Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 09:46, 01 wrz 2017

kasja83 napisał(a)
Asiu fajna fotka kącika z suszarką-w pełnej okazałości widać nasadzenia i układ. Masz generalnie biało w nasadzeniach-a wcale nienudno. Wspaniale to wygląda. MOje marzenie-taki kącik!!

i teraz myśl sobie co chcesz...
śniło mi się, że organizowałaś imprę weselną u mnie na ogrodzie!!Były białe namioty itd. Nie wiem skąd taki motyw...może dlatego, że wczoraj oglądałam zdjęcia z sesji ślubnej koleżanki....co bardziej intrygujące-namioty były ustawione pod wielkim nawisem skalnym(nie mam urwisk i nawisów skalnych w ogrodzie)-ale to już chyba wpływ serialu :Wataha.
dzieki kochana. U u Ciebie za chwile będzie busz i będziemy zbierać szczęki. Wiem to

A sny to masz zacne nawis skalny zdaje się być ciekawym motywem może dlatego ze Ci się z głazami Ikarze i boisz sienpodswiadomie ze Ci jes skradne
Wataha super. A jest już nowy sezon? Bocnial być.
I wiesz jakbyś organizowała jakis slub...
makadamia 10:25, 01 wrz 2017

nawigatorka napisał(a)

Grusza przy ścianie rosła najpierw dwa lata jako zwykle koślawe drzewo. O tutaj widać
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=225
Pod dwoch lat rosnie przy ścianie. Nie wymaga prawie nic jedynie gałęzie ucinam blisko przy głównych pędach gdy wybijają zanadto. I wycinam zbędne pędy jeśli się pojawia i to wszystko.

Czyli w sumie - po czterech latach już bardzo przyjemnie wygląda
Info o braku pracy raduje mnie niezmiernie
U Arne Maynarda opisywali kiedyś prowadzenie swoich grabów i miałam wrażenie że to jakaś strasznie skomplikowany i pracochłonny pomysł.

Ale w sumie, jak sobie przypomnę, to mówili o cięciu dwa razy w roku (czyli mniej niż bukszpany), a problem wynikał z tego, że tych grabów mają tam dużo i bardzo wysoko prowadzonych - prawie że rusztowania muszą rozstawiać

Rozważam ten pomysł u siebie, ale dopiero w przyszłości
nawigatorka 11:10, 01 wrz 2017

makadamia napisał(a)

Czyli w sumie - po czterech latach już bardzo przyjemnie wygląda
Info o braku pracy raduje mnie niezmiernie
U Arne Maynarda opisywali kiedyś prowadzenie swoich grabów i miałam wrażenie że to jakaś strasznie skomplikowany i pracochłonny pomysł.

Ale w sumie, jak sobie przypomnę, to mówili o cięciu dwa razy w roku (czyli mniej niż bukszpany), a problem wynikał z tego, że tych grabów mają tam dużo i bardzo wysoko prowadzonych - prawie że rusztowania muszą rozstawiać

Rozważam ten pomysł u siebie, ale dopiero w przyszłości

Efekt byłby szybszy gdybym d razu ja tak prowadziła a dopiero po trzecim jej przesadzeniu na to wpadłam chciałam zwyczajnie mieć cos na ścianie i tak wyszło. Trzeba tylko od młodości drzewko prowadzić albo znaleźć odpowiednie
A link nie dział
AngelikaX 21:33, 01 wrz 2017

Asia nie szukasz czasem nowych koryt, poidel? W necie mi się rzuciły w sumie 6szt
nawigatorka 22:26, 01 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)
Asia nie szukasz czasem nowych koryt, poidel? W necie mi się rzuciły w sumie 6szt
szykam zawsze tylko czasem nieprzyzwoicie drugie są a ja szukam okazji nie uwierzyłabym ile za trzy koryta i trzy zarna zapłaciłam
Ale chetnie zobacze. Jeśli niedaleko go tym bardziej bo z tych które mam każde ważyło po 400 kg co nie ułatwiało wydobycia i transportu
Sebek 22:49, 01 wrz 2017

nawigatorka napisał(a)
Zdjęłam dziś po trzech miesiącach szmatę spod brzoz. Poza zaskrońcem i jaszczurkami ukazał się taki obrazek teraz orzekopanie nie będzie już bez problememu
To najbardziej działki i odległy fragment naszego ogrodu

Czyli to są te słynne cisy

nawigatorka 23:17, 01 wrz 2017

Sebek napisał(a)

Czyli to są te słynne cisy

tak te słynne i po długiej walce o nie na 55 wypadło 5. Dwa widać na fotce W zasadzie jeszcze są ale na jesień pewnie je już podmienię. Po przekopaniu tego pobojowiska zostanę mi wysypanie skoszona trawa i posadzenie irgi i czekanie i kiedyś będzie tło dla brzoz
nawigatorka 13:03, 02 wrz 2017

Z emem u boki to i szybciej i przyjemniej. Łopata plus widły i gotowe pierwsze grabienie już tez zrobione. Choc w zasadzie to nie grabienie a rozbrylanie ziemi. JesCze tylko kilka grabienien i będzie w miarę pnie po wierzbach powoli gniją. No chyba ze irga wcześniej je zarosnie. Dokupie troche irgi do moich sadzonek i posadzę niebawem.

AngelikaX 13:27, 02 wrz 2017

nawigatorka napisał(a)
szykam zawsze tylko czasem nieprzyzwoicie drugie są a ja szukam okazji nie uwierzyłabym ile za trzy koryta i trzy zarna zapłaciłam
Ale chetnie zobacze. Jeśli niedaleko go tym bardziej bo z tych które mam każde ważyło po 400 kg co nie ułatwiało wydobycia i transportu

Wysłałam Ci priv
nawigatorka 15:09, 02 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)

Wysłałam Ci priv
dzieki