i jedno i drugie na nasłonecznione rabaty.

Tak słońce tam jest po południu. Poczytałam o wisniach.Nigra mi odpowiada. I ten kolor na tle białego płotu bedzie fajny chyba.Teraz tylko ją znaleźć. U mnie bida w szkołkach. U dołu będzie lawenda i stipa lub rozplenica.