Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 07:35, 23 lis 2015

Madzenka napisał(a)
Uciekam bo nie lubię tematów kulinarnych

Tarta to kulinarny,ale gwiazdki z pozoru kulinarne tak na prawde dekoracyjne
beta 09:00, 23 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
A z betonow mozna szybko przejsc do czegos subtelniejszego.lukrowe dekoracje cd

śliczne te gwiazdy Ci wyszły...te gwiazdki to normalnie foremkami wycinasz, czy jeszcze jakoś inaczej?....a jak je do świąt przechowujesz?...gdzie ma się rozumieć...nigdy nie miałam styczności z masa lukrową
Dominika11 09:03, 23 lis 2015

gwiazdki to mnie zauroczyły
nawigatorka 09:50, 23 lis 2015

beta napisał(a)

śliczne te gwiazdy Ci wyszły...te gwiazdki to normalnie foremkami wycinasz, czy jeszcze jakoś inaczej?....a jak je do świąt przechowujesz?...gdzie ma się rozumieć...nigdy nie miałam styczności z masa lukrową

Teraz gwiazdki schna sobie na deseczce bo sa dosc grube.później chowam do strunowego worka i tak przechowuje.one sa twarde i jedyne co moze zie im stac to poga sie polamac jakby obchodzic sie z nimi nie dosc ostroznie.
Jakbys chciala robic to pamietaj na silikonowej stolnicy i walkowac nie drewnem a np szklana butelka by sie nie kleilo
nawigatorka 09:53, 23 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
gwiazdki to mnie zauroczyły

A dziekuj proste rzeczy czesto sa najlepsze
Margo 10:09, 23 lis 2015

nawigatorka napisał(a)

Teraz gwiazdki schna sobie na deseczce bo sa dosc grube.później chowam do strunowego worka i tak przechowuje.one sa twarde i jedyne co moze zie im stac to poga sie polamac jakby obchodzic sie z nimi nie dosc ostroznie.
Jakbys chciala robic to pamietaj na silikonowej stolnicy i walkowac nie drewnem a np szklana butelka by sie nie kleilo

Jeśli mogę sie wtrącić, to ja zawsze wałkuję drewnianym zwykłym wałkiem, tyle ze delikatnie podsypuję masę cukrem pudrem. No i ozdoby muszą być dobrze wysuszone, bo inaczej po zamknięciu w pojemniczku czy worku dostaną pleśni. To tak z moich doświadczeń
Kasya 10:15, 23 lis 2015

Czy te gwiazdki są takie twarde ze można he powiesić ? Nigdy nie robiłam takiej masy
iwka 10:43, 23 lis 2015

Kasya napisał(a)
Czy te gwiazdki są takie twarde ze można he powiesić ? Nigdy nie robiłam takiej masy

o tym samym pomyślałam, że fajnie by na mojej choince wyglądały

a w ubiegłym roku na wałkowaniu dwa drewniane wałki zniszczyłam w tym kupiłam sobie taki fajny co nie przykleja sie do niego ciasto, super wałkuje
nawigatorka 12:43, 23 lis 2015

Margo napisał(a)

Jeśli mogę sie wtrącić, to ja zawsze wałkuję drewnianym zwykłym wałkiem, tyle ze delikatnie podsypuję masę cukrem pudrem. No i ozdoby muszą być dobrze wysuszone, bo inaczej po zamknięciu w pojemniczku czy worku dostaną pleśni. To tak z moich doświadczeń
ja nie lubie podsypywania a poza tym mozna tak przesuszyc lukier prawda? Ale dobrze wiedziec ze tak mozna.moje na szczescie nie splesnialy jeszczeale fakt pozwalam im dlugo schnac.
nawigatorka 12:44, 23 lis 2015

Kasya napisał(a)

No pewnie.oczywiscie da sie je tez polamac ale ogolnie sa twarde.tylko kontakt z wilgocia im bardzo szkodzi.