Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 12:45, 07 lis 2025

Dziś u mnie wycinka mojej wielkiej brzozy zaatakowanej przez trociniarkę czerwicę, w trakcie cięcia pnia jedną znaleźli wielką, facet zabrał ją dla córki, która lubi różne robaczki

Tak było

w trakcie

i jest

Pocieszające że właściwie nie widać żadnej luki tylko pod rodkami przejaśniało trochę,
mirkaka 12:50, 07 lis 2025

Przy okazji wykopali mojego ognika, był wielki, ma ogromne kolce z którymi musiałam się zmagać zawsze podczas cięcia.
W jego miejsce przesadzę magnolię Sunsation, która od kilku lat wegetuje pod brzozami, cierpi na brak wody i słońca. Jest ciągle mała, liczę na to że i bryła korzeniowa jest mała i łatwo ją przesadzę. Wiem że magnolie nie lubią przesadzania, może się uda
Gosialuk 17:04, 07 lis 2025

Poważna akcja z tą brzozą. Dobrze wygląda widok po, więc nie ma się czym martwić. Niektóre zmiany są na plus, choć wiążą się ze stratą czegoś.
ewsyg 17:09, 07 lis 2025

Ogród, to jednak żywy twór, ciągle coś się zmienia. Myślę, że czasami te zmiany wychodzą na lepsze.