Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 15:33, 16 sie 2015

malkul napisał(a)

robic kawę?

Wlaczaj ekspres
nawigatorka 15:34, 16 sie 2015

iwka napisał(a)

ja kiedyś zrobiłam taką ala kulę po starym kloszu, miała wzorki różne, leży teraz pod krzakiem i udaje nie wiadomo co , śmiać mi się chce jak na nią patrzę.

Trzeba spróbować jeszcze raz zaraz napisze jak ja robie
nawigatorka 15:44, 16 sie 2015

Kuba napisał(a)
Kule betonowe bardzo mi się podobają kupiłam jedną- ze skąpstwa- w supermarkecie i świetnie się prezentuje w roślinach a potem już nie było jak dla mnie to może być ogrodowy hit

To raczej droga obcja-taniej zrobić
iwka 15:49, 16 sie 2015

Moja szwagierka napalila sie wlasnie na takie wielkie kule, ale jak dostala wycene to od razu jej przeszło
Malgosik 16:33, 16 sie 2015

ładny domek zmajstrowaliście
ale że tak długo milczałaś
to zaskakujące
nawigatorka 16:34, 16 sie 2015

ewa004 napisał(a)
O kule betonowe to i mnie by zainteresowały
Może zdradzisz technikę robienia ?

Proszę bardzo: potrzebna forma-najlepiesz stary szklany klosz lampy. Ewentualne duża żarówka (trzeba tylko sobie poradzic z jej otwarciem ale i to sie da), gładki wewnątrz globus (ale te cześć maja w środku łączenie i to jest problem), gladka piłka. Generalnie najlepszy klosz.

Potrzebne tez wypełnienie:gotowy beton, mieszany beton, stary klej do płytek.... Rozrabiamy, wlewany, czekamy i najlepsza cześć tłuczemy formę (niestety jest jednorazowa) i mamy kule

A to sa moje: najmniejsza z żarówki typu globe, najwieksza juz nie pamietam z czego ale na Ok 30 cm średnicy. Kiedyś zrobię tez moze taka wielka z wielkiej piłki ale to juz troche trudniejsze polecam

nawigatorka 16:36, 16 sie 2015

iwka napisał(a)
Moja szwagierka napalila sie wlasnie na takie wielkie kule, ale jak dostala wycene to od razu jej przeszło

Jak opracuje metodę robienia dużych to sie nią podzielę
nawigatorka 16:37, 16 sie 2015

Malgosik napisał(a)
ładny domek zmajstrowaliście
ale że tak długo milczałaś
to zaskakujące

A dziekuje milczałam bo nie było co pokazywać przez prawie 4 miesiące to był mały plac budowy
amelia_b 18:18, 16 sie 2015

nawigatorka napisał(a)

Proszę bardzo: potrzebna forma-najlepiesz stary szklany klosz lampy. Ewentualne duża żarówka (trzeba tylko sobie poradzic z jej otwarciem ale i to sie da), gładki wewnątrz globus (ale te cześć maja w środku łączenie i to jest problem), gladka piłka. Generalnie najlepszy klosz.

Potrzebne tez wypełnienie:gotowy beton, mieszany beton, stary klej do płytek.... Rozrabiamy, wlewany, czekamy i najlepsza cześć tłuczemy formę (niestety jest jednorazowa) i mamy kule

A to sa moje: najmniejsza z żarówki typu globe, najwieksza juz nie pamietam z czego ale na Ok 30 cm średnicy. Kiedyś zrobię tez moze taka wielka z wielkiej piłki ale to juz troche trudniejsze polecam

Teraz to ty mnie już całkiem z butów Asiu wyrwałaś Betoniarnie jakąś otwórz
ewa004 19:05, 16 sie 2015

Zajebiste