Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 19:17, 10 mar 2016

Kacha123 napisał(a)

Asiu, chyba brak mi asertywności. Z pokorą przyjęłam krytykę wielu istniejących rozwiązań w moim domu, oraz znajdujących się w nim materiałów wykończeniowych Trudno mi się tylko pogodzić, że mam dokonywać wyboru pomiędzy witryną a kominkiem, bo komoda, koło której zmieścić się może witryna, nie może być przesunięta, bo musi stać w osi stołu i umieszczenie witryny z komodą na jednej ścianie powoduje, że meble są "ustawione jak w sklepie meblowym" Lamp jeszcze nie kupiłam, ale wyraźnie podałam nazwy tych, które wybrałam - czarnych. A mam zaprojektowane białe, które do orzechowo-czarnych mebli jakoś mi nie leżą. Wszystko to jest kwestią gustu, ale zawsze myślałam, że projektanci biorą pod uwagę potrzeby i upodobania klienta...
Ultranowocześnie to u mnie nie będzie ale powiedzmy nowocześniej niż tzw "Ludwik". Dziękuję Ci za dobre słowo

Asiu, sorrki!

Kończę temat i mam nadzieję powrócić do niego w swoim wątku podczas remontu

Nie przepraszaj.mam nadzieje ze uda sie to rozwiazac z satysfakcja dla Ciebie.
Ps.Kominka dla żadnego mebla bym nie likwidowala
Kacha123 19:18, 10 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Ja czasem wustepuje w roli nie tyle architekta co dekoratora ale zazwyczajvdotadzam ludziom,ktorzy nawrt nie potrafia stwierdzic co im sie podoba a co nie.to dopiero jest kosmos zeobic cos co im odpowiada

Sama nigdy nie posluchalabym czyjegokolwiek zdania jesli chodzi o wnętrza.

Wcale nie krzycze

To dobrze wiedzieć, pani dekorator! Pomożesz mi wybrać po remoncie dodatki, jakieś tam wazony, misy, "obrazki" czy co tam?
Kasia73 19:23, 10 mar 2016

Jagodaa napisał(a)

Właśnie się zbieram do kopania fundamentów i zupełnie nie wiem, dlaczego przyszłaś mi na myśl .

Teraz idę w zygzaki... Muszę okopać placyk wypoczynkowy i gospodarczak.

jakoś mi lepiej że nie tylko ja będę kopać
siakowa 19:55, 10 mar 2016

Świetnie ta rynienka w nowym wydaniu wyglada

Dodam tylko od siebie nie mówiąc o kasi tylko w związku z rozwiniętą tu dyskusja...ze czasami ludzie mają swoje meble a chcą uzyskać efekt którego nie da się uzyskać w ten sposob..nie da się iść na skróty i pol srodkami chyba że efekt końcowy mam wystarcza. Jeśli chodzi o usytuowanie komody koło witryny to akurat w pełni się zgadzam. Niby nic niby się czepiają ale efekt będzie inny co nie znaczy że ostatecznie nie będziebsie podobał inwestorowi.
Madzenka 19:57, 10 mar 2016

Aśka pokazuj pazury i to już!

Aśka stroik cudo, ale to wiesz

Kaska nie daj się architektom! Witryna i kominek musza zostać, niech sie głowią jak to dopasować , za to biorą kase, od CIEBIE. Nie oni ci płacą lecz Ty im! Powinni rozwiązać Twoje problemy a nie Ci je kumulować .
nawigatorka 20:13, 10 mar 2016

Sebek napisał(a)
Cudowne dekoracje masz Asia!

Gdzie masz instrukcję z tymi jajami? Bo muszę się w gazę zaopatrzyć i pewnie jakiś klej, ale co i w jakich proporcjach mi uciekło - chyba je sobie machnę

Dzieki Sebek.
Kleju nie trzeba tylko gips

Znalazlam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=1231

Milej zabawy
nawigatorka 20:17, 10 mar 2016

Konieczki napisał(a)

No i bezzdech.... CUDO

Asia a co za tynk masz bo mi się równie podoba jak i stroiki

Kasia ja też miękka d... byłam, jak życie mnie nauczyło (no i zawód) i teraz mam juz inne podejście...

Asiu to Weber td 351 numeru dokladnie nie pamietam ale z tej seri tylko jeden taki byl.

Oddychaj
nawigatorka 20:19, 10 mar 2016

Kacha123 napisał(a)

To dobrze wiedzieć, pani dekorator! Pomożesz mi wybrać po remoncie dodatki, jakieś tam wazony, misy, "obrazki" czy co tam?

Tak bym sie nie nazwala.moze lepiej organ doradczy.albo wybijajacy głupoty z glowy nak np kolorowe swiatelka led nad ceglana sciana
nawigatorka 20:20, 10 mar 2016

Kasia73 napisał(a)

jakoś mi lepiej że nie tylko ja będę kopać

Jak to wszyscy porzadni kopia
nawigatorka 20:32, 10 mar 2016

siakowa napisał(a)
Świetnie ta rynienka w nowym wydaniu wyglada

Dodam tylko od siebie nie mówiąc o kasi tylko w związku z rozwiniętą tu dyskusja...ze czasami ludzie mają swoje meble a chcą uzyskać efekt którego nie da się uzyskać w ten sposob..nie da się iść na skróty i pol srodkami chyba że efekt końcowy mam wystarcza. Jeśli chodzi o usytuowanie komody koło witryny to akurat w pełni się zgadzam. Niby nic niby się czepiają ale efekt będzie inny co nie znaczy że ostatecznie nie będziebsie podobał inwestorowi.
tez fakt.jak cos nie pasuje to czasem moze popsuc caly efekt