Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 12:45, 23 lis 2015

iwka napisał(a)

o tym samym pomyślałam, że fajnie by na mojej choince wyglądały

a w ubiegłym roku na wałkowaniu dwa drewniane wałki zniszczyłam w tym kupiłam sobie taki fajny co nie przykleja sie do niego ciasto, super wałkuje

Naojej choince to juz chyba nie bedzie na nie miejsca ale oczywiscie sie nadadza.

Sa tez walki takie syntetyczne i z ogranicznikami do walkowania,ale.raz na rok to i butelka wystarczy
nawigatorka 12:54, 23 lis 2015

Dzis dobry dzien na wiazanie traw,choc wczesniej nie bardzo mialam do tego wene-u mnie zawsze zielen i biel na swieta wiec i przy trawach.

siakowa 12:55, 23 lis 2015

ech i jak tu się zdecydować na kolor wstążki jak wszystkie takie ładne
nawigatorka 13:07, 23 lis 2015

I przy okazji

Trawnik siany miesiąc temu

Worki z liscmi na zapleczu z przeznaczeniem pod jarzmianki

Ostrzegano mnie przedczosnkami hair i mam -celowo je sobie rozsialam-widzicie te igielki?

Rozchodnikowa zapowiedz przyszlorocznego kwitnienia

I takie tam
nawigatorka 13:07, 23 lis 2015

siakowa napisał(a)
ech i jak tu się zdecydować na kolor wstążki jak wszystkie takie ładne

Ja z wiadomych wzgledow mam ich sporo,ale nawet sie nie zastanawiam
Margo 15:00, 23 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
ja nie lubie podsypywania a poza tym mozna tak przesuszyc lukier prawda? Ale dobrze wiedziec ze tak mozna.moje na szczescie nie splesnialy jeszczeale fakt pozwalam im dlugo schnac.

Ja jak robię lukier to zawsze zostawiam lekko klejący, potem najczęściej dodaję barwniki, więc zostawiam sobie taki zapas na dodatkowe zagniatania i przez to dodawania cukru. Także przy podsypywaniu masa jest ok. Wogóle praca z lukrem plastycznym wymaga troche wprawy. Pamiętam swoje pierwsze próby, można tym było zabić, taki twardy wychodził . Zero plastyczności, nic sie nie dało lepić, nie wspominając już o obłożeniu tym tortu.
A ogrodowo to do dziś żyłam w błogiej świadomości, ze z ogrodem na ten sezon koniec, a Ty przypomniałaś mi o wiązaniu traw...
lojalna_ 15:13, 23 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Dzis dobry dzien na wiazanie traw,choc wczesniej nie bardzo mialam do tego wene-u mnie zawsze zielen i biel na swieta wiec i przy trawach.

Świetne trawiszcza kolor wstęgi super
lindsay80 15:32, 23 lis 2015

no nieźle, w tamtym tygodniu stałam przy półce ze wstążkami i nie umiałam się zdecydować na kolor, w końcu padło na seledyn, będziemy mieć podobnie
Sebek 15:51, 23 lis 2015

Ja to może przy zwykłym sznurku zostanę
nawigatorka 16:20, 23 lis 2015

Margo napisał(a)

Ja jak robię lukier to zawsze zostawiam lekko klejący, potem najczęściej dodaję barwniki, więc zostawiam sobie taki zapas na dodatkowe zagniatania i przez to dodawania cukru. Także przy podsypywaniu masa jest ok. Wogóle praca z lukrem plastycznym wymaga troche wprawy. Pamiętam swoje pierwsze próby, można tym było zabić, taki twardy wychodził . Zero plastyczności, nic sie nie dało lepić, nie wspominając już o obłożeniu tym tortu.
A ogrodowo to do dziś żyłam w błogiej świadomości, ze z ogrodem na ten sezon koniec, a Ty przypomniałaś mi o wiązaniu traw...

A zajmujesz sie tym zawodowo? Ja nie przepadam za lukrownymi tortami ale lubie lukier za jego wszechstronne zastosowanie.kiedys robilam pirackie twarze w ramach podziekowania gosciom na pierwsze urodziny corki-z lukru oczywiscie.fajna byla zabawa przy tym. Ja jeszcze nie mialam wpadek na szczescie a robie to u duzej mierze intuicyjnie.

Ja zwlekalam z wiazaniem ale chyba to juz pora.jeszcze kopczykowanie...