Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

Asiuniaa 20:30, 25 mar 2016

Nie znoszę pisać z telefonu . Wybaczcie błędy nie mam już siły edytować ☺
kasja83 08:31, 26 mar 2016

Wesołych Świąt!
Asiuniaa 17:56, 26 mar 2016

kasja83 napisał(a)
Wesołych Świąt!

Dziękuję, wzajemnie
Wesołych Świąt wszystkim
ren133 19:09, 26 mar 2016

Asiuniaa napisał(a)

No i nowe ogrodzenie wzdłuż którego muszę przerobić rabatę. Myślę żeby dać tu drzewa szczepione na pniu tylko nie wiem jakie? Może Hakuro? Co zaproponujecie? A w nogi lawendę ze stipą ?

Fajne to ogrodzenie
Ja bym widziała tam umbry, chociaz pomysł z grabami tez wart rozważenia ... ja swoje fastigiaty kupowalam całkiem niedrogo ... z czasem mogłabyś im dorobić jakieś skarpety

Wszystkiego dobrego na Święta
kasja83 20:10, 27 mar 2016

Ja też rozważam graby u siebie. Połączenie stipki i lawendy-piękne-też planuję u siebie.
Asiuniaa 09:52, 29 mar 2016

ren133 napisał(a)

Fajne to ogrodzenie
Ja bym widziała tam umbry, chociaz pomysł z grabami tez wart rozważenia ... ja swoje fastigiaty kupowalam całkiem niedrogo ... z czasem mogłabyś im dorobić jakieś skarpety

Wszystkiego dobrego na Święta

Reniu fajnie że zajrzałaś.Dziękuję za życzenia. Nad drzewami dumam cały czas i nie potrafię zadecydować. Nie chciałabym aby powstała ściana z koron bo ma to być raczej akcent niź zasłonięta aleja,bo zasłoni mi widok z okien na świat.
Asiuniaa 09:53, 29 mar 2016

kasja83 napisał(a)
Ja też rozważam graby u siebie. Połączenie stipki i lawendy-piękne-też planuję u siebie.[/quote
Teraz myślę też o rozplenicy w tym miejscu.
Iwk4 19:11, 29 mar 2016

Asiu, masz dylemat nad drzewami?
To zależy od stylu ogrodu. Twój jest taki troszkę sielski, więc ja bym skłaniała się za wiśniami.
Ja u siebie posadziłam między wiśniami miskanta ML oraz red barona przed nimi. Uzupełniłam krwistą żurawką.
W tym roku powinien być efekt, bo sadziłam w upały zeszłoroczne i sporo trawki odchorowały. Ale z wiśni jestem zadowolona. Mam Pisardii
Równo szczepione.
Iwk4 21:34, 29 mar 2016

Wstawiłam zdjęcie moich wiśni:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=31
Asiuniaa 22:25, 29 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Asiu, masz dylemat nad drzewami?
To zależy od stylu ogrodu. Twój jest taki troszkę sielski, więc ja bym skłaniała się za wiśniami.
Ja u siebie posadziłam między wiśniami miskanta ML oraz red barona przed nimi. Uzupełniłam krwistą żurawką.
W tym roku powinien być efekt, bo sadziłam w upały zeszłoroczne i sporo trawki odchorowały. Ale z wiśni jestem zadowolona. Mam Pisardii
Równo szczepione.

Dziękuję Iwona za inspirację , rady i fotki. Mój ogród jaki ma styl sama nie wiem do dziś .Ładne Twoje pisardii. Ja dam je jednak bardzo rzadko. Pomiędzy nimi chciałam posadzić trawy i lawendę ale teraz do tych wiśnie to lawenda średnio mi pasuje. Danusia hortensje proponuje ale tu za mało miejsca na nie. Co zatem ?