Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 15:32, 04 lis 2025

Sonka napisał(a)
Mirko, ja mam posadzone irysy botaniczne z białymi krokusami Joanna Dark, ładnie się uzupełniają.

Białych krokusów nie mam ale posadzę gdzieś w pobliżu przebiśniegów
Sonka 16:00, 04 lis 2025

Takie tylko znalazłam, ale mam posadzone w półokregu.
vita 17:17, 04 lis 2025

mirkaka napisał(a)
Leonardo, w tle azalie

widoczek na podjazd i piękne piórpusze miskanta z lewej strony silnie przycięty cis, jako przesłona kubłów śmietnikowych

Nie lubię jesieni, mam jeszcze trochę prac w ogrodzie do zrobienia, ale mam ogromnego lenia.
Kupiłam dziś w Obi cebule cesarskiej korony Rubrum, czy ona jest czerwona czy pomarańczowa? Nazwa sugeruje to pierwsze
Cebulicę dzwonkowatą różową, takiej jeszcze nie miałam
i kolejne podejście do Irysów botanicznych, kolor mix, gdzie je posadzić, jaką ziemię lubią, czy mogą rosnąć pod azaliami?

Leonardo z azaliowym tłem- super motyw fotograficzny
Przycięty cis jak z książkowej instrukcji cięcia. Miły dla mnie widok, bardzo
Irysy botaniczne? Reticulata, holenderskie? Nie udawały Ci się wcześniej? Mam doświadczenie tylko z żyłkowanymi, je można posadzić wszędzie Sonka ciekawą sugestię zapodała
Wafel 18:35, 04 lis 2025

Milutko, jesiennie, kolorowo jeszcze u ciebie Klon gwiazdorzy, piękny kolor chryzantem, tych już zimujących. Baaardzo lubię chryzantemy, zwłaszcza te średniokwiatowe, w odcieniach fioletów, bordo i złocistych O iryskach botanicznych zapomniałam, a byłam w Obi w piątek...
mirkaka 18:36, 04 lis 2025

Sonka napisał(a)
Takie tylko znalazłam, ale mam posadzone w półokregu.

Fajny kolorek mają, ja kupiłam mix, wiosną zobaczę jakie kolorki
mirkaka 18:41, 04 lis 2025

vita napisał(a)

Leonardo z azaliowym tłem- super motyw fotograficzny
Przycięty cis jak z książkowej instrukcji cięcia. Miły dla mnie widok, bardzo
Irysy botaniczne? Reticulata, holenderskie? Nie udawały Ci się wcześniej? Mam doświadczenie tylko z żyłkowanymi, je można posadzić wszędzie Sonka ciekawą sugestię zapodała

Żebym to ja wiedziała jakie, chyba żyłkowane? Holenderskie chyba są wyższe, takie wyższe mam, ładnie rosną.
Te niziutkie kiedyś sadziłam pod ostrokrzewem, wszystkie wyginęły, w pobliżu rosły irysy syberyjskie, i chyba je pożarły
takie mam

Cisa przycięłam dzięki Tobie, widziałam co robiłaś ze swoimi

Zdjęcie z Leonardo faktycznie się udało
mirkaka 18:46, 04 lis 2025

Wafel napisał(a)
Milutko, jesiennie, kolorowo jeszcze u ciebie Klon gwiazdorzy, piękny kolor chryzantem, tych już zimujących. Baaardzo lubię chryzantemy, zwłaszcza te średniokwiatowe, w odcieniach fioletów, bordo i złocistych O iryskach botanicznych zapomniałam, a byłam w Obi w piątek...

Te chryzantemy zimujące są wysokie, pokładają się, najlepiej jak mogą się o coś oprzeć Będę jedną karpę wysadzać, może chcesz kawałek?
W obi by łam dziś
Wafel 18:51, 04 lis 2025

Mirka nie mam już na nic miejsca może jeszcze bym upchnęła iryski i ze dwa bodziszki nieinwazyjne pod clematisy. Ale mam wolne donice po różach he, he
A miałam od ciebie jeszcze wziąć złocienia marunę, no nie wiem gdzie