Edyta, runianka bardzo łatwo się przyjmuje, ja zrobiłam próbę ze szczepkami ze starszych okazów i w zasadzie wszystkie się przyjęły. Masz runiankę u siebie?
hortki dwulatki kupione małe ale porosły pięknie.uwielbiam je.uwielbiam ten czas w ogrodzie.
A runiankabrosniebu mnie na wysokości 1,5 metra, bez nawadniania pod okapem jedynie w cieniu i zachwyca nieustannie.po zimie miała gorszanchwilke ale teraz jest dywan
molinie w ogrodzie też jeszcze słabo widoczne.te na tle sciany wyglądają lepiej dzieki wlasnie tej bieli.tylko jeszcze za niskie są chude.ale to dopiero swiezynki.
Grujecznikow nie cielam poza podkrzesaniem nogi ale to zaraz po zakupie.wiosna wyglądały jak zasuszone.denerwował mnie strasznie.to deszcze ostatnich dwóch miesięcy je tak odmieniły. Teraz się lubimy
ja runiankebuwielbiam.mam kekbjeszcze dwa razy tyle ale to tegoroczne nasadzenia ale liczę że za dwa lata będzie wyglądała podobnie.
Jeżówki to grren jewel.niestety u mnie z 4 przezimowaly dwa i to marnie.a tak lubię zielone kwiaty.
Jarzmianki to zwykła (te rozowawe) i jakas z alba w nazwie.ofiarowane siewki więc nazw dokładnych nie znam.