Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

jona 07:29, 01 paź 2015

Sieję jeszcze nagietki i cynie . Oba kwiaty lubią owady i motyle. Nagietki mają mocne pomarańczowe i żółte kolory, który mi w warzywniku odpowiadają. Natomiast nasionka cyni bywają w opakowaniach z jednym kolorem i wtedy można dopasować do potrzeb
Co roku sieję też bazylię i sadzę na grządce z pomidorami. Bez problemu rośnie w gruncie i nawet podlewana nie była za specjalnie. Pomidory dostawały wodę pod krzaczki
jona 07:30, 01 paź 2015

Karol99 napisał(a)
Śliczne zdjęcia.

Dziekuję Karolu . Miłego dnia
Kawa 07:52, 01 paź 2015

hej Asiu miłego dzionka
u mnie sikorki zimą przylatują na słoninę
jona 08:20, 01 paź 2015

Zimą, Kamilko, też dokarmiam ptaki . Sikorek ostatnio było więcej niż wróbli.
Agania 22:08, 02 paź 2015

jona napisał(a)

Cierpliwość też . Od kilku dni robię zdjęcia sikorkom, ale one mocno płochliwe, więc dziennie wychodzi kilka zdjęć. Na szczęście swój pobyt oznamiają świergotem i po tym orientuję się, że trzeba łapać za aparat. Siadają na śliwie, ogrodzeniu, pergoli i obserwują teren. Potem siadają na palikach i znów obserują.

Celem są dojrzałe nasiona słoneczników. Są tu tylko przez chwilę i zaraz odlatują.

Przy okazji wypatrzyłam, że zdarza im się korzystać z poidełka zrobionego z podstawki do kwiatów. A już się martwiłam, że stoi tam niepotrzebne.

Nic tak bardzo nie cieszy jak sikory w ogrodzie
anabuko1 22:11, 02 paź 2015

To prawda, jesień smakuje wybornie,wykwitnie.Może juz tak dużo nie ma kwiatów.ale owoców jest dużo
Zdjątka ptaszkowe śliczne
Napia 00:09, 03 paź 2015

Ptaszkowo u Ciebie
Do mnie jeszcze sikorki nie dotarły, zawsze zwiastują jesień i zimę, więc gdy pierwszy raz je zauważam, trochę żal, że to już pora jesienna. Z drugiej strony lubię je bardzo i zawsze dokarmiam zimą
jona 08:29, 04 paź 2015

Agania napisał(a)

Nic tak bardzo nie cieszy jak sikory w ogrodzie

Cieszą bardzo
jona 08:32, 04 paź 2015

anabuko1 napisał(a)
To prawda, jesień smakuje wybornie,wykwitnie.Może juz tak dużo nie ma kwiatów.ale owoców jest dużo
Zdjątka ptaszkowe śliczne

Nawet jak kwiatów mniej, to kolorów całkiem dużo dzięki tym wszystkim jesiennym przebarwieniom . Do tego jeszcze ciepło i słońce, tak jak wczoraj czy dziś, i można nie wychodzić z ogrodu
jona 08:36, 04 paź 2015

Napia napisał(a)
Ptaszkowo u Ciebie
Do mnie jeszcze sikorki nie dotarły, zawsze zwiastują jesień i zimę, więc gdy pierwszy raz je zauważam, trochę żal, że to już pora jesienna. Z drugiej strony lubię je bardzo i zawsze dokarmiam zimą

Agnieszka, a dla mnie sikorki są zwiastunami wiosny. Gdy w lutym, marcu jest cieplejszy, słoneczny dzień, robią się strasznie głośne i mocno świergolą