Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Figaro 20:26, 28 sie 2017

a w ogrodzie po staremu

Mozesz pokazac to miejsce jeszcze raz i dokladnie opisac stan roslin ? Nie bedzie to klopotem ? Ta budowla nad stolem to ...? I jak prowadzisz te drzewa na stelazach ? Masz gdzies dokladny instruktaz ?
Jak moge to zdjecie przeniesc do siebie zeby mi nie zginelo ? Oczywiscie jezeli pozwolisz.
nawigatorka 20:28, 28 sie 2017

Ananasek napisał(a)

Czy pod żwirkiem przy lawendzie masz jakąś włókninę?

Ps. co do rozchodnika star dust, to wczoraj spotkałam się z tym samym problemem w ogrodach Kapias. Tam też w kępie białego przytrafia się różowa gałązka

tak jest to jedyne miejsce gdzie mam szmatę miedzy roslinami. a todlatego ze tridno bylo zupoelnie do zera ten teren wyczyścic - kiedyś był tu staw pełen śmieci zasypany przez nas gruzem i łopaty wbić praktycznie niesposób.

oby stardust z tym rózem się jedynie nie rozwijała to bedzie ok
nawigatorka 20:34, 28 sie 2017

Figaro napisał(a)

Mozesz pokazac to miejsce jeszcze raz i dokladnie opisac stan roslin ? Nie bedzie to klopotem ? Ta budowla nad stolem to ...? I jak prowadzisz te drzewa na stelazach ? Masz gdzies dokladny instruktaz ?
Jak moge to zdjecie przeniesc do siebie zeby mi nie zginelo ? Oczywiscie jezeli pozwolisz.

prosze bardzo przenoś
konstrukcja nad stołem dla jednych to suszarka na pranie dla nas pergola.
uzyje może fotki z góry by opisać:
w kwadratach z lipami: obwódka bukszpanowa/jeżówki/seslerie jesienne i tuliupany
poprzeciwnej stronie kwadratów; miscant giganteus, cisowa ścianka/po bokach limki, przed cisami sesleri/jarzmianki zawilce wiosenne/przed hortensjami kule bukszpanowe i żurawki choć ich teraz nie widać
wokół wgłebnika głównie rozchodniki i rozplenice i kule których tez teraz nie widać
w nogach (dwóch) pergoli glicynia i rozplenica pod nią

stelaż lip to bambusy połaxczone trytytkami (widac układ dokładnie na fotkach wyżej) to przyczepiam do mnia drzewa i doginam gałezie do poziomu. wszystko co zbędne wycinam. robie to intuicyjnie i ucze się przy okazji łamiąc nieraz całe gałezie
jolanka 20:34, 28 sie 2017

Asiu, siedzę z otwartą gębą Nawet nie wiem co napisać, bo cały ten kąt siedziskowy masz przewspaniały
Wianek też cudny Gratulacje
nawigatorka 20:36, 28 sie 2017

jolanka napisał(a)
Asiu, siedzę z otwartą gębą Nawet nie wiem co napisać, bo cały ten kąt siedziskowy masz przewspaniały
Wianek też cudny Gratulacje
teraz to ja nie wiem co napisać dziękuję. też lubie te nasze pokoiki
Mary 23:27, 28 sie 2017

Kasya napisał(a)

Bardzo ciekawe bo ja tez tak mam

I ja. Wrrrrrr. Jak to mnie w tym rozchodniku denerwuje...
nawigatorka 23:30, 28 sie 2017

Mary napisał(a)

I ja. Wrrrrrr. Jak to mnie w tym rozchodniku denerwuje...
uwierz mi, że mnie wroga różu bardziej chyba ze też nim jesteś ale sekator nie ma litości
Malgo 15:59, 30 sie 2017

Cudnie !!!
nawigatorka 16:22, 30 sie 2017

Malgo napisał(a)
Cudnie !!!
nawigatorka 16:27, 30 sie 2017

Cudna dziś pogodę trzebabylo wykorzystać

A gdy ja się leniłem obok praca wre. Można powiedzieć ze pomagam a w zasadzie rozchodniki pomagają przygotowac się im do zimowli są ich setki jeśli nie tysiące

Kto widzi pyłek