Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

wiki 23:03, 07 maj 2015

ewakatowice napisał(a)
cis cięty na kwadrat bym zostawiła... trawy i powtórzenie z cisa...

popieram Ewe, trawy wkoło a na krańcach cis kwadrat; gdybym to ja żądziła
Malgosik 07:21, 08 maj 2015

Ensata napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/15621929934219725/ o, tu były kulki, inne, bo inne, ale fajnie wyglądały

właśnie, pasował mi za kulkami trawnik jako tło
ale co zrobić jak jest rabata
chyba że wrócisz do kulek i coś pozmieniasz w rabatach

zgrupowane nie
jeśli już to muszą być po całości

ja bym zrobiła tak:
zabierz kulki z zielnika, wprowadzają dysharmonię, bo zielnik jest uporządkowany, stanowi całość
daj je na dłuższy bok oczka, i również na zakręcie aż do zielnika, tak by były ciągiem, ale nie w linii, tylko jakby w podwójnej linii rozrzucone, ale nie w linijkach, tylko w obrębie jakby dwóch rzędó (chodzi o szerokość) nie wiem jak to wyrazić
i zrób fotkę

Malgosik 07:34, 08 maj 2015

ale wtedy na rabacie musisz przeorganizować, zrobić bardziej rytmicznie, powtarzalnie
albo trawiasto, liściasto, jakby tło dla kulek
siakowa 07:40, 08 maj 2015

Malgosik napisał(a)

ale wtedy na rabacie musisz przeorganizować, zrobić bardziej rytmicznie, powtarzalnie
albo trawiasto, liściasto, jakby tło dla kulek

jestem za ta wersją a propo trawki wiem że sesleria cieszy sie ogromną sympatia ale...zwiewna to ona jest? a jakies zwykle carexy typu Amazon Mist albo Froste Curl nie ma klosow, sa zwiewne, niskie...fajnie graja z kulkami...
Ensata 08:38, 08 maj 2015

siakowa napisał(a)

jestem za ta wersją a propo trawki wiem że sesleria cieszy sie ogromną sympatia ale...zwiewna to ona jest? a jakies zwykle carexy typu Amazon Mist albo Froste Curl nie ma klosow, sa zwiewne, niskie...fajnie graja z kulkami...
Mądrego miło posłuchać Masz dużo racji, plus jednak carexy będą mniej zobowiązujace. Znowu myslę, żeby zostawić jednak kwadrat i carex, koniec, kropka. Za dużo dobrego, zrobię sobie cyganową przyczepę zamiast ładnego obramowania. Małgosik ma racjęgdyby był trawnik, to super, ale nie ma i nie będzie. rabata będzie bardziej uporządkowana, bo wywalę kocimiętki i ostróżki, ale nadal zostana różę. Mam tam cały kącik Perfumy, Kordesa
Ensata 08:39, 08 maj 2015

Malgosik napisał(a)

właśnie, pasował mi za kulkami trawnik jako tło
ale co zrobić jak jest rabata
chyba że wrócisz do kulek i coś pozmieniasz w rabatach

zgrupowane nie
jeśli już to muszą być po całości

ja bym zrobiła tak:
zabierz kulki z zielnika, wprowadzają dysharmonię, bo zielnik jest uporządkowany, stanowi całość
daj je na dłuższy bok oczka, i również na zakręcie aż do zielnika, tak by były ciągiem, ale nie w linii, tylko jakby w podwójnej linii rozrzucone, ale nie w linijkach, tylko w obrębie jakby dwóch rzędó (chodzi o szerokość) nie wiem jak to wyrazić
i zrób fotkę

Jesteś niesamowita kobieto, dziękuje bardzo za pochylenie się nad mym problemem:-*
malkul 09:09, 08 maj 2015

Ensata napisał(a)
Człowiek się do dobrego szybka przyzwyczaja Po tym jak mi przysłali Hakonechloa macra 'Aureola z 3 włosami, chcę duże. Muszę dokończyć to oczko, mam już nerwicę natręctw z nim związaną. Skąd masz swoją?

nerwicę natręctw?

malkul 09:11, 08 maj 2015

carexy typu Amazon Mist albo Froste Curl - ja mam obie, nie przepadam za nimi bo strasznie wolno ruszją a do tego praktycznie trzeba by scinac całe po zimie bom jednak nie są za ładne z takimi brązowo suchymi kłoskami
malkul 09:12, 08 maj 2015

Ensata napisał(a)

Tu pogrupowane

jakiś tu bałagan panuje i dezorganizacja nic tu nie moge się dopatrzeć. to tak am być czy to jakiś przechowalnik?
Tess 09:17, 08 maj 2015

A może jasne carexy? Ice dance albo silver Sceptre? Ten drugi jest trochę srebrzysty, rozjasniłby trochę. Ice dance z żółtawym odcieniem.