Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Kacha123 18:30, 10 mar 2016

Konieczki napisał(a)

My projektowaliśmy nowoczesny budynek pod stare urzędowe meble, żeby później chwalić się jacy jesteśmy oszczędni (a że sama elewacje kosztowała krocie i że i tak kasa na budowe się nie znalała to taki mały szczegół).

Ja mam doczynienia z arch wnętrz - często, gęsto są to ludzie oderwani z kosmosu z wizją... sorry. Co to znaczy że meble nie pasują, zrozumiałam że Kasia masz nowe meble - podobają Ci się? Moi drodzy w rozmowie z arch trzeba być twardym, kupiłaś lampy rok temu - podobają CI się? To takie mają zostać. Wizja arch ma być dopasowana do istniejącego stanu - tak to się da zrobić, ale wymaga większego nakładu pracy. Oni pragną zrealizować nowoczesne trendy za wszelką cenę... i powstają często okropne wnętrza, które ładnie się tylko w magazyna prezentują, żyć się w tym nie da.

Kasia przestaw komodę i stół w proponowane miejsce i zobaczy czy Ci się podobają. Nie gniewaj się ale do Twojego ogrodu ultranowoczene wnętrza mi nie pasują...

Mądra jestem bo sama dom już wykończyłam, szarą myszką już byłam, która nie zwróciła uwagi bo mi żal było człowieka!!! Teraz mam twardą d... i się mnie boją.

Asia nie krzycz

Asiu, chyba brak mi asertywności. Z pokorą przyjęłam krytykę wielu istniejących rozwiązań w moim domu, oraz znajdujących się w nim materiałów wykończeniowych Trudno mi się tylko pogodzić, że mam dokonywać wyboru pomiędzy witryną a kominkiem, bo komoda, koło której zmieścić się może witryna, nie może być przesunięta, bo musi stać w osi stołu i umieszczenie witryny z komodą na jednej ścianie powoduje, że meble są "ustawione jak w sklepie meblowym" Lamp jeszcze nie kupiłam, ale wyraźnie podałam nazwy tych, które wybrałam - czarnych. A mam zaprojektowane białe, które do orzechowo-czarnych mebli jakoś mi nie leżą. Wszystko to jest kwestią gustu, ale zawsze myślałam, że projektanci biorą pod uwagę potrzeby i upodobania klienta...
Ultranowocześnie to u mnie nie będzie ale powiedzmy nowocześniej niż tzw "Ludwik". Dziękuję Ci za dobre słowo

Asiu, sorrki!

Kończę temat i mam nadzieję powrócić do niego w swoim wątku podczas remontu
nawigatorka 19:01, 10 mar 2016

Kuba napisał(a)
Przyszłam paznokcie oglądać a tu ni ma
A stroik przecudny

Paznokci nie bedzie.fotki z kolorami tylko eMowi wysylam jsk go akurat w domu nie ma
nawigatorka 19:05, 10 mar 2016

Konieczki napisał(a)

My projektowaliśmy nowoczesny budynek pod stare urzędowe meble, żeby później chwalić się jacy jesteśmy oszczędni (a że sama elewacje kosztowała krocie i że i tak kasa na budowe się nie znalała to taki mały szczegół).

Ja mam doczynienia z arch wnętrz - często, gęsto są to ludzie oderwani z kosmosu z wizją... sorry. Co to znaczy że meble nie pasują, zrozumiałam że Kasia masz nowe meble - podobają Ci się? Moi drodzy w rozmowie z arch trzeba być twardym, kupiłaś lampy rok temu - podobają CI się? To takie mają zostać. Wizja arch ma być dopasowana do istniejącego stanu - tak to się da zrobić, ale wymaga większego nakładu pracy. Oni pragną zrealizować nowoczesne trendy za wszelką cenę... i powstają często okropne wnętrza, które ładnie się tylko w magazyna prezentują, żyć się w tym nie da.

Kasia przestaw komodę i stół w proponowane miejsce i zobaczy czy Ci się podobają. Nie gniewaj się ale do Twojego ogrodu ultranowoczene wnętrza mi nie pasują...

Mądra jestem bo sama dom już wykończyłam, szarą myszką już byłam, która nie zwróciła uwagi bo mi żal było człowieka!!! Teraz mam twardą d... i się mnie boją.

Asia nie krzycz

Ja czasem wustepuje w roli nie tyle architekta co dekoratora ale zazwyczajvdotadzam ludziom,ktorzy nawrt nie potrafia stwierdzic co im sie podoba a co nie.to dopiero jest kosmos zeobic cos co im odpowiada

Sama nigdy nie posluchalabym czyjegokolwiek zdania jesli chodzi o wnętrza.

Wcale nie krzycze
nawigatorka 19:08, 10 mar 2016

leon60 napisał(a)

śliczności !

nawigatorka 19:12, 10 mar 2016

martaibartek napisał(a)
Stroik cudowny!!!! patrze, patrzę i napatrzeć się nie mogę

Patrz do woli za to sie nie placi
nawigatorka 19:13, 10 mar 2016

amelia_b napisał(a)
zgadzam się,wszystko na tip top,cudny po prostu

Zbieranina z tego co pod reka.tak zawsze wychodzi najlepiej
nawigatorka 19:14, 10 mar 2016

Jagodaa napisał(a)

Właśnie się zbieram do kopania fundamentów i zupełnie nie wiem, dlaczego przyszłaś mi na myśl .

Teraz idę w zygzaki... Muszę okopać placyk wypoczynkowy i gospodarczak.

Haha bo ja ciagle kopie i betonuje
Bede sledzic te zygzak i
nawigatorka 19:14, 10 mar 2016

Kawa napisał(a)
Bjuti
Sebek 19:15, 10 mar 2016

Cudowne dekoracje masz Asia!

Gdzie masz instrukcję z tymi jajami? Bo muszę się w gazę zaopatrzyć i pewnie jakiś klej, ale co i w jakich proporcjach mi uciekło - chyba je sobie machnę
Konieczki 19:16, 10 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
M dziala a ja mailuje ale w sprawach ogrodowych.
A miedzyczasie taki stroik przed wejsciem stanął-pamietacie go w wersji bozonarodzeniowej? Nawet na strych nie zdazylam go wyniesc

No i bezzdech.... CUDO

Asia a co za tynk masz bo mi się równie podoba jak i stroiki

Kasia ja też miękka d... byłam, jak życie mnie nauczyło (no i zawód) i teraz mam juz inne podejście...