Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

10:30, 21 kwi 2016
murowanie ...betonowanie ..."tymi rencami" ...nosz jestem w szoku ..podziwiam ..siłę odwagę i motywację

PS. przyszły mi dziś nowe płytki brukowe jedna wazy tyle co krawężnik ...dobrze że pan mi ściągnął z palety 1szt ...bo przesuniecie jej tylko o metr mnie osłabiło

Pszczelarnia 10:33, 21 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
myslę, że juz w tym roku bedzie nienajgorzej, bo nasadzenia ubiegłoroczne dadzą juz trochę zieleni. a to schemat tego miejsca na szybko. widok z tarasu - na południe

Mówią, że jak na rysunku dobrze wygląda, to w realu też będzie wyglądało. Linie czytelne, układ przejrzysty. I 2 lipy! Miło się ogląda.
beta 10:35, 21 kwi 2016

magnolia napisał(a)
wpadałam, zaczełam podglądać, dojechałam do rekawic- jakbyś ode mnie pożyczała. Ale zobaczyłam tez ile zrobiliście we wgłębniku i okolicach i zakrztusiłam się.
Mało ludzcy jesteście, cholewka.
Pięknie się robi, aż słów brak. Musze ostrożnie sobie dawkować ten wątek- zaliczam go do wątków niebezpiecznych, źle wpływających na zdrowie.

hahahaha....wątek niebezpieczny...wszak to Terminatorka
beta 10:37, 21 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Mówią, że jak na rysunku dobrze wygląda, to w realu też będzie wyglądało. Linie czytelne, układ przejrzysty. I 2 lipy! Miło się ogląda.

Pszczółko:-0...no właśnie nie ma lipy u Nawi...
Pszczelarnia 10:38, 21 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
chyba zostanę brukarzem
tak brukarzem nie drukarzem choć to typografowi blizsze

cięzko jest nie powiem. klrawężnik waży 20 kg a trzeba go nie raz kilkanaście razy przewaliś zanim umieśći się go odpowiedznio. ale u mnie zawsze brak obrzezy i ściółki generował dużo pracy w towarzystwie chwastów...

no i wytyczanie placy pod altane sygnalizuje że po trzech latach od zdjęcia w tym miejscu ziemi i wsypania ton kamieni i piachu może w końcu powstanie pergola i sam plac.

połowę krawężników juz mam. rano idzie mi szybko, po południu wolniej ale M i tak kocha mnie za to bardzo, bo sam nie znosi tego robić

Muszę jeszcze przesunąć bukszpany w dwóch kwadratach o wymiarach 2,5 x 2,5 metra bo je kiedyś sadziałam na oko. a teraz gdy plac wyznaczony na serio, ostatecznie, równolegle do wgłębnika okazuje się, że rosną krzywo. dobrze że lip przesuwać nie muszę

no i oczywiście niedługo będziemy mieli z M doktorat z niwelowania krzywizn w terenie. bo w jednym miejscu krawężnik jest 15 nad ziemia a na drugim końcu 15 POD ziemią. więc będziemy mieli co skrobać...

chciałabym Wam pokazać to pobojowisko ale chyba trochę się wstydzę bo tam beton na betonie...narazie. ale będzie pieknie

lece odmoczyć się w basenie

a i musze chyba w brukarskie rękawice zainwestować

O tym, jak zostałam brukarzem ... .

Macie niwelator? Jak łapiesz te poziomy? Ale u Ciebie z rozmachem!
Pszczelarnia 10:43, 21 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Dla Ivony.zmotywowalas mnie

To jeszcze odświeżę te zdjęcia, bo są warte pokazania z Małym Majstrem w roli głównej!
nawigatorka 10:52, 21 kwi 2016

magnolia napisał(a)
wpadałam, zaczełam podglądać, dojechałam do rekawic- jakbyś ode mnie pożyczała. Ale zobaczyłam tez ile zrobiliście we wgłębniku i okolicach i zakrztusiłam się.
Mało ludzcy jesteście, cholewka.
Pięknie się robi, aż słów brak. Musze ostrożnie sobie dawkować ten wątek- zaliczam go do wątków niebezpiecznych, źle wpływających na zdrowie.
malo ludzccy dobieram to jak komplement
Wpadaj jak najczsciej prosze.
A widzialas magnolio podkrzesane swidosliwy?doradzisz ile jeszcze wyciac?
nawigatorka 10:53, 21 kwi 2016

Kasia73 napisał(a)
Te już przerobiłam, powojników nie wykluczam, pomyślisz jeszcze?

Magda70 ja bezwątkowa jestem póki co
tyle postow i bez watku to tylko magnoli uchodzi
nawigatorka 10:53, 21 kwi 2016

polinka napisał(a)
Ale Magnolka pieknie napisalasświęta prawda!

przesada
nawigatorka 10:54, 21 kwi 2016

ivo napisał(a)
Super takie foty to ja lubię i jakie kulki ładne
a jakie drogie
Od razu lubie swoje czosnki bardziej jak w szkolce taki jeden w donicy za 50 zl widze