Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

magnolia 08:47, 14 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
rozumiem, ze te odmiany nie mają aż tak dlugich galezi? bo major mam juz na skarpie i się lubimy fakt nic nie marznie i to bez ocieplenia
irga przyszła mi stad
http://mugoogrody.pl/realizacje/nggallery/realizacje/005
ale czuje że mówisz irdze nie

mnie się wydaje,że tam nie jest irga major, tylko któraś a płaskich mniejszych odmian- tak wygląda z daleka. Ja obawiam się Major, że będzie za silna, zbyt ekspansywna tam.
No i proponowałam takie rozwiązanie z irga na fragmencie, bo tam jest znacznie mniej miejsca niż na Twoim linku, więc od razu proporcje będą inne, będzie ciężej.
małym irgom tez zwisają pędy, tylko np 40 cm a nie dużo jak się spodziewam u Major.
Nie mówię nie zupełnie, mówię nie irdze po całej długości- za ciężko, zbyt ekspansywnie wg mnie.

Fotka ?- to nie była fotka- kilka lat temu widziałam zestawienie irgi z lawendą w pewnym ogrodzie prywatnym. Ale to była duża rabata i na bank irga była wycinana mocno przy lawendzie
siakowa 08:51, 14 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
o matulu? Graby widziałaś? Bo ich posadzenie wywolalo potrzebę zmian i ujednolicenia przy tarasie. O tym wczoraj dyskusja była wiec niedaleko
graby widziałam o zmianachndoczytalam ale przy irdze się zgubiłam
nawigatorka 08:56, 14 mar 2017

magnolia napisał(a)

mnie się wydaje,że tam nie jest irga major, tylko któraś a płaskich mniejszych odmian- tak wygląda z daleka. Ja obawiam się Major, że będzie za silna, zbyt ekspansywna tam.
No i proponowałam takie rozwiązanie z irga na fragmencie, bo tam jest znacznie mniej miejsca niż na Twoim linku, więc od razu proporcje będą inne, będzie ciężej.
małym irgom tez zwisają pędy, tylko np 40 cm a nie dużo jak się spodziewam u Major.
Nie mówię nie zupełnie, mówię nie irdze po całej długości- za ciężko, zbyt ekspansywnie wg mnie.

Fotka ?- to nie była fotka- kilka lat temu widziałam zestawienie irgi z lawendą w pewnym ogrodzie prywatnym. Ale to była duża rabata i na bank irga była wycinana mocno przy lawendzie
dziekuje Maro. Przyznam ze tych odmian nie znałam. Na razie posadzę bez irgi i z cas zobaczę czy brakuje tam mi czegoś zielonego. Buziaki za wszystkie rady
Zastanawiam się tylko jak posadzić lawendę tu na dole. W jednym pasku? Na mijanie? Fotkę z teraz a zaraz idę działa

I grab na te chwile ale jeszcze go Podgole

nawigatorka 08:57, 14 mar 2017

siakowa napisał(a)
graby widziałam o zmianachndoczytalam ale przy irdze się zgubiłam
pytanie czy dodać irgi do lawendy a jeśli tak to gdzie i jaka
siakowa 08:59, 14 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
dziekuje Maro. Przyznam ze tych odmian nie znałam. Na razie posadzę bez irgi i z cas zobaczę czy brakuje tam mi czegoś zielonego. Buziaki za wszystkie rady
Zastanawiam się tylko jak posadzić lawendę tu na dole. W jednym pasku? Na mijanie? Fotkę z teraz a zaraz idę działa

I grab na te chwile ale jeszcze go Podgole

wiem.ze jak Filip z konopi ale w.miejsce tej lawendy co chcesz teraz sadzic az sie chce powtorzenie grabow ale to pewnie już było 10 razy obgadane
nawigatorka 09:02, 14 mar 2017

siakowa napisał(a)
wiem.ze jak Filip z konopi ale w.miejsce tej lawendy co chcesz teraz sadzic az sie chce powtorzenie grabow ale to pewnie już było 10 razy obgadane
kasiu tego nikt nie wie poza dwoma osobami ze planowałam dwa graby w donicach drugi miała być dokładnie tam na najniższym pietrze przed lawenda. Ale byłoby za dużo z perspektywy domu. Jest tam jeszcze tulipanowiec o losie którego myśle
Dobrze moje plany rozczytałem. Poza tym mnie nie stać
AniMa 09:07, 14 mar 2017

Zanim doczytam te 1000 postów to wrzucę:
http://zawod-ogrodnik.blogspot.com/2014/07/jak-urzadzic-rabate.html
i takie coś

lojalna_ 09:08, 14 mar 2017

Dysproporcja lawendowa mnie ujęła ))
nawigatorka 09:17, 14 mar 2017

AniMa napisał(a)
Zanim doczytam te 1000 postów to wrzucę:
http://zawod-ogrodnik.blogspot.com/2014/07/jak-urzadzic-rabate.html
i takie coś

A już myślałam z ze mam się dokształcić a z doszłam do fotek. Rozwaliła system. Dziekuje!
Podoba mi się
nawigatorka 09:18, 14 mar 2017

lojalna_ napisał(a)
Dysproporcja lawendowa mnie ujęła ))
chyba trzy albo cztery lata dysproporcji