Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kulą w płot

Kulą w płot

Psiamama 11:58, 16 wrz 2016

Zana napisał(a)
Hej Aga, jak fajnie, że znowu jesteś. Rabata wygląda super, z żurawkami mnie się bardzo podoba. Łyso wiosną będziesz miała na pewno tam, gdzie są rozplenice, one późno startują. Więc ja ci radzę za rozplenicami, potem nie powinno być widać liściorów tulipanowych po ścięciu kwiatków.

Anulaaaa chudziaczek wita chudziaczka daj pychola
Dzięki za dobrą radę tak zrobię. Rok temu pierwszy raz sadziłam czochy i nie przewidziała maskowania dla brzydkich liści i się wkurzałam potem. Więc dobrze prawisz kobieto tak zrobię. I czekam w blokach na sygnał do sadzenia bo już mnie ręka świeżbiła. Zostało mi trochę kory i chciałam już wysypać.
Zana 12:02, 16 wrz 2016

Pychola wystawiam, cmok, cmok.

Ja też bym już chętnie sadziła, bo się potem nie wyrobię, ale tydzień jeszcze poczekam. Jednak bardzo ciepło jeszcze jest. Jesień chyba nam oddaje zimny kwiecień
Psiamama 12:12, 16 wrz 2016

Anula moja gruba Anabel...leje jej wody leje a ona taka... po jednej ulewie już się nie podniosła. Wymienię ją na Limke muszę upolować jakieś wyprzedaże.
Zana 12:15, 16 wrz 2016

Aaaaa, no widzisz, a żreć dostała? Twoja i tak lepsza, bo moje anabelki strong co prawda olbrzymie, ale przede wszystkim w masie zielonej. Kwiaty gdzieś się w tej masie pogubiły. A u Twojej kwiatów moc. Daj jej szansę.
kerii 12:43, 16 wrz 2016

Aga super ta twoja rabatka wygląda, ja po chwilowym słodkim nieróbstwie zaczynam uaktywniać się ogrodowo a i cebulki zaczynam powoli skupować tak partiami, żeby m... się nie zestresował jak rachunek zobaczy
Psiamama 12:59, 16 wrz 2016

Anula ja ją poiłam a ona jeść chciała... Zagłodziłam żreć nie dałam. Myslalam że po przesadzeniu lepiej nie... No to może faktycznie zostawić na wiosnę ostro przyciąć i nawozić, ale i tak te jej zwisy mnie denerwują, sznurki, patyki ech...

Keriiwitaj kobito chwilowe? 100 lat Cię nie było ale ja też miałam jakieś smenty i doły Cebulek mam mało ale już chyba nie będę dokupować. Chude lata u mnie na horyzoncie trzeba pasa przyciągać no i o bezstres M trzeba dbać dobrze że się odezwałaś
anbu 13:08, 16 wrz 2016

Psiamama napisał(a)

Aniu czekać jeszcze? Niby polowa września już...

Jak najpóżniej trzeba sadzić, ja bym jeszcze czekała Popytaj dziewczyn, które kupiły cebulki w tym roku
Psiamama 13:13, 16 wrz 2016

anbu napisał(a)

Jak najpóżniej trzeba sadzić, ja bym jeszcze czekała Popytaj dziewczyn, które kupiły cebulki w tym roku

No to bym byka strzeliła dobrze że mnie wyhamowałaś. Będę obserwować kiedy zaczną sadzić
MagdaBaj 07:32, 17 wrz 2016

Ulala jak pięknie u Ciebie rabata przy tarasie wygląda!!!!!Dawno mnie nie było a tu tak pięknie!!! To jest brzoza nie? Ślicznie wygląda!! te kuleczki, żurawki , rozplenice. Cudnie to zrobiłaś ! A przy schodach jaka zmiana!! Brawo
LyraBea 07:46, 17 wrz 2016

kerii napisał(a)
Aga super ta twoja rabatka wygląda, ja po chwilowym słodkim nieróbstwie zaczynam uaktywniać się ogrodowo a i cebulki zaczynam powoli skupować tak partiami, żeby m... się nie zestresował jak rachunek zobaczy
Ja też partiami cebulki skupowałam, żeby samej się nie stresować. Ostatni wszystko wyłożyłam w jedno miejsce, popatrzyłam i przeklęłam sobie głośno - "i kto to teraz k...a będzie sadzić!" Samych główkowatych czosnków mam blisko 400szt a to małe gówienka i każde mus się w ziemi znaleźć. Dostałam też pół reklamówki szafirków i już się boję
Moja anabelka umiera. Posadzona przy czerpni powietrza chyba nie dala rady. Może dzisiaj ją wykopię i gdzieś w głębi ogrodu dam miejscówkę, bo zimy nie przeżyje. Tak więc Twoja przy moim okaz piękności.