Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kulą w płot

Kulą w płot

MirellaB 11:24, 16 wrz 2016

Mam wrażenie, że trawy dzielone i sadzone wiosną lepiej się przyjmują niż te jesienią. Radzę poczekać do wiosny
anbu 11:24, 16 wrz 2016

Aga a nie za szybko na sadzenie tulipanów?
LyraBea 11:29, 16 wrz 2016

Tak te rabatka u Ciebie nabrała szlachetnego wyglądu. Kuleczki pięknie wygladają na rabacie. I jakie śliczne jeżówki. Co do żurawek na obrzeżu to mnie się podoba. Wspólgrają z resztą koloru w tle.

Psiamama napisał(a)
Wiola jest się czego bać zamuldałaby cię na śmierć
Fajnie, że donice się podobają takie tam...

Mam pytanie, pytania
Czy to siewki stipy? Mam ją pierwszy rok więc nie wiem. Jeśli tak to zostawić je? Na wiosnę wzejdą?
To nie stipa na 1000%. Mnie to wygląda na najzwyklejszą trawę. Nic szlachetnego.
Psiamama 11:30, 16 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Te siewki mi na stipę nie wyglądają , ja ciut nie dowidzę, ale podobne do siewek szczypiorku, listki mają okrągłe czy nie?

Sylwia jest ich więcej i takimi kępkami się pojawiły niedaleko stipy właśnie. Na razie ich nie pletwie bo nie wiem co to. Dobrze widzisz tylko ja zdjęcia dooopiate robię

Chwaścior? Rwać?
Dominika11 11:36, 16 wrz 2016

i jak tam wyobrażenia z wsadzaniem tulipanów - coś się wyklarowało

jak dla mnie rabaty wyglądają fajowo
Psiamama 11:38, 16 wrz 2016

Mirella masz rację nie ruszam jej do wiosny. Trawy posadzone jesienią rok temu padły np. C.Frost a te z wiosny mi przezimowały.
Aniu czekać jeszcze? Niby polowa września już...
Sylwia,Beata czyli to chwaścior dzięki wywalam.
Psiamama 11:43, 16 wrz 2016

Dominika11 napisał(a)
i jak tam wyobrażenia z wsadzaniem tulipanów - coś się wyklarowało

jak dla mnie rabaty wyglądają fajowo

No właśnie Ania mnie przystopowała.. I dobrze będę dłużej myśleć gdzie wsadzić chociaż przy tak małej ilości to pewnie nie ma większego znaczenia. Widzisz Domi tak to jest Ty mówisz fajowe a mnie coś gniecie jak patrzę na te rabaty. To tak jak u Ciebie że jeszcze się domem i ogrodem nie cieszysz. Taka ludzka natura przewrotna
Zana 11:44, 16 wrz 2016

Hej Aga, jak fajnie, że znowu jesteś. Rabata wygląda super, z żurawkami mnie się bardzo podoba. Łyso wiosną będziesz miała na pewno tam, gdzie są rozplenice, one późno startują. Więc ja ci radzę za rozplenicami, potem nie powinno być widać liściorów tulipanowych po ścięciu kwiatków.
Dominika11 11:47, 16 wrz 2016

Psiamama napisał(a)

No właśnie Ania mnie przystopowała.. I dobrze będę dłużej myśleć gdzie wsadzić chociaż przy tak małej ilości to pewnie nie ma większego znaczenia. Widzisz Domi tak to jest Ty mówisz fajowe a mnie coś gniecie jak patrzę na te rabaty. To tak jak u Ciebie że jeszcze się domem i ogrodem nie cieszysz. Taka ludzka natura przewrotna
o tak tak - na swoje zawsze sie patrzy innym okiem niz widzi to ktoś inny
Psiamama 11:49, 16 wrz 2016

Dziewczyny właśnie czytałam w wątku o chorobach buksów o tym nowym szkodniku... Co za chol...stwo zmroziło mnie. To a propos kulek:/ Moje buksy dopadła w tym roku choroba grzybowa ale poradziłam sobie i mam wrażenie że pomógł dopiero oprysk z eko astiwitu, ale to nowe paskudztwo to jest strasznie podstępne. Jeszcze larwy są ponoć trujące dla ptactwa...