Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015 » Edycja postu

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 02:18, 12 maj 2015

Agata - a ja nie była.. i już nigdzie nie idę.. bo idę do spania, pitolę ślimaki, wczoraj zbierałam, a dziś niech się tuczą

Ela -

Iza - moje słowa to często nie miód a jad w czystej postaci Wychodzi zmęczenie materiału.. jeszcze jakieś 2-3 miesiące i może będzie luźniej .. byle znów nie za luźno.

Kitek - bo robię to nie mam czasu, ale jak robię tylko to co zagraża życiu roślin. Warzywnik i szklarnia nic nie posadzone Nie pielone, nie nawożone, nie pryskane, rabata nie zrobiona (róże posadzone do dziury w trawniku), wrzośce dopiero przycięłam (połowa po ciemku wiec wygląda jak bladź), taras nie umyty, kanty i pielenie to abstrakcja. Tak robię sobie ogród by dawał radę beze mnie i to długo.. i chyba mi się to udaje. Przede wszystkim jak już pielę to bardzo dokładnie.. a foty robię tak by było tylko ładne Ot i sukces murowany

Kasik - ja jestem kobieta praktyczna i życie dopasowuję do realiów. Czasami decyzje są trudne i nie zawsze zgodnie z sumieniem. I nie jestem ideałem.. Z hortensji zbierałam z wysokości 1 metra.. alpiniści od siedmiu boleści..

Alinka - najgorsze są te co gryzą pod ziemia, bo ich nie widać,a tnąwszystko pod spodem jak bobry One są nawet w oczku!!!! Zżerają "choinki"i inne wodne. Wydarłam z kotłowni lotosy, które całą zimę stały w wodzie i w ziemi (pod wodą) wydarłam wielkiego ślizgacza. Przezimował. Ręce opadają... może tam też dolomit sypnę?? I brzuszek im się pokaleczy.
W warzywnik nie sypię.... i czekam, aż ktoś powie że miedź jest dla nich zaporą.. Mam trochę listwy miedzianej, muszę zrobić eksperyment. tylko muszę z magazynu przywlec te listwy.. ciągle zapominam.. Ale mam 100 innych pilniejszych rzeczy do zrobienia...

Weronika - może i glicynia już kwitnie, ale dziś tylko biegałam przez 2 godziny z konewkami.. wyczyściłam filtr w oczku bo się zapchał... kilka chwastów przy różance wydarłam w przelocie i nic więcej nie widziałam. Nie było czasu. Jutro, a raczej dziś obejrzę co tam mi na tarasie kwitnie.. Może jakie focie walnę Po południu się rozpogodziło.
Madzenka 04:38, 12 maj 2015

Ania ja po aplikacji dozownikiem leję czystą wodą, ale ja mam 900 m2 działę, w tym rabat 300m?....zużyłam dwa małe opakowania. Ale tak jak ty twierdzę, że wiosną miałam mało szkód w porównaniu z poprzednimi latami
lojalna_ 08:13, 12 maj 2015

Anka lewenda ma sie dobrze całosc zyje nie do zabicia ten chwast

W niedoczasie jestem pozdrawiam
Ewa 08:32, 12 maj 2015

Ania !!! ogród piekny, ale nie szalej tak. Wczoraj ratowałam mojego eMa z przepracowania ..... Odpocznij
Viola 09:00, 12 maj 2015

Jestem, czytam, podziwiam, pozdrawiam
Joaska 11:41, 12 maj 2015

lojalna_ napisał(a)
Anka lewenda ma sie dobrze całosc zyje nie do zabicia ten chwast

W niedoczasie jestem pozdrawiam

Oj można zabić, wystarczy w zimnych rejonach polski w lutym obciąć prawie przy ziemi ...u mnie połowa padła ...
Mala_Mi 13:29, 12 maj 2015

Joaska napisał(a)

Oj można zabić, wystarczy w zimnych rejonach polski w lutym obciąć prawie przy ziemi ...u mnie połowa padła ...

Przejęzyczanie .. Joli chodziło o werbenę która tydzień przeleżała na poczcie w paczce i żyje Byłam ciekawa czy się jej udało Tzn werbenie a nie Joli
abiko 14:16, 12 maj 2015

a moja werbena nie przeżyła, podobnie jak kosmosy. No i znowu będę sadzić sadzonki..ech.
Milka 14:21, 12 maj 2015

Kasik - ja jestem kobieta praktyczna i życie dopasowuję do realiów. Czasami decyzje są trudne i nie zawsze zgodnie z sumieniem. I nie jestem ideałem.. Z hortensji zbierałam z wysokości 1 metra.. alpiniści od siedmiu boleści..

a my zbieraliśmy z tamaryszków, to ładne kilka metrów!
lojalna_ 14:33, 12 maj 2015

Tak przeprawszam Aniu webenka widzisz jaka ja zakrecona jestem

Twoje sadzonki nie do zabicia sa piknie sie unosi i rozrasta dzieki