Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 21:25, 11 maj 2016

Pawlus napisał(a)
Zawsze się dziwię czemu ludzie budują domy na wzniesieniach robiąc skarpy z którymi nie wiadomo co zrobić. U Ciebie donice wokół wyglądają świetnie i tak powinno się robić

Dziekuje to mile.nawet bardzo
choc musze przyznac ze te skarpy to bylo ogromne,trudne i kosztowne wyzwanie.trzy lata zmagan i teraz dopiero je konczymy tak naprawde.
Nasz dom powstal na wzniesieniu poniewaz chcielismy by byl na poziomie drogi w razie czego...na zdjeciu widac brame wjazdowa.
A ze dzialka ma 4 metry spadu w tym prawie 3 w poczatkowym odcinku to tak to musiało wygladac..
Uwierz mi nie raz marzylismy w trakcie prac a terenie plaskim jak stol. Ale staraliśmy sie odnalezc w tym atut.i chyba jest dobrze.

Choc mycie okien z zewnątrz to wyzsza szkola jazdy

Ps zadziwia mnie zawsze okreslenieonice.wszyscy je tak nazywaja tylko nie my
inag 21:36, 11 maj 2016

Ja podobnie jak Ola nie widziałam jeszcze rododendronowej - bardzo fajnie taka symetria wygląda a trawą się nie przejmuj. Wiadomo, że jak się wykonuje takie prace jak Wy to jeździ ciężki sprzęt i niszczy podłoże. Za rok, dwa będziesz miała idealny zielony dywanik
Sadzonki zapakowane mistrzowsko Jak z profesjonalnej szkółki!
nawigatorka 21:42, 11 maj 2016

inag napisał(a)
Ja podobnie jak Ola nie widziałam jeszcze rododendronowej - bardzo fajnie taka symetria wygląda a trawą się nie przejmuj. Wiadomo, że jak się wykonuje takie prace jak Wy to jeździ ciężki sprzęt i niszczy podłoże. Za rok, dwa będziesz miała idealny zielony dywanik
Sadzonki zapakowane mistrzowsko Jak z profesjonalnej szkółki!

Rok dwa powiadasz...no nie wiem.
Choc ostatnio nie tyle trawa co rownanie kiedys twrenu pod niabpojawia sie w naszych rozmowach-moich z M.
Tetaz ta rabata wygladalaby zapewne inaczej...bylaby jeszcze bardziej symetryczna pewnie:czyli pas rownych traw ale tak tez jest ok.niech keszcze tylko urosna gracki i liatra ktora tam rosnie.
Rybka211_2006 22:03, 11 maj 2016

nawigatorka napisał(a)

Mam nadzieje ze zajakis czas i mi sie rozsieje i bede sie dzielic

Ale u mnie teoche osob bywa wiec moze ktos jeszcze wszystkiego nie rozdal i wesprze.

A poza tym mozna ja znalezc.w...lesie.ale o szczegoly pytaj Jagode
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4085-moja-przyziemna-pasja?page=996#post_7

Bardzo dziękuję za wskazówki i przy okazji podziwiam ogród a w szczególności wgłębnik. Po prostu cudo
nawigatorka 22:05, 11 maj 2016

Rybka211_2006 napisał(a)

Bardzo dziękuję za wskazówki i przy okazji podziwiam ogród a w szczególności wgłębnik. Po prostu cudo

O dziekuje.fajnie czyta sie takie opinie milo.
Mam nadzieje zebz klosownica sie uda
tusiawka 23:15, 11 maj 2016

Ciągle coś nowego powstaje.
A szersze ujęcie pokazało jak wielkie te donice są w realu.
Bardzo fajnie wyglądają.
Sebek 23:20, 11 maj 2016

nawigatorka napisał(a)

Dziekuje to mile.nawet bardzo
choc musze przyznac ze te skarpy to bylo ogromne,trudne i kosztowne wyzwanie.trzy lata zmagan i teraz dopiero je konczymy tak naprawde.
Nasz dom powstal na wzniesieniu poniewaz chcielismy by byl na poziomie drogi w razie czego...na zdjeciu widac brame wjazdowa.
A ze dzialka ma 4 metry spadu w tym prawie 3 w poczatkowym odcinku to tak to musiało wygladac..
Uwierz mi nie raz marzylismy w trakcie prac a terenie plaskim jak stol. Ale staraliśmy sie odnalezc w tym atut.i chyba jest dobrze.

Choc mycie okien z zewnątrz to wyzsza szkola jazdy

Ps zadziwia mnie zawsze okreslenieonice.wszyscy je tak nazywaja tylko nie my

A Wy jak? Mordor? Z powodu trudności w budowie, bo wyglądają świetnie!
nawigatorka 23:27, 11 maj 2016

tusiawka napisał(a)
Ciągle coś nowego powstaje.
A szersze ujęcie pokazało jak wielkie te donice są w realu.
Bardzo fajnie wyglądają.
powstaje bo choc duzo juz ufalo sie zrobic jeszcze sie nam chce
Oj duze sa duze.ale tez dzieki temu bezpieczniejsze bo jeszcze nic tam nigdy nie wymarzlo.i nie wygladaja tak strasznie stromo.choc w najwyzszym miejscu mur ma ok 2m.
nawigatorka 23:27, 11 maj 2016

Sebek napisał(a)

A Wy jak? Mordor? Z powodu trudności w budowie, bo wyglądają świetnie!
nie dla nas to sa murki po prostu.
beta 07:59, 12 maj 2016

Nawi. świetna jest ta rabata z rh....bardzo elegancka...murki robia świetną robotę...szkoda, ze ludziska nie często się decydują na takie rozwiązania zostawiając skarpy ...ale może właśnie ze względu na koszty?...nie wiem

ja osobiście tez mam dylemat, bo u mnie nierówno i kwestia jest taka czy dosypać ziemi i taki delikatny pagórek zrobić czy zdzierać darń coby w miarę równo było?...ja osobiście wolałabym opcję nr1...gdyż mam ziemi pod dostatkiem...ale eM upiera się przy lotnisku