śliczne te gwiazdy Ci wyszły...te gwiazdki to normalnie foremkami wycinasz, czy jeszcze jakoś inaczej?....a jak je do świąt przechowujesz?...gdzie ma się rozumieć...nigdy nie miałam styczności z masa lukrową
Teraz gwiazdki schna sobie na deseczce bo sa dosc grube.później chowam do strunowego worka i tak przechowuje.one sa twarde i jedyne co moze zie im stac to poga sie polamac jakby obchodzic sie z nimi nie dosc ostroznie.
Jakbys chciala robic to pamietaj na silikonowej stolnicy i walkowac nie drewnem a np szklana butelka by sie nie kleilo
Jeśli mogę sie wtrącić, to ja zawsze wałkuję drewnianym zwykłym wałkiem, tyle ze delikatnie podsypuję masę cukrem pudrem. No i ozdoby muszą być dobrze wysuszone, bo inaczej po zamknięciu w pojemniczku czy worku dostaną pleśni. To tak z moich doświadczeń
ja nie lubie podsypywania a poza tym mozna tak przesuszyc lukier prawda? Ale dobrze wiedziec ze tak mozna.moje na szczescie nie splesnialy jeszczeale fakt pozwalam im dlugo schnac.