My projektowaliśmy nowoczesny budynek pod stare urzędowe meble, żeby później chwalić się jacy jesteśmy oszczędni (a że sama elewacje kosztowała krocie i że i tak kasa na budowe się nie znalała to taki mały szczegół).
Ja mam doczynienia z arch wnętrz - często, gęsto są to ludzie oderwani z kosmosu z wizją... sorry. Co to znaczy że meble nie pasują, zrozumiałam że Kasia masz nowe meble - podobają Ci się? Moi drodzy w rozmowie z arch trzeba być twardym, kupiłaś lampy rok temu - podobają CI się? To takie mają zostać. Wizja arch ma być dopasowana do istniejącego stanu - tak to się da zrobić, ale wymaga większego nakładu pracy. Oni pragną zrealizować nowoczesne trendy za wszelką cenę... i powstają często okropne wnętrza, które ładnie się tylko w magazyna prezentują, żyć się w tym nie da.
Kasia przestaw komodę i stół w proponowane miejsce i zobaczy czy Ci się podobają. Nie gniewaj się ale do Twojego ogrodu ultranowoczene wnętrza mi nie pasują...
Mądra jestem bo sama dom już wykończyłam, szarą myszką już byłam, która nie zwróciła uwagi bo mi żal było człowieka!!! Teraz mam twardą d... i się mnie boją.