Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 13:35, 01 paź 2025

TAR napisał(a)
Widzialam na watku Eli te chryzanteme, jest wyjatkowo niska, u mnie ma ok. 120 cm potwor

O jej to ja nie chcę wysokiej, myślałam że ona jest niziutka.
ElzbietaFranka 20:04, 01 paź 2025

mirkaka napisał(a)

Też jestem bardzo ciekawa

Jak będę na wsi to zrobię fotkę o ile nie zmarznie. Ale tak jak napisałam, że na tle innych astrów razem kupionych słabo rusza.
Odnośnie Clary napisałam u siebie.
TAR 08:50, 02 paź 2025

mirkaka napisał(a)

O jej to ja nie chcę wysokiej, myślałam że ona jest niziutka.

Oki, nie wiem czemu u mnie jest taka wysoka, miejscowka srednia, podloze tez. Slonca ile trzeba. Moja podpiera sie o judaszowca Ruby Falls, pieknie wygladaja te rozowe kwiaty pomiedzy listkami judaszka.
Monika83 16:24, 05 paź 2025

Mirka moja chryzantema Clara Curtis ma wys.ok 60cm. Ogólnie ona nie jest z tych wysokich chryzantem ale jeśli posadzi się ją lub astry w żyznej ziemi to urośnie na ponad 1m lub więcej.U mnie tak jeden aster uróśł na wys.1,6m i na 2m szerokości,posadzony został gdzie ziemia była w tym miejscu wymieszana z kompostem i taki to potworo zniego się zrobił
daszum 00:13, 12 paź 2025

Mirka jestem na bieżąco.
Jakie Ty masz piękne kompozycje roślinne i w ogóle bogactwo kwiatów
Twoje ogrodówki są najpiękniejsze na O.

Ja świadomie ograniczyłam się do niewielkiej liczby gatunków roślin w ogrodzie, bo nie umiem ich ze sobą zestawić.
vita 12:36, 12 paź 2025

Potwierdzam, masz najpiękniejsze na O. ogrodówki Migrują, też na Wschód, gdzie mają trudniejsze warunki, ale radzą sobie
Czytałam, że dzieliłaś pustynniki, znalazłaś dla nich nową miejscówkę? Ja miałam też takie plany, jednak z różnych powodów odłożyłam je na przyszły rok.
Zimowity o pełnych kwiatach, wydają mi się bardziej trzymające pion na rabacie. Poczekaj aż się rozrosną, będą się swoją masą płatków podtrzymywać. Te wyłożone, też mają swój urok, u mnie tworzą silne plamy koloru na pustych o tej porze rabatach.
mirkaka 13:25, 12 paź 2025

TAR napisał(a)

Oki, nie wiem czemu u mnie jest taka wysoka, miejscowka srednia, podloze tez. Slonca ile trzeba. Moja podpiera sie o judaszowca Ruby Falls, pieknie wygladaja te rozowe kwiaty pomiedzy listkami judaszka.

To na pewno jest piękny widok
mirkaka 13:26, 12 paź 2025

Monika83 napisał(a)
Mirka moja chryzantema Clara Curtis ma wys.ok 60cm. Ogólnie ona nie jest z tych wysokich chryzantem ale jeśli posadzi się ją lub astry w żyznej ziemi to urośnie na ponad 1m lub więcej.U mnie tak jeden aster uróśł na wys.1,6m i na 2m szerokości,posadzony został gdzie ziemia była w tym miejscu wymieszana z kompostem i taki to potworo zniego się zrobił

też mam takie astry które w dobrej ziemi rosną na 1,5 m a w słabszej, pod brzozą ledwo metr
mirkaka 13:30, 12 paź 2025

daszum napisał(a)
Mirka jestem na bieżąco.
Jakie Ty masz piękne kompozycje roślinne i w ogóle bogactwo kwiatów
Twoje ogrodówki są najpiękniejsze na O.

Ja świadomie ograniczyłam się do niewielkiej liczby gatunków roślin w ogrodzie, bo nie umiem ich ze sobą zestawić.

Trochę więcej wiary w siebie Danusiu Każdy jest dla siebie surowym sędzią, też mam takie tendencje, Jak widzę u kogoś piękny ogród, to wydaje mi się mój jest brzydki, tylko sił już nie ma na ciągłe zmiany i poprawki
Dziękuję za tak miłe słowa
mirkaka 13:36, 12 paź 2025

vita napisał(a)
Potwierdzam, masz najpiękniejsze na O. ogrodówki Migrują, też na Wschód, gdzie mają trudniejsze warunki, ale radzą sobie
Czytałam, że dzieliłaś pustynniki, znalazłaś dla nich nową miejscówkę? Ja miałam też takie plany, jednak z różnych powodów odłożyłam je na przyszły rok.
Zimowity o pełnych kwiatach, wydają mi się bardziej trzymające pion na rabacie. Poczekaj aż się rozrosną, będą się swoją masą płatków podtrzymywać. Te wyłożone, też mają swój urok, u mnie tworzą silne plamy koloru na pustych o tej porze rabatach.

Właśnie ciekawa jestem czy już się przebarwiły na bordo? Moje już tak
Pustynniki są w tym samym miejscu, ale rozsadzone na większą powierzchnię, bardzo się rozmnożyły, następnym razem przy rozsadzaniu będę już musiała się nimi dzielić z chętnymi, bo miejsca zabraknie
Zimowity muszę chyba przesadzić bo z okna widzę je słabo, a dobrze byłby teraz je móc oglądać przez okno
Te pełne właśnie mają takie ciężkie główki że trzymają pion bardzo krótko, szkoda, bo są cudne.