Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 13:37, 27 sty 2016

magnolia napisał(a)

Scieżkę do zagajnika węższą

Sciezka tez nie musi wypelniac calego pasa trawnika prawda?- tego nie rozumiem.

Teraz rysowalam tak,ze sciezka zajmowala cala szerokosc pasow trawnika.rozumiem ze uwazasz ze sciezka powinna byc wezsza?

Czy cale pasy przerw miedzy molinia powinny byc wezsze?
Kasya 13:37, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Musze pedzel odlozyc

i umyc rece
nawigatorka 13:37, 27 sty 2016

ren133 napisał(a)
Chyba chodzi o węższą ścieżkę

Tylko to technicznie utrudni sprawe
nawigatorka 13:38, 27 sty 2016

Kasya napisał(a)

i umyc rece

Ja na czysto pracuje
magnolia 13:41, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Teraz rysowalam tak,ze sciezka zajmowala cala szerokosc pasow trawnika.rozumiem ze uwazasz ze sciezka powinna byc wezsza?

Czy cale pasy przerw miedzy molinia powinny byc wezsze?

jakoś źle działa mi rozumienie.

pasy trawy między moliniami są ok, pasy molinii ok, ścieżka wg mnie jak na rysunku bedzie szersza niż 4 metry ( tak wygląda, bo jest szersza niż pasy molinii, o których pisałaś że będą miały 4 m), a i 4 metrów szerokosci tez bym się jednak bała że za mocna.
nawigatorka 13:54, 27 sty 2016

magnolia napisał(a)

jakoś źle działa mi rozumienie.

pasy trawy między moliniami są ok, pasy molinii ok, ścieżka wg mnie jak na rysunku bedzie szersza niż 4 metry ( tak wygląda, bo jest szersza niż pasy molinii, o których pisałaś że będą miały 4 m), a i 4 metrów szerokosci tez bym się jednak bała że za mocna.
Ok roxumiem.dokladnosc wymiarow wyjdzie w terenie.
a jaka szerokosc sciexki myslisz bylaby ok? I czy gdyby te poziome fragmenty scezki (te w trawniku)zostaly szerokie a pionowe byly ciensze to ratowaloby to jakos wizualnie spraw? Czy cala sciexka powinna byc wezsza?
magnolia 14:06, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
Ok roxumiem.dokladnosc wymiarow wyjdzie w terenie.
a jaka szerokosc sciexki myslisz bylaby ok? I czy gdyby te poziome fragmenty scezki (te w trawniku)zostaly szerokie a pionowe byly ciensze to ratowaloby to jakos wizualnie spraw? Czy cala sciexka powinna byc wezsza?

czyli w pionie ścieżka by się kończyła np w połowie pasa molinii?- nie byłoby dobrze, bo wtedy by te kształty się za bardzo komplikowały, takie zęby by powstały.

sama ścieżka ok 2- 2.5 metra ( tyle bez tych poszerzeń wchodzących miedzy molinie )
Juzia 14:08, 27 sty 2016

Tak

czy tak?
nawigatorka 14:09, 27 sty 2016

magnolia napisał(a)

czyli w pionie ścieżka by się kończyła np w połowie pasa molinii?- nie byłoby dobrze, bo wtedy by te kształty się za bardzo komplikowały, takie zęby by powstały.

sama ścieżka ok 2- 2.5 metra ( tyle bez tych poszerzeń wchodzących miedzy molinie )

Nie to mialam na mysli.
Moze inaczej:jeslibsciezka bedzie miala dwa metry szerokosci to jak ja w"wpisac" w pas trawnika o szerokosci 3 lub 4 metrow?
magnolia 14:26, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Nie to mialam na mysli.
Moze inaczej:jeslibsciezka bedzie miala dwa metry szerokosci to jak ja w"wpisac" w pas trawnika o szerokosci 3 lub 4 metrow?

czytam i nie kumam. Przecież ścieżka będzie miała jakieś brzegi