to akurat bardzo wdzięczne zajęcie- ja moje Matrony mam ze skwerka przy pracy. łamiesz gałązkę, wsadzasz do ziemi,podlewasz, po 2-3 tygodniach jest sadzonką. Jedna gałązkę możesz podzielić na kilka części- będzie kilka sadzonek.
Teraz tylko jedno jest ryzyko- że przyjdzie przymrozek i zmrozi pęd zanim ten puści korzonki. Dlatego może lepiej teraz w doniczce w jakimś zacisznym miejscu
Magnolio-BystreOko, tak mają różną wysokość, ponieważ ostatnią partię dostałam większą, wyrwaną z korzeniami z ziemi i włożoną luzem do reklamówki.
Renia, Perfumy wszystkie są w lawendzie i za ostrokrzewem. Fot być może już nie robiłam, bo byłam w ferworze walki, ew na wyjezdzie. No i ...Perfumę niestety przesadzałam z pąkami, które musiałam ściąć:_(
Została mi cała Perfuma, bez bordowej, aspirynki, ascot, będzie, MW. Na ścianie domu, Barock, Kopciuszek, New Dawn. Chopin na pniu i Marzenie Ogrodnika
AA, Magnolia, moze Ty pytasz o turzycę Greya, że różna wysokośc, bo mam?
Jazzy, nie szczytuj tak po nocy przy kompie, bo maz, Ci odetnie
Matronę kupiłam wielką na allegro, pokazywałam Ci linka. Wyciagnełam z donicy, załozyłam crocsa, w garsc szpadel i ze szpadlem wskoczyłam na nią. Zrobił sie kawałek, na ten kaweł hyc i tak z każdą częścią, aż miałam 23
Ola, buki będą w oczkowej, jakby na początku i koncu
Filemon, jestem ostatnią osobą, którą może ktoś/coś zmusić do wysiłku fizycznego jak nie jestem przekonana. Zmieniona miała być oczkowa i tu niewątpliwie wpływ miało O, reszta długo mnie się podobało, tzn, do momentu o którym pisałam. Zreszta to bez znaczenia, bo jest zwyczajnie łądniej i wygodniej mi teraz pielegnować rosliny
Karola. rybka, ja kompletny laik trawkowy jestem. Wiem, że jesienna jest ok do róż, a skalna za niska, ot tyle mojej wiedzy. Zapytaj Magnolię ona wie dużo o seslerii