właśnie, pasował mi za kulkami trawnik jako tło
ale co zrobić jak jest rabata
chyba że wrócisz do kulek i coś pozmieniasz w rabatach
zgrupowane nie
jeśli już to muszą być po całości
ja bym zrobiła tak:
zabierz kulki z zielnika, wprowadzają dysharmonię, bo zielnik jest uporządkowany, stanowi całość
daj je na dłuższy bok oczka, i również na zakręcie aż do zielnika, tak by były ciągiem, ale nie w linii, tylko jakby w podwójnej linii rozrzucone, ale nie w linijkach, tylko w obrębie jakby dwóch rzędó (chodzi o szerokość) nie wiem jak to wyrazić
i zrób fotkę
jestem za ta wersją a propo trawki wiem że sesleria cieszy sie ogromną sympatia ale...zwiewna to ona jest? a jakies zwykle carexy typu Amazon Mist albo Froste Curl nie ma klosow, sa zwiewne, niskie...fajnie graja z kulkami...
Mądrego miło posłuchać Masz dużo racji, plus jednak carexy będą mniej zobowiązujace. Znowu myslę, żeby zostawić jednak kwadrat i carex, koniec, kropka. Za dużo dobrego, zrobię sobie cyganową przyczepę zamiast ładnego obramowania. Małgosik ma racjęgdyby był trawnik, to super, ale nie ma i nie będzie. rabata będzie bardziej uporządkowana, bo wywalę kocimiętki i ostróżki, ale nadal zostana różę. Mam tam cały kącik Perfumy, Kordesa
carexy typu Amazon Mist albo Froste Curl - ja mam obie, nie przepadam za nimi bo strasznie wolno ruszją a do tego praktycznie trzeba by scinac całe po zimie bom jednak nie są za ładne z takimi brązowo suchymi kłoskami
A może jasne carexy? Ice dance albo silver Sceptre? Ten drugi jest trochę srebrzysty, rozjasniłby trochę. Ice dance z żółtawym odcieniem.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.