Mirko, jak wyglądają Twoje hortensje ogrodowe? Teraz po tych kilku dniach ciepła wypuściły wreszcie listki, ale u mnie połowa gałązek jest pusta. Znowu będę musiała bardzo dużo wyciąć. Nie wiem, czy w tym roku będę miała kwiaty.
Moje nie wyglądają źle, też widzę że trochę mniej zdrowych pąków, ale Ewa poczekaj jeszcze z cięciem, czasami takie pąki które wydają się martwe jednak wypuszczają zielone.
Ja natomiast przesadziłam wiosną te pod płotem które rosły za warzywnikiem, myślałam że będą kwitły, a jednak bardzo odchorowały ten zabieg, musiałam przyciąć do zera, te niestety nie zakwitną w tym roku.
Mireczko, ależ masz kwieciście, pięknie w ogrodzie, magnolie cudne, moim niestety przymrozek załatwił kwiaty na brązowo, a żółta w ogóle nie zakwitła, wszystkie pąki zbrązowiały o opadły.
Piękny ten pigwowiec, nigdy nie spotkałam takiego koloru.
Kupiłam w tym roku pigwowca za 9 zł trochę zmaltretowany, ale ładnie listki mu się pokazuja, też myślałam, żeby go w innej formie niż krzaczorek prowadzić, powodzenia
Te magnolki co padly trafily na przeciag i to chyba przyczyna. Zreszta mialy dosc slabe bryly korzenipwe. Jak wyciagnelam to prawie zero.
Kloniki bardzo lubie a magnolie sa mi w sumie obijetne moze dlatego nie odwdzieczaja sie wzrostem i kwitnieniem
Moje maciupkie ogrodowki puscily listki. Suche galazki tez sa. Moze cos wypuszcza. Ale jakos sie nie nastawiam na sukcesy w tym sezonie.
Też mi się podoba ten kolor, to uratowany przed koparką z sąsiedniej działki, sprzedanej pod budowę bloku. Nikt go nie chciał Maleńką sadzonkę zabrałam i odratowałam
Magnolie u mnie trochę szybciej przekwitają w tym roku przez te upały weekendowe.
Tak zastanawiając się, myślę że nasze lilaki są dużo fajniejszą opcją, nie przemarzają, kwitną później i mają przecudne zapachy, dlaczego u nas taki dziki pęd do magnolii??
Właśnie pisałam dwa posty wyżej, że taki dziki pęd panuje u nas na magnolie, które są kłopotliwe w naszym klimacie, krótko kwitną, a my i tak ciągle je chcemy mieć, a przecież nasz bzy są dużo lepszą opcją Chyba te wielkie kwiaty tak urzekają
Jakie masz ogrodówki?