Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 19:38, 22 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Postęp prac brukarsko-murarskich zachwycające! U Ciebie to nawet jednego dnia na wątku nie mozna ominąć, bo wtedy metrowe sciany stają przed oczami

Pokój córki zajefajny.
Teraz sie nie wywiniesz wysle zdjęcia salonu na prive czy wybrac bardzo jasne szarosci czy grafit. Zamierzam w czasie urlopu oddać dom pod panowanie fachowców

A ja ciesze sie ze M wraca bo sytuacja brykarska doszla do trudnego momentu...

Wymigiwac sie nie mam zamiaru chetnie pomysle i moze doradze jesli bede w stanie.zawsze komus latwiej niż sobie
nawigatorka 19:42, 22 kwi 2016

Makao_J napisał(a)

Pewnie masz rację z tą ogólną presją niestety nic z tym nie zrobimy bo dziecka w klatce nie zamkniesz. Jedyne wyjście to czekać aż sama wyrośnie jak u ciebie. Ja wciąż czekam. Choć jak teraz tak myślę to w sumie niewiele rzeczy kupiłam jej różowych przez te 4 lata. Wszystkie raczej dostała.
No i tu zataczamy koło do presji społecznej.
w klatce nie zamkne.racja.gdyby nie srodowisko dzieci nie wartosciowalyby tak kolorow. Ja nie kupilam nic różowego tylko bardzo uparci lekcewazyli nasza walke z rozem.ale ogolnie i tak corka mocno sie tym nie zarazila
nawigatorka 19:45, 22 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
zdjęcia pokoju oglądałam ...wnikliwie nawet ..kompletnie nie moje kolory ...ale nie wiem dlaczego mi się podoba...nawet bardzo ..choć jednak ja bym stawiała że to pokój chłopca ) ...a zabawki??? ...pytam z ciekawości ..nie widziałam zabawek ....gdzie są?
nasze corki nawet wiekszosc ubran (przynajmniej kiedy kroj nie rozni sie ze wzgledu na płeć) maja z dzialow dla chlopcow
Zabawki schowane bo to chwila po wnoszeniu wszystkiego po remoncie.normalnie sa w szarych skrzyniach pod łóżkiem.ale i tak wiekszosc ich rzeczy jest w pokoju starszej-dlatego pisalam ze on mniej katalogowy
A widzisz. Wystarczy kolor by oceniac czyj to pokoj.ale ciesze sie ze Ci sie podoba
martaibartek 19:54, 22 kwi 2016

Asiu a tak z przekorności: gdyby córka wybierała różowe ciuchy to co?
nawigatorka 19:59, 22 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)
a jeszcze takie pytanie schody do wgłębnika masz z płytek betonowych? Jakoś mocowane są na zaprawie? Muszę jakieś schody do gospodarczego wymyślić, a może tam pochylnia byłaby lepsza.

Schody sa z bloczkow betonowych,murowane na suchym betonie.pochylnie tez ok ale zalezy masz tam wysoko
nawigatorka 20:01, 22 kwi 2016

eee_taam napisał(a)

kolorystyczna presja społeczna...ciekawe słowo ....ale to dyskusja nie na ten wątek ani forum

Ale dlaczego nie? moze ktos dostrzeże choc takie zjawisko a to dobry poczatek do dyskusji i zmian
nawigatorka 20:03, 22 kwi 2016

martaibartek napisał(a)
Asiu a tak z przekorności: gdyby córka wybierała różowe ciuchy to co?
ale nie wybiera.jeszcze raczej my ją ubieramy.ale mawet gdy wybiera sama to nie obstaje jakos stanowczo przy różu. I tak maja obie sporo swobody i samodecyzyjnosci jak na 2,5 i 5 lat
Makao_J 20:09, 22 kwi 2016

Na tym forum spotkałam się z różnymi dyskusjami przecież to nie zabronione. Były rozmowy o zasłonach, o meblach, o modnych kolorach ścian w tym sezonie, o chorobach dzieci, o lekarstwach, o rodzinie też czasem można się wyżalić i dlatego to forum jest takie rodzinne i wyjątkowe, bo oprócz zamiłowania do roślin ludzie łączą się też w chwilach rozterki
Juzia 20:16, 22 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
ciekawe po kim ma taki charakter

20:30, 22 kwi 2016
napisze tylko tyle że jak jest moda na zółty to wszędzie jest wszystko żłóte ....czerwonego zielonego nie znajdziesz ...głównie to widać w ubraniach i butach ...oraz pierdualiami do domu

marzy mi się móc wybrać np ubrania buty ..czyli jest w sklepie fason odszyty!!! (bo to kolejny problem)) ..w 15 kolorach na przykład

a co do różowego dla dziewczynek i niebieskiego dla chłopcow ...tego nie wymyśliły dzieci!!! ...myslę że jakby dzieci mogły wybierać bo w sklepie było by 15 kolorów to kazde wybrałoby inny kolor...ale jakby było samo....w grupie jest szansa na małpowanie ...od taka ludzka natura.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies