Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

jona 21:42, 05 sty 2016

Renatko, masz doświadczenie w hodowli, więc kup sobie nową fuksję . Kwiatki mają śliczne do podziwiania Nie wiem czy one są długowieczne, bo ja co roku wyprowadzam nowe z sadzonek, ale być może czas Twojej po prostu dobiegł końca.
margaretka3 22:03, 05 sty 2016

jona napisał(a)

No właśnie teraz się borykam z mączlikami. U mnie w piwnicy to one raczej uśpione nie są, bo mają nowe przyrosty, ale słabiej niż wiosną. Może powinny mieć chłodniej. Najważniejsze jednak, że udaje mi się je przechować .

Pelargonie też zamówiłam trzy:
- Bold Princess
- Lotus
- Aunty Pam

Widzę że pelargonię angielską zamówiłaś, one też są niestety bardzo lubiane przez mączliki. I gwieździstą jedną zamówiłaś. A na różyczkową jednak się nie skusiłaś Kiedyś zamówię sobie tulipanowe
Już wolę mszyce niż mączliki, bo te cwane latają i ciężko je wyłapać.
jona 22:38, 05 sty 2016

Gosiu, było tak dużo odmian pelargonii, że trudno się wybierało. Angielskie dwie mam, a Lotus zachwyciła mnie delikatnością . Jasnoróżową Bold Princess chcę posadzić w duecie z ciemnoróżową, którą mam. Gwiaździsta to trochę eksperyment. Inne też były ładne, ale miejsce na zimowe przechowywanie ograniczone. Potem zaś sporo pracy z robieniem sadzonek i hartowaniem przed rozpoczęciem sezonu.
margaretka3 22:46, 05 sty 2016

Oj, zgadza się, dobrze, że masz głowę na karku i idziesz za głosem rozsądku
jona 22:57, 05 sty 2016

Mi się zdaje, że nawet to nie było za bardzo rozsądne. No nic jeszcze niejedno głupstwo popełnię, to nie najstraszniejsze
00:34, 06 sty 2016
jona napisał(a)
Tu i ówdzie sama dodałam koloru czerwonego

Śliczne Krasnoludki Bardzo energetyczna ta czerwień i optymistycznie nastraja na zime
00:36, 06 sty 2016
jona napisał(a)
Lubię zimowe słońce . Nadaje wszystkiemu ciepły odcień. Sprawia, że na ziemi tańczą piękne i długie cienie. Szkoda, że jest go mało.

pięknie napisałaś o tych cieniach :
jona 12:50, 06 sty 2016

Dziś słońca, a więc też cieni w ogrodzie, nie ma. Zrobiło się trochę cieplej, w nocy popadał śnieg, a ptaki są aktywniejsze
sylwia_slomc... 12:56, 06 sty 2016

Też w tym roku miałam pelargonie na balkonie.....ja jeszcze lubię te pnące bo wytrzymują ciężkie warunki mojego balkonu
ryska 20:37, 06 sty 2016

jona napisał(a)
Dziś słońca, a więc też cieni w ogrodzie, nie ma. Zrobiło się trochę cieplej, w nocy popadał śnieg, a ptaki są aktywniejsze