Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:06, 20 mar 2017

Wygląda na to, że kikut Pissardi kupiony w zeszłym roku w Biedrze żyje Ma pączki
No i eureka, szafirki jednak zdecydowały się wyjść, zawsze myślałam, że one i krokusy to jedne z pierwszych są, a u mnie tulipany i czosnki były pierwsze
Kulki zaczęłam te duże lekko ciachać i nie umiem... Ta bliżej domu to straszny poczochraniec, a ta w środku musi się zabudować od dołu z prawej. Ciachnęłam jej pojedynczo sekatorkiem każdą gałązkę, żeby się rozkrzewiała
natka098 22:31, 20 mar 2017

Pięknie się odbudują i będą grubaśne kulaski

Widzisz moje Nigry jakoś jeszcze nic nie pokazują, a w słońcu są. No może trochę chyba nabrzmiały pączki.

paulina_ns 05:42, 21 mar 2017

A z moimi czosnkami coś się stało, bo nie wychodzi ani jeden...zauważyłam,że fajnie cebulowe rosną jak są schowane w czymś np trawkach innych roślinach, ale to takie moje obserwacje

Moje dwie pissardii mają już dosyć nabrzmiale paczki, pięknie one kwitną wiosna .
Mo_nira 06:19, 21 mar 2017

Fajnie, że u Was cebulowe wychodzą u mnie nornice miały ucztę i tulipanów, żąkili, narcyzów i czosnków nie będzie muszę zainwestować w siatki i koszyczki do sadzenia cebul
MirellaB 07:55, 21 mar 2017

Od razu kulisty kulek nie zrobisz - trochę czasu i cięcia na wyprowadzenie ich Cię czeka

Moje zimozielone na rabacie układam w głowie Trochę to potrwa hi hi
Kawa 08:39, 21 mar 2017

Ania dasz radę z cięciem kto jak nie Ty

jak ja mojego cisa ciachnęłam to ty dasz rade z buksami
Rumianka 09:26, 21 mar 2017

Teraz trochę za wcześnie na cięcie bukszpanów...poczekaj przynajmniej do końca łżekwiota (kwietnia), a wówczas ciachnij je mocniej , a będą się zagęśzczać coraz bardziej...
patrycja 18:17, 21 mar 2017

Dasz sobie radę,dasz sobie radę ,dasz sobie radę, powtarzaj dam sobie radę
paulina_ns 18:36, 21 mar 2017

Ania mam klona globosum dzisiaj udało mi się kupić powiedz mi on rośnie u Ciebie w pełnym słońcu?? Na internecie są różne opinie na ten temat.
AnnaCh 19:24, 21 mar 2017

Natka, na to liczę, że będą ładne kulaski
Moje Pissardi jeszcze kilka dni temu też nie wyglądała jakoś dobrze, ostatnio pąki nabrzmiały. Poczekaj jeszcze ze swoimi Nigrami, na pewno wszystko z nimi ok

Paulinka, ciekawe czy moja Pissardi będzie miała choć jednego kwiatuszka?
Mój Globosum rośnie na całkowitej patelni

Monika, ja część sadziłam w doniczki takie po szmaragdach np. Zawsze to lepiej kupić więcej cebulek, niż koszyczki

Mirella, no ale powiem Ci, że mimo, że nie są idealnymi kulkami, to i tak jestem z nich zadowolona

Kamila, obyś miała rację

Elisko,
kiedy ja przeczytałam wątek o bukszpanach i tam się dowiedziałam, że na przesadzanie druga połowa marca najlepsza, bo jeszcze nie rosną i żeby ciachnąć od razu po cięciu, jeżeli chce się radykalniej. No to sama już teraz nie wiem...
A używasz jakiegoś nawozu do bukszpanów?

Patrycja, dam sobie radę