Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 18:42, 21 paź 2015

W miejscach po wysadzonych kulkach buksowych, wzdluz podjazdu dosadzilam kolejne hosty i zurawki (glownie). Przywioze sobie znowu pare workow wiorkow iglastych, wysciolkuje i nie bedzie widac ze cos bylo swiezo ruszane

Po Krzyskach w kulkowisku sciolkowanie kora i czekamy w tym miejscu na wiosne

W miare sprytnie udalo mi sie wyrobic z tymi pracami... Jutro powinna przyjsc wloknina, moze M mi zryje 20m2 pod truskawki, trzeba to dokladnie przekopac z obornikiem. Ri plus przesadzenie winorosli i zaplocie tez czeka na wiosne

Olili 19:02, 21 paź 2015

No sprytnie,sprytnie ci poszło. To teraz fotki wrzuć
popcorn 19:40, 21 paź 2015

Jutro

Iza, jak tam drzewka ode mnie???
Olili 19:46, 21 paź 2015

popcorn napisał(a)
Jutro

Iza, jak tam drzewka ode mnie???

Rosną

Będą zmieniać miejscówkę ,ale pewnie wiosną dopiero,bo posadziłam je na rabacie,której połowę już zrobiłam...druga połowa(tam gdzie one rosną ) będzie kończona na wiosnę Chyba,ze akurat to co mi jeszcze zostało z roślin,będę chciała posadzić akurat tam no to jeszcze teraz bym przesadzała,ale nie wiem...swoją drogą zajrzyj do mnie ,może coś doradzisz
popcorn 19:59, 21 paź 2015

Ok, ciesze sie ze nic nie padlo bo przesadzane w malo odpowiednim okresie zajrze jutro
Madzenka 06:33, 22 paź 2015

Poczytałam o ogrodzie ale jak zwykle jestem zachwycona Twoim zmysłem planowania wszystkich wyjazdow. Ja myślę o najbliższym weekendzie a Ty juz masz weekend majowy wykupiony
Kasya 07:41, 22 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Poczytałam o ogrodzie ale jak zwykle jestem zachwycona Twoim zmysłem planowania wszystkich wyjazdow. Ja myślę o najbliższym weekendzie a Ty juz masz weekend majowy wykupiony

Oj dokładnie tak
Ale tez troszkę zazdroszczę możliwości zrobienia takich planów
popcorn 08:09, 22 paź 2015

hej Dziewczyny!
wyjazd 5dniowy, tylko 4 noclegi, potrzebuje wziąć 1 dzień urlopu na 04.05 - myślę ze każdy dalby rade 02.05 będziemy mieć wolny jak zwykle (za 01.05 przypadający w niedzielę, chyba że źle myślę to wypiszę drugi dzień urlopu).
popcorn 08:19, 22 paź 2015

Włóknina plus kołki do jej mocowania w doręczeniu to znaczy że będę mogła zrobić przymiarki do truskawkowego poletka. Jednak chyba nie będę kombinować, tylko zrobię pasek 1,6m szerokości przez większą część zapłocia - jak paski pod inne owocujące krzaczki.

Obfociłam wczorajsze nasadzenia, jakieś uwagi? Jak posadzę Krzyśki i wysypię korą będzie za późno

Dzisiaj cd bo z boku nie ruszone - ale zastanawiam się czy ruszać, bo od tej strony wieje, a tak nowe nasadzenia byłyby osłonięte... może wiosną dokończę? Oj kusi żeby przeryć wszystko zwłaszcza że dobrze mi idzie, ale chciałabym żeby kloniki i turzyce strefa 7 przetrwały do wiosny...
popcorn 08:22, 22 paź 2015

I trochę mojej jesieni...
Nawet się cieszę z nadchodzącego przestawienia zegarków, 3ci tydzień z rzędu odpuszczam czwartkowy targ - nie mogę się zwlec

Na rabatce ensatowej smutno, hosty poległy w większości... czekam na wiosnę! Ale wreszcie - po wykopaniu większości buksowych kulek - mogłam ją dociągnąć do samego podjazdu

Hosty poległy.. te kuleczki dosadzę jeszcze na zmienianą rabatkę po brzoskwini, bo się pod morwą marnują..

Ostatnie róże..

Kolorki - Graziella czerwona, ostatnie jeżówki