Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015 » Edycja postu

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 20:35, 13 maj 2015

Pamajo napisał(a)
Aniu, czy masz u siebie hortensje w donicach?
Mam pytania odnośnie ich pielęgnacji i nie wiem gdzie zapukać?

Danusia, Madżen.
Unikam donic jak ognia.. ogrodu mi wystarczy

Mam 3 donice gierczusiowe na sezonowe i czasami 3 na oknach.... i o te 3 najczęściej za dużo

Ktoś się pytał jak nowa rabata.. ano kawałek dzióbnięty by posadzić róże.. i jak nocka w sobotę mnie dorwała tak sprzęt się został.. i stoi i będzie stał do soboty..
Foto stare... teraz wody w taczce do połowy Dziś zlałam trochę

Iwk4 20:35, 13 maj 2015

Kacha123 napisał(a)

Ale gigant! Co się dziwić jak zamiast czosnków masz ogromne czochy! Wszystko takie wypasione u Ciebie

Miałąm Okazję Ani ziemię macać w palcach. Cudna, wilgotna, miękka. Nie ma się co dziwić, że roślinki to uwielbiają
Ice Dance potwór
A ty taka malutka do niego M miał zostawić to cykanie fotek i ci pomóc
leon60 20:36, 13 maj 2015

kawałek tej ID jest u mnie
Mala_Mi 20:39, 13 maj 2015

Kacha123 napisał(a)

Ale gigant! Co się dziwić jak zamiast czosnków masz ogromne czochy! Wszystko takie wypasione u Ciebie

Nie wszystko.. patrz wyżej. piwonia po 7 latach 2 kwiatki i 30 cm. Ale ładna.. to fakt, chociaż miała być żółta

Pieris (duży, ponad 1,5m) ładnie przetrwał zimę.. zakwitł.. i padł.. coś odbija na dole.. i tak co roku. Zmieniłam mu miejscówkę i ma mnie w nosie Chyba się pożegnamy definitywnie.. chociaż przyrosty ma śliczne..

GorAna 20:44, 13 maj 2015

Aniu, szukam pieknej kaliny, wiem, że Ty taką masz, czy możesz podać mi jaka to odmiana?
Pozdrawiam
Olili 20:46, 13 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ktoś się pytał jak nowa rabata.. ano kawałek dzióbnięty by posadzić róże.. i jak nocka w sobotę mnie dorwała tak sprzęt się został.. i stoi i będzie stał do soboty..
Foto stare... teraz wody w taczce do połowy

A ja się cieszę z tego wpisu,bo wróciłam ze swojego "ogrodu" dobita ,że wszędzie rozpiździaj i że na koszenie nie ma wcześniejszej opcji niż sobota itd itd.
Myślę dobra, idę na forum po piękne widoki i tu taki pocieszający wpis ,że Twoja rabata tez musi do soboty poczekać .
Mysza 20:50, 13 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

I Twój urośnie.. a mój najchętniej bym zatrzymała w tej wielkości Bo się wszytko rozpycha..

Wczoraj wykopywałam obiecanego akanta, to przy okazji wykopałam trawę Ice Dance... eMuś cyknął fotki i mu je zabrałam z telefonu
To jedna sadzonka i wcale nie taka stara.. został się kawałek resztek, bo już raz stąd wykopywałam..

Rozsadzę pod brzozą, będzie jej tu za sucho, ale nic nie tracę, moje sadzonki z własnego chowu Będą mikro Wojsławice Jak nie uschnie wykopana...

O matko, jaka ogromna ta trawka.A Ty jaka siłaczka
MirellaB 20:51, 13 maj 2015

Witam się na początku - tu Mirella. Czy to co tak dzielnie dźwigasz to carex ice dance? Żeby tylko nie plissssss.
Kasya 20:53, 13 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

a fotograf to nie mogl pomoc ??
Mala_Mi 20:53, 13 maj 2015

Iwk4 napisał(a)

Miałąm Okazję Ani ziemię macać w palcach. Cudna, wilgotna, miękka. Nie ma się co dziwić, że roślinki to uwielbiają
Ice Dance potwór
A ty taka malutka do niego M miał zostawić to cykanie fotek i ci pomóc

Iwona.... dostałaś ziemię z kompostu... normalna ziemia taka u mnie nie jest.. Normalnej ziemi bym do doniczki nie upchnęła, bo się nie da.. to są same twarde bryły. Tą z kompostu używam do doniczek jak coś przechowuję, rozdaję, przesadzam, rozsadzam.. ale tylko do doniczek.. mam jej mało. Już jej nie mam. Teraz jak coś będę wysyłać to będzie ziemia z worka ze sklepu.. już kupiona, by była pod ręką.
Ale faktem jest, że mam ziemię żyzną.

Ten potffór rósł na kamieniach i skalniaku, wiec jest mniejszy, bo drugiego miałam to był 4 razy taki Ice Dance trzeba odmładzać i rozsadzać bo tylko dzieki temu uchowamy mniejszego potforka

I moja najlepsza w tym roku żurawka to Żurawka Cherry Cola jest cudna... ale za rok może się brzydko zestarzeć, pora pobrać sadzonki..