Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Kasya 20:33, 23 maj 2016

nawigatorka napisał(a)

tulipanowiec wnerwia mnie zaraz po grujecznikach - od trzech lat nic praktycznie nie przyrasta...

a moj przyrasta i to duzo ale wlasnie wtedy akurat musi mocno wiac i zbieram z trawnika polamane nowe, niezdrweniale przyrosty bo sa w tym okresie bardzo kruche
Efffa 20:53, 23 maj 2016

ja z wrażenia jak zwykle nic nie napiszę
leon60 22:19, 23 maj 2016

jak ja lubię Twoje fotki superowo jest !
czemu grujeczniki Cię wnerwiają ?
Margo 22:22, 23 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
a No tak

Krawężników nie ma kiedy przywieźć,na Pana od konstrukcji altany czekamy, w ogród piec litrów flotowitu przedwczoraj wlałam a wczoraj oprysk na robale.
Przedwczoraj tankowałem ostatni raz ścianę jutro maluje...co tu pokazywać?

Poza tym roczny plan juz prawie zrealizowany

Możecie przynajmniej zatęsknić

Wgłębnik z ogniskiem świetny . Szkoda że u mnie wody gruntowe wysoko, bo może bym pomysł skopiowala, a tak bez szans.
I jeszcze z ciekawości , jak podlewasz ogród właśnie z Flotovitrm ? Latasz z konewką? Przy takiej powierzchni to chyba nierealne. Bo się zastanawiam co zrobić żeby u siebie się nie nalatac. Mam dozownik substrala do węża ale nie wiem ile wlać Florovitu żeby roślinom nie zaszkodzić.
nawigatorka 22:33, 23 maj 2016

Kasya napisał(a)

a moj przyrasta i to duzo ale wlasnie wtedy akurat musi mocno wiac i zbieram z trawnika polamane nowe, niezdrweniale przyrosty bo sa w tym okresie bardzo kruche
a ile przyrasta rocznie?
nawigatorka 22:33, 23 maj 2016

Efffa napisał(a)
ja z wrażenia jak zwykle nic nie napiszę
napisz plizz. lubie sobie pogadać
nawigatorka 22:35, 23 maj 2016

leon60 napisał(a)
jak ja lubię Twoje fotki superowo jest !
czemu grujeczniki Cię wnerwiają ?

dziekuje Olu. tym bardziej, żę właśnie stwierdzam, że wstawiam fotki ale nie wiem czy mam coś cikawego, innego do pokazania... wszystko znacie na wylot.

grujeczniki trochę zwazył mróz, zmarznięte liście zaschły i rosną nowe. a te nowe juz poskręane jak w upale wielkim. a choćby wczoraj były podlewane. Twój też w słońcu rośnie prawda?
nawigatorka 22:38, 23 maj 2016

Margo napisał(a)

Wgłębnik z ogniskiem świetny . Szkoda że u mnie wody gruntowe wysoko, bo może bym pomysł skopiowala, a tak bez szans.
I jeszcze z ciekawości , jak podlewasz ogród właśnie z Flotovitrm ? Latasz z konewką? Przy takiej powierzchni to chyba nierealne. Bo się zastanawiam co zrobić żeby u siebie się nie nalatac. Mam dozownik substrala do węża ale nie wiem ile wlać Florovitu żeby roślinom nie zaszkodzić.

u nas woda wbrew pozorom tez wysoko.
konewki u mnie nie mają szans. Mam dozownik i kiedys lałam poł florowitu dopełniałam wodą i tak podłączałam. ale kiedyś się pomyliłam... nalałam do pełna i lałam. i wszystko było ok. i od wtedy tylko tak robię. inaczej 5 litów florovitu to byłoby bardzo duzo konewek. Marzenia wiem, że tez tak stosowała.
leon60 22:57, 23 maj 2016

nawigatorka napisał(a)

dziekuje Olu. tym bardziej, żę właśnie stwierdzam, że wstawiam fotki ale nie wiem czy mam coś cikawego, innego do pokazania... wszystko znacie na wylot.

grujeczniki trochę zwazył mróz, zmarznięte liście zaschły i rosną nowe. a te nowe juz poskręane jak w upale wielkim. a choćby wczoraj były podlewane. Twój też w słońcu rośnie prawda?

tak moje grujeczniki na patelni do 18tej ale póki co są oki
nawigatorka 23:25, 23 maj 2016

leon60 napisał(a)

tak moje grujeczniki na patelni do 18tej ale póki co są oki

moje z dobrego źródła więc nie podejrzewałabym że z sadzonkami bylo coś nie tak. a duzo im wody lejesz? jutro zrobie im rozmowę wychowawczą